به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا چهارشنبه در نشستی خبری از ایده مطرح شده توسط رئیس جمهور چین برای برگزاری کنفرانس صلح در مورد بحران اوکراین استقبال کرد که این ایده، مورد تایید مسکو و کیف قرار گرفت.
وی اظهار داشت: بنا بر ایده پکن، هر ۲ کشور روسیه و اوکراین در این نشست شرکت و در مورد همه ابتکارهای صلح گفتوگو کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با بیان اینکه پکن، دلایل تاریخی و ژئوپلیتیکی درگیری در اوکراین را کاملاَ درک میکند، گفت: این موضوع در سند ۱۲ مادهای منتشر شده در ۲۴ فوریه ۲۰۲۳ توسط وزارت امور خارجه چین در مورد حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک بحران اوکراین منعکس شده است.
زاخارووا همچنین گفت: فدراسیون روسیه از رهبری و مردم چین به خاطر خط مشی قاطعانه آنها در خودداری از شرکت در شبه انجمنها، شبه کنفرانسها و شبه فرمولهای سازماندهی شده توسط ایالات متحده آمریکا و اوکراین قدردانی میکند، نشستهایی که چیزی بیش از یک پوشش برای ترویج ابتکارات اولتیماتوم غرب و دیدگاه اوکراین با هدف ادامه تقابل نیستند.
فراخوان سفیر آلمان به برلین، اقدام غیردوستانه دیگری است
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: فراخواندن الکساندر لامبسدورف سفیر آلمان در روسیه به برلین را برای آنچه مشورت به دلیل حملات سایبری مسکو به زیرساختهای حیاتی در آلمان خوانده شده، اقدام غیردوستانه دیگری از سوی برلین است.
وی، گمانهزنیها درباره حملات سایبری مسکو به آلمان و جمهوری چک را بیاساس و محتوای دلخواه غرب برای انتشار در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا توصیف کرد.
زاخارووا ادامه داد: طرح کنندگان این ادعا نه شواهدی در این زمینه دارند و نه تمایلی برای اصلاح داستانسرایی پیچیده خود دارند؛ آنها خودشان این داستانها را میسازند و به گسترده کردن شعارهای ضدروسی نیاز دارند.
واکنش به اخراج وابسته نظامی روسیه توسط انگلیس
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اقدام انگلیس در اخراج وابسته نظامی مسکو در لندن گفت: به این تصمیم، پاسخی متناسب با آن خواهیم داد.
پیشتر وزارت کشور انگلیس اخراج وابسته نظامی روسیه از این کشور را اعلام کرد.
تلاش آمریکا برای بیثبات کردن اوضاع هند در انتخابات
زاخارووا در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: اتهامات آمریکا علیه هند در مورد آزادی مذهبی با هدف بی ثبات کردن اوضاع در داخل این کشور در فرایند انتخابات پارلمانی سراسری است.
این دیپلمات روس تاکید کرد که چنین اقداماتی به منزله دخالت آمریکا در امور داخلی هند است.
پیش از این، وزیر امور خارجه هند گفته بود که انتخابات سراسری هند که از آوریل تا ژوئن ۲۰۲۴ برگزار می شود، با ۹۶۸ میلیون رأی دهنده ثبت نام شده، ۱۵ میلیون عوامل اجرایی و نظارتی انتخابات و ۱.۲ میلیون صندوق رای، بزرگترین انتخاباتی است که تاکنون در جهان برگزار شده است.
واکنش به غیبت سفرای غربی در آیین تحلیف پوتین
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: غیبت سفرای کشورهای غربی در مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، سؤالاتی را درباره اقامت آنها در فدراسیون روسیه مطرح میکند.
وی ادامه داد: به نظر من ارزش این را دارد که از آن کشورها و آن دسته از مردم کشورهایی که سفرای آنها به مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیامده اند، این سوال را بپرسم که اگر در چنین مراسمی شرکت نکنند، اصولاً در اینجا چه میکنند؟ و اینکه کارکرد اصلی آنها شرکت در مراسمهای رسمی با هدف توسعه تماسها و ارتباطات نیست؟
زاخارووا گفت:سفرای جدید کشورهای غربی برای تسلیم استوارنامه خود به رئیسجمهوری روسیه چه خواهند کرد؟ آیا آنها به کرملین نمیآیند، یا اینکه شاید مراسم جدیدی ابداع کنند. با توجه به اینکه کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک و کنسولی لغو یا اصلاح نشده است،بعید است که جامعه جهانی در شرایط فعلی ابداع جدیدی در ارتباط با چنین فرایندی داشته باشد.
ولادیمیر پوتین روز سهشنبه هفتم مه برای پنجمین بار به عنوان رئیس جمهور روسیه سوگند یاد کرد. بنا بر گزارش این رسانه روس، سفرا و رؤسای تمام نمایندگی های دیپلماتیک در مسکو، از جمله کشورهای غیردوست به آیین تحلیف پوتین دعوت شده بودند.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریمها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار میدهند.