به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، محمود کمانی در نشست هماندیشی ارتقای بهره وری با جهش تولید موتورهای فوق کم مصرف کولرهای آبی که با حضور خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، گازر، مدیر دفتر تخصصی ارزیابی سازمان ملی استاندارد ایران و جمعی از تولیدکنندگان الکتروموتور و کولر، خاطرنشان کرد: هزینه انجام این اقدام حدود ۲.۵ میلیارد دلار است که اگر این اعتبار صرف ساخت نیروگاه شود حدود ۴ میلیارد دلار هزینه احداث آن می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار الکترموتور پربازده در کشور وجود دارد، گفت: اگر کولرسازان نتوانند قیمت مناسب برای دریافت الکتروموتور پربازده را با ظرفیت تولید داخل بیابند، میتوان به بحث واردات پرداخت، چرا که واردات این نوع کالا ارزبری به همراه خواهند داشت، در حالیکه ظرفیت تولید آن در کشور وجود دارد، بنابراین اولویت با استفاده از ظرفیت تولید داخل به دلیل وجود دانش فنی تولید آن در کشور است.
کمانی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان باید ملزم به رعایت استاندارد محصولات تولیدی باشند و باید از سوی مراجع ذیربط بر روی این موضوع نظارت صورت گیرد، گفت: برای جلوگیری از ورود کالای غیراستاندارد (زیرپلهای)، فرایند و ساز و کار نظارت در اجرا با قوت و همکاری مراجعی همچون ستاد مبارزه با قاچاق کالا، وزارت صمت و وزارت نیرو انجام شود چرا که قانون مربوط به آن هم در کشور وجود دارد.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق (ساتبا) افزود: باید طرحهایی برای توسعه بازار درنظر گرفته شود و در مجموعه ساتبا طرحهایی همچون استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید اجرا شده است. این پیشنهاد توسط ساتبا تدوین شده و میتوان با کمک سازمان ملی استاندارد، این طرح در شورای اقتصاد تصویب و در طی چهار سال انجام شود.
زیرساختهای خوبی برای توسعه الکتروموتورهای پربازده ایجاد شده است
محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری نیز به عنوان میزبان این نشست افزود: به دنبال این هستیم که بتوانیم بخشی از مسئله ناترازی انرژی و برق را با تاکید بر بهرهوری انرژی حل کنیم؛ این موضوع چند سالی است که گریبانگیر کشور شده و البته با بکارگیری تکنولوژی قابل حل است.
وی با تاکید بر این که وظیفه ما حمایت از شرکتهای دانش بنیان است، ادامه داد: یکی دو سالی است که روی مسائل کشور متمرکز شدهایم و اعتقاد داریم شرکتهای دانش بنیان هم باید پای کار بیایند، چرا که یکی از این مسائل مهم، موضوع ناترازی انرژی است. با همکاری ساتبا و وزارت نیرو و شکل گرفتن ظرفیت قانونی، توانستیم با اعتباری که در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار دادیم، عرضه تولید الکترو موتورهای پربازده را توسعه دهیم و زیرساخت خوبی ایجاد شد.
خیاطیان افزود: معتقدیم کشوری که استاندارد قوی نداشته باشد، تکنولوژی هم در آن پیشرفت نکرده است. ما با همکاری ساتبا و سازمان ملی استاندارد توانستیم این ظرفیت یعنی بخشی از توسعه تکنولوژی را رقم بزنیم. موضوع تامین مالی برای تولیدکنندگان موتور و شرکت های دانش بنیان و حتی مصرف کننده نهایی، اهمیت دارد که ما به عنوان نهاد مالی و حمایت کننده شرکتهای دانش بنیان، کمک خواهیم کرد. در بحث تامین نقدینگی برای شرکت های سازنده کولر نیز ابزار ما در اختیار آنها قرار خواهد گرفت تا دچار کمبود نقدینگی نشوند. همچنین برای این که شرکتها نوآور بمانند و توسعه در آن ها جاری باشد از شرکتهای دانش بنیان حمایت می کنیم تا دغدغه کیفیت مطرح نباشد.
بنا بر این گزارش در پی توافق صورت گرفته میان سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق با صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور حمایت از توسعه ساخت و بکارگیری الکتروموتورهای BLDC در کولرهای آبی و تولید کولرهای فوق کم مصرف، نشست هماندیشی با حضور محمود کمانی، معاون وزیر نیرو، محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری،گازر، مدیر دفتر تخصصی ارزیابی سازمان ملی استاندارد ایران و تولیدکنندگان الکتروموتور و کولر در سالن جلسات صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.