به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر بشیری روز چهارشنبه در نشست خبری که در محل اداره صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، افزود: ۹۶۱ پرونده به ارزش ۱۶۰ میلیارد ریال برای متخلفان این بازرسیها تشکیل شد.
وی به ابلاغیه قانون انتزاع از یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ مبنی تعمیم نظارت از جهاد کشاورزی به اداره صمت اشاره کرد و گفت: این تعداد نظارت طی سال گذشته در حالی انجام شد که بازرسی بسیاری از کالاهای اساسی از جمله برنج، میوه و گوشت بر عهده اداره صنعت، معدن و تجارت نبود.
وی با اشاره به اینکه بررسی پروندهها در کوتاهترین زمان انجام شد، ابراز کرد: گرانفروشی، کمفروشی، تقلب، درج نکردن قیمت، صادر نکردن فاکتور فروش، کالای قاچاق و تاریخ مصرف گذشته از جمله تخلفات اصناف بود.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شاهرود ادامه داد: ۴۲۰ مورد شکایت مردمی از اصناف در سامانه یا به صورت حضوری طی سال گذشته ثبت و رسیدگی شد.
وی به ۳۹۵ گشت مشترک با بخشهای نظارتی دیگر دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: کارشناسان نظارتی دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، اتاق اصناف، دامپزشکی، تعزیرات حکومتی، استاندارد و تحقیقات صنعتی، جهاد کشاورزی، شرکت نفت و همچنین دادگستری در این گشتهای مشترک حضور داشتند.
بشیری از ۴۵۰ مورد بازرسی در حوزه قاچاق کالا واحدهای صنفی خرده فروش خبر داد و گفت: برای ۶۴ متخلف در این زمینه، پرونده تشکیل شد و متخلفان به پرداخت ۹۰۲ میلیون ریال جریمه محکوم شدند.
جریمه ۲۰ میلیارد ریالی اصناف متخلف
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شاهرود ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون نیز ۴۰۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی انجام شد که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۱۵ درصد افزایش داشت.
وی با اشاره به اینکه ۹۳ پرونده در این زمینه تشکیل و به اداره تعزیرات حکومتی شهرستان ارجاع شد، افزود: برای متخلفان این پروندهها ۲۰ میلیارد ریال جریمه صادر شد.
بشیری به راهاندازی سامانه الکترونیکی بازرسیهای نظاممند (سیمبا) اشاره کرد و گفت: گزارشهای بازرسان اداره صنعت، معدن و تجارت پس از هر نظارت در این سامانه ثبت میشود.
رییس اتاق اصناف شاهرود هم در این نشست گفت: ۱۳ هزار و ۸۵۶ واحد صنفی براساس ثبت در سامانه در این شهرستان فعالیت دارند.
شناسایی پنج هزار واحد صنفی بدون مجوز
هادی مهرانفر افزود: واحدهای صنفی شاهرود زیر نظر ۳۴ اتحادیه فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه استان سمنان از لحاظ ارایه ارزان کالا و خدمات در رده چهارم کشور قرار دارد، ابراز کرد: شهرستان شاهرود پایینترین نرخ ارایه کالا و خدمات را براساس گزارش ستاد تنظیم بازار در استان سمنان به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه در اتاق اصناف شاهرود چهار نیروی رسمی فعال هستند، ادامه داد: از هر اتحادیه یک نفر در بازرسی و نظارت بر اصناف این کارشناسان را همراهی میکند.
وی اظهار کرد: اتاق اصناف شاهرود تنها واحدی در استان سمنان است که دارای بنای ملکی با ۷۰۰ مترمربع زیربنا است.
رییس اتاق اصناف شاهرود با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ تعداد پنج هزار و ۹۰۰ واحد صنفی بدون مجوز شناسایی شد، افزود: ۲ هزار و ۸۰۹ واحد از این تعداد طی سال ۱۴۰۲ با پیگیری کارشناسان مجوز فعالیت دریافت کردند و صدور مجوز برای بقیه اصناف تا پایان ۶ ماهه نخست امسال در دستور کار است.
وی از ۶ هزارو ۱۳۶ مورد بازرسی طی سال ۱۴۰۲ توسط کارشناسان اتاق اصناف خبر داد و گفت: برای ۷۱۹ مورد تخلف پرونده تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارجاع شد. متخلفان ۷۰ میلیارد ریال جریمه شدند، برای ۱۲ پرونده احتکار نیز ۴۰ میلیارد ریال جریمه صادر شد.
رییس اتاق اصناف شاهرود ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۴۵۵ مورد بازرسی از اصناف انجام شد که در این زمینه ۹۷ پرونده با جریمه ۲ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال تشکیل شد.
شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.