به گزارش ایرنا، تغییرات آب و هوایی چند سالی است که میانگین دمای هوای کره زمین را به شدت افزایش داده و نگرانیهایی را در مورد اینکه انسان چگونه میتواند خود را با چنین شرایطی وفق دهد، به وجود آورده است.
افزایش مرگبار دمای هوای زمین که سال گذشته قاره اروپا به ویژه کشورهای غرب آن را گرفتار کرده بود، حالا به آسیا و جنوب شرقی این قاره راه یافته است.
سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا با اشاره به تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسانی، اعلام کرد که با وجود کاهش پدیده آب و هوایی ال نینو که به افزایش گرما منجر میشود، شرایط غیرعادی گرمای هوا رخ داده است.
دادههای این موسسه نشان میدهد که از ژوئن سال گذشته، هر ماه رکورد دورههای قبل را زده در صورتی که آوریل ۲۰۲۴ نیز از این قاعده مستثنی نبود و ۱.۵۸ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دوره ۱۸۵۰-۱۹۰۰ بود.
بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل، آسیا سریعتر از میانگین جهانی در حال گرم شدن است.
از ماه گذشته میلادی کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا به علت گرمای شدید هوا با بحرانهایی همراه بودند که آنها را در مقاطعی مجبور به تعطیلی ادارات و مدارس کرد.
2 مقام ارشد آژانس هواشناسی اندونزی امروز (چهارشنبه) گفتند که این کشور گرم ترین ماه آوریل خود را در بیش از چهار دهه گذشته تجربه کرده است. درحالی که اداره هواشناسی کره جنوبی روز گذشته (سهشنبه) اظهار نظر مشابهی را مطرح کرد و اعلام کرد که این کشور گرم ترین آوریل خود را از زمان شروع ثبت رکوردهای جامع در سال ۱۹۷۳ تجربه کرده و میانگین دمای روزانه بیش از ۲.۵ درجه نسبت به سالهای گذشته بیشتر بوده است.
این اداره در بیانیهای تاکید کرد که جریانهای پرفشار «بر روی دریای فیلیپین و شرق تایوان ایجاد و در نتیجه بادهای جنوبی گرم» با فشار بالا به کره جنوبی وارد شدند.
در این منطقه، بخشهای وسیعی از جنوب و جنوب شرقی آسیا به تازگی در اثر موج گرمایی که از میانمار تا فیلیپین را در نوردید، با گرمای سوزان مواجه شدند. ساکنان این مناطق ماه گذشته به دلیل افزایش دمای بی سابقه مجازات شدند.
بیش از ۱۰۰ رکورد دمای هوا در سراسر ویتنام در ماه آوریل ثبت شد، در حالی که بنگلادش و میانمار نیز شاهد شکسته شدن رکوردهای گرمای هوا در این ماه بودند.
فیلیپین از جمله کشورهایی بود که به علت گرمای شدید هوا مدارس خود را در هفته گذشته به مدت 2 روز تعطیل کرد و حالا اسقفهای این کشور مردم را به خواندن دعای باران دعوت کرده اند.
طرح این درخواست یادآور دست به دعا برداشتن مردم یکی از شهرهای جنوب اسپانیا در آوریل سال گذشته است که پس از تحمل چندین هفته گرما آنها را به سمت دعا برده بود.