تهران - ایرنا - رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رییس جمهور گفت: برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ یک فرصت آفرینی بود تا دانش، داشته‌ها و یافته‌های خود را با جهان به اشتراک بگذارد و با جریان مخرب علیه صنعت هسته‌ای ایران تقابل کند؛ ‌این ارتباط کشورها در این کنفرانس با یکدیگر فرصتی برای آینده بود.

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، محمد اسلامی عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ در اصفهان با اشاره به دوراندیشی و ژرف‌نگری مقام معظم رهبری که به شکل مستمر بر توسعه علمی و فناوری کشور تاکید دارند، اظهار کرد: این نگاه و تاکید از سوی مقام معظم رهبری در حوزه های نوین و فناوری هسته‌ای یک فرصت بی نظیر برای اهل تحقیق و پژوهش و هدیه‌ای بزرگ برای ملت ایران است.

وی افزود: این فرصت به ‌ویژه برای اهل تحقیق، پژوهش، علم و دانشجویان جوانی است که از آن می‌توانند برای قرار گرفتن در مسیر رشد و تعالی بهره ببرند. مقام معظم رهبری در ۲۱ خرداد سال گذشته در جریان دیدار جمعی از متخصصان صنعت هسته‌ای با ایشان، تاکید داشتند که صنعت هسته‌ای در سطح بین‌المللی آبروست.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه نگاه به علم، فناوری، نوآوری یک چرخه است که در آن قادر به تبدیل ایده به محصول هستید، تصریح کرد: شما وقتی ظرفیت و قدرت تبدیل ایده به محصول را داشته باشید، حتما توانایی تاثیرگذاری در زندگی و مردم جامعه خود را خواهید داشت.

وی افزود: با این نگاه شما قادر خواهید بود بنیان‌های اقتصاد ملی را به معنی واقعی کلمه مستحکم‌تر کرده و در ادامه زنجیره ارزش را بر پایه علم و دانش تقویت کرده و رونق دهید تا در ادامه شاهد به وجود آمدن اقتصاد دانش‌بنیان باشید.

اسلامی تاکید کرد: خروجی اقتصاد دانش‌بنیان را می‌توان جوشش، تلاش و فعالیت‌های علمی بدون توقف دانست که همواره در آن زایش فناوری وجود دارد و می‌توان آن را به سیستم و سامانه تبدیل کرد تا مردم شاهد ارزش آفرینی اجتماعی و اقتصادی آن باشند.
معاون رییس جمهور گفت: این مسیری است که مقام معظم رهبری به برکت خون شهدا و انقلاب روی آن تاکید داشته‌اند و سازمان انرژی اتمی ایران یکی از ثمرات این تفکر و راهبرد در عرصه ملی به حساب می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه باید قدر این نگاه را دانست و تلاش‌های مربوط به آن را بی‌وقفه گسترش داد، اظهار کرد: دشمنان ما با مخالفت، مزاحمت، تحریم، ترور، عملیات خرابکاری صنعتی و دیگر موارد تلاش کردند تا ما به موفقیت نرسیم و این یک واقعیت انکارناپذیر است.

اسلامی با اشاره به اینکه دشمنان با بستن مسیرهای درآمدی به دنبال تضعیف منافع مالی بودند اما با پیشرفت‌های به دست آمده، تمام برنامه‌های آن‌ها با شکست مواجه شد، تصریح کرد: شعار آمریکایی به عنوان سردمداران نظام سلطه در جهان، پیشتازی برای پیشوایی است. شعاری که در سند راهبردی خودشان در بحث منافع و امنیت ملی هرساله روی آن تاکید دارند.

وی تاکید کرد: موضوعی که جغرافیای خاصی نداشته و آن را برای کل جهان متصور هستند و این مساله در اسناد منافع ملی آن‌ها نیز قید شده است. برای دستیابی به این شعار در راستای اهداف منافع ملی خودشان دو عبارت را دنبال می کنند که با «دیپلماسی» یا «زور» این هدف باید تامین شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه در دنیای امروز محور اساسی برای پرچمداری و پیشوایی، داشتن فناوری‌های قدرت‌ساز و ثروت‌ساز است، افزود: در دوره‌ای ذخایر زیرزمینی قدرت‌ساز بودند اما امروز قدرت در این عناصر معنا می‌گیرد و به همین دلیل است که بابت آن شاهد وقوع جنگ در جهان هستیم تا با همه ابزارها کاری کنند که رقیبی باقی نماند.

وی افزود: این بخشی از حقایق جهان امروز است که با همه ابزارها از جمله تحریم به دنبال ضعیف کردن رقبا هستند و در کنار آن نظام بین‌الملل نیز تحت سلطه آن‌ها است. اتفاقی که امروز استانداردهای دوگانه این نهادهای بین‌المللی در موضوعی چون حقوق بشر و انسانیت را در غزه شاهد هستیم. اینکه بیرحمانه غارت و قتل عام کرده و به هیچ زن، مرد و کودکی رحم نمی‌کنند.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه این گستاخی و حرکت بی شرمانه حتی صدای هم کیشان خودشان را نیز درآورده است، گفت: شما چندی پیش شاهد بودید که یهودی‌های مقیم آمریکا تظاهرات سنگین داشتند و با ورود به کنگره و به روایت فیلم‌هایی که منتشر شد، آن را تسخیر کردند. وی ادامه داد: در حالی که هم کیشان خودشان علیه آن‌ها شدند اما شاهد این هستیم که آمریکا از این جنایت‌ها حمایت کرده و قطعنامه‌ها را وتو می‌کند.

سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور جمعی از میهمانان و متخصصان داخلی و خارجی در اصفهان برگزار شد.