به گزارش ایرنا، بیماری "بروسلوز" یا "تب مالت" از دام به انسان منتقل می شود بسیار خطرناک و در عین حال قابل پیشگیری است که علاوه بر آثار زیان بخش در سلامت انسان و جمعیت دامی نیز موجب خسارات فراوان از جمله سقط جنین های مکرر، ایجاد ناباروری و کاهش تولید شیر میشود.
آمار تب مالت در استان سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸۹ نفر گزارش شد در حالی که درسال ۱۴۰۱ موارد تب مالت به ۲۲۴ مورد رسیده بود و نزدیک به ۴.۴ درصد بروز این بیماری در استان طی یک سال اخیر روند افزایشی داشته است.
۷۱ فقره دام معدوم شد
بخشدار دیشموک در این رابطه گفت: تاکنون ۷۱ فقره دام در منطقه دیشموک معدوم شده است.
علی رضا نوروزی افزود: تاکنون ۴۱ انسان در این منطقه به بیماری تب مالت مبتلا شده اند و این افراد در روستاهای رودریش، موردراز، دهنو و حومه هستند.
وی تاکید کرد: نیاز مبرم به بازگشایی راه روستایی رودریش وجود دارد تا خدمات دامپزشکی، بهداشتی و بیمه دام ها انجام گیرد.
ریشهکنی تب مالت یک عزم جدی میخواهد
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای مبارزه موثر با بیماری تب مالت که بین انسان و دام مشترک است، به یک عزم ملی نیاز داریم.
سید علی معتمدیپور ادامه داد: در سال گذشته بیش از یک هزار راس دام در منطقه رودریش کهگیلویه بر علیه بیماری(بروسلوز) تب مالت، ایمنسازی شدند.
وی ادامه داد: بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام در این استان وجود دارد که ایمنسازی همه آنها نیازمند عزم ملی و اعتبارات لازم است.
وی بیماری تب مالت را بین انسان و دام مشترک دانست و تصریح کرد: اگر به موقع تصمیمات لازم اتخاذ نشود بدون شک با یک بحران مواجه هستیم که هم جمعیت انسانی را و هم جمعیت دامی را درگیر خواهد کرد.
معتمدیپور افزود: دامپزشکی استان پای کار است اما برای یک مبارزه هماهنگ و موثر نیازمند همکاری همه دستگاههای ذیربط به ویژه فرمانداریها و بخشداریها و سازمان مدیریت برای تامین اعتبار هستیم و همچنین اینکه خود دامداران نیز برای انجام آزمایشات تشخیص بیماری و در صورت نیاز کشتار و معدومسازی همکاری کنند.
وی نقش رسانهها را در فرهنگسازی و ترغیب مردم به همکاری، پررنگ توصیف کرد و گفت: با صدا و سیما و کمک رسانه ها برای برگزاری نشستهای تخصصی و آگاهی سازی هماهنگیهای لازم انجام شده و از سایر رسانهها نیز انتظار داریم که در این زمینه کمک کنند.