یزد- ایرنا- ماجرای مجمع سلامت شهرستان بهاباد که در آن رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به اتفاق هیات همراه، جلسه را ترک کرد، در ۲ روز گذشته به یکی از بحث‌های داغ‌ فضای مجازی این استان تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا برخی از کانال‌های خبری هم که همیشه به دنبال جلب مشتری(مخاطب) هستند با افزودن پیازداغ به این ماجرای ساده، موجب بسط آن در فضای مجازی شدند.

خبرهای اولیه حاکی از آن بود که رییس شورای شهر بهاباد در این جلسه از اینکه بهاباد در خیلی از حوزه‌ها و از جمله بهداشت و درمان دیده نمی‌شود گلایه‌ و از اینکه دستگاه سی‌تی‌اسکنی که به گفته رییس شورای شهر بهاباد بیش از ۳۰ سال کار کرده به این شهرستان منتقل شده، ابراز ناخرسندی کرده بود.

فعالیت ۱۲ پزشکی که متعهد به خدمت در بهاباد شده اما در خارج این شهر فعالیت می کنند از دیگر موارد مورد ادعای مسوولان شهری بهاباد در مجمع سلامت این شهرستان بوده است.

به دنبال آن، کانال های خبری از حرکت رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در ترک جلسه انتقاد و ده‌ها مطلب از جمله کلیپ صوت رییس شورای شهر در همین زمینه را در فضای مجازی منتشر کردند و این در حالی بود که دانشگاه علوم پزشکی همچنان سکوت کرده بود و در این زمینه اظهار نظری نمی کرد.

خبرنگار سابق و مورد اعتماد ایرنا در بهاباد، گفت و گویی با رییس شورای شهر این شهر انجام و آن را برای ایرنا ارسال کرد اما دانشگاه علوم پزشکی همچنان سکوت اختیار کرده بود و لذا با روابط عمومی این دانشگاه تماس گرفتیم تا نظرات آنها را هم جویا شویم.

در وهله اول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اعلام کرد قصد ورود به این بحث را ندارد اما پس از تماس خبرنکار ایرنا قرار شد گفت و گویی اختصاصی با رییس این دانشگاه انجام شود اما به علت ۲ برنامه فشرده خبری، این کار امکان‌پذیر نشد و روابط عمومی دانشگاه هم اعلام کرد آنچه از کلیپ صوتی رییس شورای شهر بهاباد منتشر شده همه ماجرا نیست .

فعالیت ۱۲ پزشکی که متعهد به خدمت در بهاباد شده اما در خارج این شهر فعالیت می کنند از دیگر موارد مورد ادعای مسوولان شهری بهاباد در مجمع سلامت این شهرستان بود

این روابط عمومی اعلام کرد: طلب آمرزش یا عدم آمرزش پدر و مادر روسای قبلی دانشگاه علوم پزشکی از سوی رییس شورای شهر نیز به نوعی توهین به دانشگاه و مسوولان آن است.

نهایت عصر دیروز /چهارشنبه / روابط عمومی دانشگاه جوابیه‌ای صادر و نسبت به اتفاقات مجمع سلامت بهاباد و رخدادهای پس از آن واکنش نشان داد.

رییس شورای شهر بهاباد چه گفت؟

رییس شورای شهر بهاباد به ایرنا گفت: ۱۲ پزشک متخصص با نام شهرستان بهاباد، جذب شده اما در مناطق دیگر در حال فعالیت هستند که مورد اعتراض ماست و گلایه دیگر ما هم افتتاح دستگاه دست‌دوم سی‌تی‌اسکن در بیمارستان این شهرستان است .

عباس اقبال مدعی شد: شرکت چادرملو در سال ۹۹ اعلام کرده بود که برای مردم شهرستان بهاباد دستگاه سی‌تی‌اسکن خریداری کرده؛ این دستگاه کجاست و اگر خرید آن صحت ندارد چرا دانشگاه علوم پزشکی و فرمانداری بهاباد واکنشی نشان نمی‌دهند؟

وی ادامه داد: در شرایطی که شهرستان بهاباد در هر ثانیه ۲۰۰ لیتر آب برای معادن چادرملو تامین می‌کند، حق مردم بهاباد این نیست که از حداقل امکانات بی‌بهره باشند و از تجهیزات پزشکی فرسوده با کارایی پایین استفاده کنند.

اقبال با انتقاد از ترک جلسه رییس دانشگاه علوم پزشکی، آن را بی احترامی به مردم بهاباد دانست و اضافه کرد: چرا باید دستگاه سی‌تی‌اسکنی که در یکی از بیمارستان‌های یزد به مدت بیش از ۳۰ ‌سال مورد استفاده قرار گرفته است به بهاباد ارسال شود؟ و حق مردم این شهرستان هم نیست که برای یک خدمت پزشکی، مسیر ۲۰۰ کیلومتری تا شهر یزد را طی کنند.

