به گزارش خبرنگار ایرنا، شهریار خواجه صالحانی روز چهارشنبه در بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسهساز چهارمحال و بختیاری با اشاره به جایگاه تعلیم و تربیت در مدرسههای بزرگ، افزود: براساس تکلیف برنامه هفتم توسعه احداث ۲۰۰ مدرسه بزرگ مقیاس در دستور کار است.
وی اظهار داشت: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است تلاش میشود با همت خیرین نهضت جهش مدرسهسازی در کشور رقم بخورد.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: توجه به مدرسه به عنوان کانون پیشرفت و توسعه محله، توجه به معماری ایرانی اسلامی مدرسهها با هدف و رویکرد هویتبخشی به دانشآموزان، حمایت از خیرین مدرسهساز به عنوان پدیده امید آفرین قرن را از مهمترین برنامههای این سازمان عنوان کرد،
وی با تقدیر از همکاری و همراهی خیرین مدرسه ساز چهارمحال و بختیاری برضرورت تهیه و تدوین سند توسعه مدارس استان تاکید کرد و افزود: با تهیه سند توسعه مدارس استان مجموعه نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سهم خود را در این بخش ارائه میکند.
خواجه صالحانی افزود: مجموعه آموزش و پرورش و نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس به تنهایی امکان ساخت و نگهداری مدارس را ندارند و همکاری و همراهی همه دستگاههای اجرایی در این خصوص الزامی است.
وی اظهار داشت: در کنار فعالیت خیرین مدرسهساز باید جوانان را به حرکت در مسیر مدرسهسازی تشویق کرد.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با تاکید براینکه مدرسه قوی برابر با ایران قوی است گفت: خیرین مدرسهساز پیشران ایران قوی هستند و آینده ایران برای خیرین مدرسه ساز مهم است.
۷۸۰ کلاس درس چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم استانداردسازی شد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: با همت دولت سیزدهم ۷۸۰ کلاس درس در قالب ۱۱۰ مدرسه در این استان استانداردسازی شد.
ایرج کریمی افزود: برای استانداردسازی این مدرسهها ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی اظهار داشت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار به اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری اختصاص داده شد، که در بخشهای مختلف از جمله توزیع قیر رایگان، احداث مدرسه جدید و خرید تجهیزات هزینه شد.
کریمی با اشاره به اجرای طرحهای مختلف در حوزه نوسازی و بهسازی مدارس در دولت سیزدهم از جمله طرح شهید پناهی، شهید عجمیان و شهید عرب اضافه کرد: در طرح شهید پناهی حذف ۱۹ مدرسه کانکسی در دستور کار بود که از این تعداد ساخت ۱۰ مدرسه آغاز شده و احداث ۹ مدرسه دیگر نیز نیازمند تامین زمین است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: در طرح شهید عرب نیز استانداردسازی سیستم گرمایشی ۱۰۰ کلاس درس در استان انجام شده است.
به گفته وی، در طرح شهید سرایداران نیز با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) ۷۹ باب فضای آموزشی استاندارد و احداث میشود.
همت خیران برای احداث یکهزار کلاس درس
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۱۰ هزار کلاس درس در قالب یکهزار و ۸۰۰ فضای آموزشی در استان گفت: براساس برنامهریزی انجام شده احداث یکهزار کلاس درس جدید در استان کمک و همت خیران را میطلبد.
وی افزود: از این تعداد کلاس درس ۵۰۰ کلاس در قالب تخریب و نوسازی و ۵۰۰ کلاس درس نیز در قالب مدرسه جدید در مناطقی که کمبود مدرسه وجود دارد احداث شود.
کریمی شمار مدرسههای تخریبی چهارمحال و بختیاری را ۱۰۰ واحد آموزشی اعلام کرد و افزود: برای تخریب، بازسازی و استاندارد سازی سیستم گرمایشی این مدرسهها به کمک خیران نیاز است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: از مجموع ۱۰ هزار کلاس درس موجود در استان هشت هزار کلاس درس به سیستم گرمایشی مجهز هستند.
به گفته وی، در این مدت ۴۲۰ میلیارد ریال برای قیر رایگان جهت ایزوگام و آسفالت مدارس هزینه شد.
نیاز منطقه منظریه شهرکرد به ۱۶ باب مدرسه
کریمی با اشاره به ماده ۱۸ آییننامه آموزش و پرورش در خصوص احداث مدرسه به ازای هر ۲۰۰ واحد مسکونی اظهار داشت: براساس این ماده قانونی هماکنون منطقه منظریه شهرکرد به ۱۶ باب مدرسه نیاز دارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: رفع معضل کمبود فضای آموزشی در منطقه منظریه شهرکرد همکاری و کمک خیران، مدیر کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن این استان را میطلبد.
فعال بودن ۸۲ طرح خیری در چهارمحال و بختیاری
کریمی با اشاره به اجرای ۸۲ طرح خیرساز با زیربنای ۵۸هزار و ۲۰۰ مترمربع در چهارمحال و بختیاری افزود: از این تعداد ۱۵۱ کلاس درس در قالب ۷۱ مدرسه با زیربنای ۴۶هزار مترمربع مدرسه، ۲ نمازخانه، هشت سالن ورزشی و یک مجتمع آموزشی و پرورشی است.
وی گفت: برای تکمیل این طرحها پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
تحقق ۷۸ درصدی تعهدات خیران در جشنواره بیست و پنجم
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری تعهد بیست و پنجمین جشنواره خیرین مدرسه ساز این استان را درقالب مسوولیت اجتماعی و خیری را ۶هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ۷۸ درصد این تعهد تاکنون محقق شده است.
به گزارش ایرنا، هم اکنون یک هزار و ۸۰۰ فضای آموزشی در چهارمحال و بختیاری فعال است.