خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت: تعیین تکلیف مجتمع فولاد و ذوب آهن ازنا جزو مصوبات سفر ۱۴۰۰ رییس جمهور به استان است که در این راستا در صورت عدم تمکین از حکم قضایی، اقدامات لازم برای انتخاب سرمایه گذار جدید این واحد از هفته آینده انجام می شود.

به گزارش ایرنا ابوطالب شفقت روز چهارشنبه در حاشیه جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه لرستان افزود: مسائل فولاد ازنا مطالعه، بررسی و با نمایندگان این واحد صحبت شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به محکومیت قضایی سرمایه گذار فعلی و عدم تعیین تکلیف آن با وجود ۲ سال پس از سفر رییس جمهور، پرونده در دادگستری تهران به نمایندگی از رییس قوه قضاییه مورد بررسی قرار گرفته است.

استاندار لرستان گفت: اجرای حکم قضایی در خصوص این واحد ضروری است و چنانچه تا پایان هفته جاری نسبت به متقاعد کردن دستگاه قضایی موفق نشود، مصوبه رییس جمهور عملی و قانون اجرا و از هفته آینده به دنبال سرمایه گذار جدید خواهیم بود.

شفقت ادامه داد: در این راستا سرمایه گذاری نیز اعلام آمادگی کرده است که علاوه بر دارا بودن تخصص، اهلیت مالی برای تامین منابع مالی هم دارد اما در نهایت، انتخاب سرمایه گذار جدید با فرآیند قانونی صورت می گیرد.

به گزارش ایرنا مجوز اولیه کارخانه فولاد ازنا سال ۸۱ صادر و فعالیت رسمی برای احداث این کارخانه از سال ۸۵ آغاز شد، این واحد صنعتی که یکی از مهمترین پروژه‌های لرستان محسوب می‌شود قرار بود با ظرفیت تولید سالانه یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن ورق در فاز اول و سالانه ۷۰۰ هزار تن فولاد در فاز دوم وارد چرخه فعالیت شود.

سرمایه گذار این واحد به دلیل مشکلات حقوقی موفق به تعیین تکلیف و اتمام طرح نشد و دور اول سفر رییس جمهور در سال ۱۴۰۰، تعیین تکلیف و معرفی سرمایه گذار جدید مصوب شد.

نساجی بروجرد حق اخراج کارگران را ندارد

استاندار لرستان همچنین در خصوص نساجی بروجرد نیز گفت: بر اساس پیشنهاد همکاری، اداره کل امور اقتصادی و دارایی با بانک و امور مالیاتی، پرداخت بخشی از بدهی مالیاتی آن تایید شده است مشروط بر اینکه حق ندارد کارگران را اخراج کند.

شفقت تصریح کرد: در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تاکید شده است ارزیابی واحدهای تولیدی و اقتصادی به نحوی باشد که هم سرمایه گذار معطل نشود هم جلوی سو استفاده گرفته شود.

ضرورت تدوین طرح آمایش سرزمین تا خردادماه

وی همچنین افزود: آخرین تغیرات آمایش سرزمین استان باید حداکثر تا آخر خرداد بررسی و نهایی شود چراکه سرمایه گذاری ها بر این اساس صورت می گیرد بنابراین باید در تدوین سرح جدید آمایش، برای دهه آینده تصمیم گیری شود تا سرمایه گذاران تمرکز داشته باشند.

استاندار لرستان گفت: در این خصوص به شرکت شهرک های صنعتی نیز پیشنهاد شد زون (منطقه) بندی و نقشه راه سرمایه گذاری در شهرک ها را مشخص کند که پیشنهاد می شود حداقل ۲ منطقه غذایی و دارویی را تعیین کند.

تهیه سه نقشه برای برنامه هفتم توسعه

شفقت همچنین با اشاره به ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه یادآور شد: همه دستگاه های اجرایی لرستان موظف هستند برش استانی قانون برنامه هفتم خود را تا آخر تیرماه تنظیم و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز باید تا آخر شهریور، برش های دستگاهی و شهرستانی فرمانداری ها را تلفیق کند تا چشم انداز برنامه هفتم در استان را به صورت شهرستانی، دستگاهی و استانی داشته باشیم.

وی تمرکز بر حوزه های کشاورزی از مزرعه تا منزل، گردشگری و صنعتی را در لرستان ضروری دانست و ادامه داد: باید با تقویت شرکت های دانش بنیان، بیکاری قشر تحصیل کرده را کاهش داد و آنها را وارد حوزه کسب و کار کرد.