تهران- ایرنا- جانشین فرمانده کل ارتش، جمعیت جوان را مولفه اصلی قدرت هر کشور دانست و گفت: دولت‌های غربی به دنبال ربابش نخبگان جوان هستند.  

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، امیر سرتیپ محمد حسین دادرس روز چهارشنبه در آیین اختتامیه اولین همایش ملی جوانی جمعیت و قدرت نظامی که به میزبانی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد ضمن تشکر از دوراندیشی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش بابت توجه به دغدغه جوانی جمعیت، گفت: قدرت به معنی تحمیل اراده‌ها در عرصه‌های مختلف دیپلماسی، مجازی و نظامی است.

جانشین فرمانده کل ارتش افزود: اصلی‌ترین مولفه دخیل در تعریف میزان قدرت هر کشور، جمعیت جوان جامعه آن است. میل جمعیت و نیروی انسانی به سوی جوانی از این نظر قدرت‌زا است که منجر به پویایی، افزایش بصیرت، ایجاد اراده پیشرفت و ارتقای ظرفیت‌های جامعه می‌شود.

سرتیپ دادرس با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید، بیان کرد: پویایی جمعیت خانواده‌ها منوط به فرزندآوری است و این مسئله از جمله ویژگی‌های مثبت بنیان گرم خانواده در جامعه اسلامی است؛ در حالی که جوامع غربی از آن محروم هستند و والدین خانوادها در چنین کشورهایی بیشتر به سمت فرزندخواندگی متمایل هستند.

وی عنوان کرد: موج عظیم رشد جمعیتی که کشور ما در دهه‌های گذشته شاهد بود، استمرار پیدا نکرد و شرایط آن دوران نیز با توجه به زیرساخت‌های اجتماعی همچون ظرفیت مدارس و دانشگاه‌ها، پاسخگویی چنین افزایشی نبود. حال آمارهای نگران‌کننده‌ای که جامعه‌شناسان صاحب‌نظران در این زمینه ارائه می‌دهند، حاکی از کاهش شدید جمعیت ما در آینده است.

جانشین فرمانده کل ارتش، با تاکید بر میل وصف‌ناپذیر جوانان به رشد و ترقی، تصریح کرد: برخی کشورهای اروپایی‌ نرخ رشد جمعیت منفی دارند اما دغدغه‌های ما را ندارند چرا که بر این باور هستند که پشت سر گذاشتن دوران بارداری، تحصیلات ابتدایی، الزامات بیمه، خدمات درمانی مورد نیاز مستلزم زمان و هزینه زیادی است؛ به همین علت ربایش نخبگان جوان سایر کشورها را راه حلی برای رفع مشکل جمعیتی خود می‌دانند.

سرتیپ دادرس گفت: چنین کشورهایی قصد ناامن و منفی جلوه دادن کشورهای در حال پیشرفت هستند تا جوانان نخبه و سازنده را جذب خود کنند تا نه تنها از توانایی‌های آن‌ها استفاده کنند، بلکه معضل جوانی جمعیت خود را نیز کنترل کنند.

وی در ادامه افزود: از جمله راههای کشورهای غربی برای ناامن نشان دادن جوامع هدف خود، ایجاد بحران مشروعیت، اختلاط نسل‌ها، کثرت اقوام، هجمه به اعتقادات و بزرگ‌نمایی مشکلات پیش‌پا افتاده است. هدف از این فعالیت‌های بازدارنده، ایجاد دوگانگی و تردید در اذهان نسل جوان نسبت به آینده است.

جانشین فرمانده کل ارتش گفت: توجه ویژه به فضای مجازی از جمله مهم‌ترین و تاثیرگذارترین راهکارها برای ایجاد بسترهای مناسب برای جامعه و مقابله با رویکردهای مخرب کشورهای غربی است؛ امیدوار کردن، راضی نگه‌داشتن، مهیا کردن شرایط ازدواج و تشویق جوانان به فرزندآوری از جمله اهدافی هستند که با اعتنا به محیط مجازی میسر خواهد شد.