به گزارش ایرنا ، این همایش روز چهارشنبه در سالروز ولادت این عالم و محدث شیعی با حضور جمع کثیری از روحانیون و علمای حوزه های علمیه استانهای تهران قم مرکزی، اساتید حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی فرزند آیت الله العظمی مرحوم گلپایگانی، فرماندار ویزه شهرستان ری ، خانواده شهدا و ایثارگران ، مردم مومن حسن آباد شهرستان ری و بسیجیان در بقعه مقدس عالم بزرگوار شیخ کلینی در فشافویه برگزار گردید .
شیخ کلینی از معروف ترین دانشمندان فقیه و محدث نامی و بزرگان شیعه در زمان غیبت صغرا که در نیمه دوم قرن سوم و نیمه اول قرن چهارم هجری از بزرگترین محدثین شیعه به شمار می رفت .
شیخ ابوجعفر محمّد بن یعقوب بن اسحاق رازی مشهور به کُلِـینی، شیخ کلینی، ثقةالاسلام کلینی صاحب کتاب الکافی یکی از کتب اربعه و معروف ترین فقیه و محدث شیعه است.
کلینی در حدود سال ۲۵۵ قمری در روستای کلین از روستاهای قدیمی استان تهران در ۳۸ کیلومتری جنوب شهر ری و در زمان امام حسن عسکری علیه السلام دیده به جهان گشود.
شیخ کلینی از همان دوران طفولیت تحت تربیت پدر خویش گرفت و اخلاق، رفتار و آداب اسلامی را نزد پدرش فراگرفت. پدرش به علت ارادتی که به رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم داشت، وی را محمد نامید و از آن پس محمد بن یعقوب کلینی در خانه ای که معنویت در آن موج میزد، تحت تربیت قرار گرفت. کلینی پس از کسب ادب از محضر پدر، نزد دایی خویش« علان کلینی رازی» که از محدثین بزرگ و از شیفتگان مکتب اهل بیتعلیه السلامبه شمار می رفت به ادامه تعلیم و تعلم پرداخت و با منابع علم حدیث و رجال اشنا گردید و بعد از آن برای ادامهٔ تحصیل به شهر ری رفت.
شیخ محمد بن یعقوب کلینی در ری که مرکز برخورد آرا و اندیشه های فرق اسماعیلی، حنفیه، شافعی و امامیه بود، در کنار تحصیل علم و آشنایی با اندیشه های دیگر مذهب ها، تصمیم گرفت که به نوشتن احادیث بپردازد او در محضر ابوالحسن محمد بن اسدی کوفی حدیث آموخت. او بعد از آن برای تکمیل علم حدیث رهسپار قم شد و با محدثانی که از امام عسکری علیه السلام یا امام هادی علیه السلام بدون واسطه حدیث شنیده بودند ملاقات کرد و از محضر استادان بزرگی بهره برد.
کلینی در سال ۳۲۷ق ( دو سال قبل از وفاتش) عازم بغداد شد. بغداد در آن هنگام یکی از مراکز بزرگ علمی بود.
این اندیشمند بزرگ جهان شیعه با تدوین روایات اهل بیت علیه السلام، توانست گامی مهم در راه اعتلای آموزه های اسلام بردارد و مسیری روشن برای جویندگان راه حق بگشاید.
این استاد حوزه ودانشگاه در ادامه ویژگیهای عالم بزرگوار شیخ کلیتی را بر شمرد .
در ابتدای جلسه حجت الاسلام امیری امامجمعه حسن آباد شهرری با دکر خیر مقدم به میهمانان اینهمایش ، برگزاری بزرگداشت شخصیت محدث جلیل القدر شیخ کلینی را آغاز راه برای معرفی هر چه بیشتر این راوی احادیث اهل بیت خواند .
در ادامه جلسه گروه تواشیح محمد رسول الله ص به اجرای برنامه پرداختند .