پاسخ دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به رییس شورای شهر بهاباد

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در جوابیه ای که نسخه ای از آن برای ایرنا ارسال شد به انتقادات رییس شورای شهر بهاباد در مجمع سلامت این شهرستان در خصوص عدم کیفیت و کارآیی دستگاه سی تی اسکن اهدایی و سابقه کارکرد ۴۰ ساله دستگاه به نقل از وی واکنش نشان داد.

این دانشگاه نوشت: نمونه دستگاه نصب شده در بیمارستان حکیم بهابادی، در مراکز درمانی دولتی مرکز استان از جمله مرکز پرتو درمانی شهید رمضانزاده برای درمان بیماران سرطانی که نیاز به دقت بالایی دارد در حال استفاده است؛ همچنین نمونه دیگر این دستگاه در شهرستان بافق، استفاده می شود.

دانشگاه علوم پزشکی یزد یادآور شد: استاندارد بودن دستگاه و تست کیفیت سنجی و دقت تصاویر آن توسط کارشناسان خبره و متخصصان رادیولوژی و فوق تخصص ریه، بررسی و تایید شده و پس از این اقدام، نصب دستگاه صورت گرفته است؛ این دستگاه می تواند نیازهای تصاویر سی تی اسکن مورد نیاز مردم شهرستان بهاباد و مناطق اطراف را کاملا برطرف نماید، بنابر مواردی که عنوان شد، اظهارات غیرتخصصی و غیرکارشناسانه همراه با الفاظ توهین آمیز مصداق بارز تشویش اذهان عمومی بوده که منجر به بی اعتمادی نسبت به کادر زحمتکش بیمارستان بهاباد و ایجاد دلسردی مردم و عدم رضایت از خدمات رو به پیشرفت درمانی دولت مردمی در مناطق محروم و کمتر برخوردار می شود.

دانشگاه علوم پزشکی یزد علت ترک نشست مجمع سلامت را دفاع از حقوق مردم و دفاع از بهبود خدمات درمانی در بیمارستان بهاباد اعلام کرد و افزود: مردم عزیز شهرستان بهاباد مطمئن باشند دانشگاه در صدد است تا با توجه به نیازهای موجود، خدمات مطلوبی را در این شهرستان ارائه کند و اجازه نخواهد داد افراد غیرمتخصص موجب هدررفت بیت المال در آن شهرستان شوند.

معاون درمان دانشگاه: ارتقاء خدمات درمانی در شهرستان بهاباد/ افزایش ضریب اشغال تخت بیمارستان حکیم بهابادی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز در تماس با ایرنا اعلام کرد: هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در راستای اهمیت ارتقاء خدمات بهداشت و درمان در شهرستان بهاباد، افتتاح مرکز سی تی اسکن، بازدید از مراحل بهسازی اتاق های عمل بیمارستان، تصمیم گیری در خصوص راه اندازی هر چه سریعتر سی سی یو و شرکت در مجمع سلامت شهرستان، در بهاباد حضور یافت.

دکتر "سید کاظم رضوی" افزود: از یکسال گذشته با توجه به اهمیت افزایش سطح خدمات درمانی در این بیمارستان، اقداماتی نظیر افزایش تعداد پزشکان متخصصان به هشت نفر (شامل سه متخصص داخلی، ۲ متخصص اطفال، یک متخصص قلب، یک متخصص رادیولوژی و یک متخصص زنان و زایمان) در این مرکز صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در یک سال گذشته به دلیل افزایش کمی و کیفی خدمات تخصصی و درمانی، استقبال شهروندان بهابادی از بخش های بستری اطفال و داخلی قابل توجه بوده به طوری که تعداد بستری بخش اطفال در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۲ برابر و بستری بخش داخلی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.

اظهارات غیرتخصصی و غیرکارشناسانه همراه با الفاظ توهین آمیز مصداق بارز تشویش اذهان عمومی بوده که منجر به بی اعتمادی نسبت به کادر زحمتکش بیمارستان بهاباد و ایجاد دلسردی مردم و عدم رضایت از خدمات رو به پیشرفت درمانی دولت مردمی در مناطق محروم و کمتر برخوردار می شود

رضوی یادآور شد: پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی ساختمان مکانیزه امحای زباله، شروع عملیات ساخت چهار محل زیست پزشک و بهسازی فضای مناسب اتاق عمل های بیمارستان و صدور مجوز و پیگیری آغاز عملیات احداث بخش دیالیز به همت خیر سلامت از جمله اقدامات صورت گرفته برای بهبود وضعیت این مرکز درمانی برای ارائه خدمت به مردم می باشد.

وی گفت: شهرستان بهاباد با توجه به سطح بندی خدمات بیمارستانی براساس جمعیت زیرپوشش، مجوز سی تی اسکن نداشته است اما با توجه به تاکید ریاست دانشگاه و سیاست محرومیت زدایی، اقدامات لازم در خصوص اخذ مجوز نصب دستگاه سی تی اسکن اهدایی انجام شد.

به گفته وی هزینه زیرساخت راه اندازی این دستگاه به قیمت فعلی ۲۰۰ میلیارد ریال می باشد که از منابع دولتی پرداخت شده است.

بهاباد در ۲۰۰ کیلومتری شهر یزد قرار دارد.