به گزارش ایرنا، بزعم بسیاری از کارشناسان حوزه ورزش و جوانان، شهرستان کرمانشاه از استعدادهای ورزشی بسیاری برخوردار است که به دلیل برخی مشکلات از جمله کمبود فضای ورزشی و حامی مالی بخش عمده ای از این استعدادها هرگز شکوفا نمی شود و در میادین ورزشی به منصه ظهور نمی رسد.
ورزشکارانی هم که به تیم های ملی دعوت می شوند، براساس استعدادهای فردی و تلاش بیش از اندازه خود موفق می شوند پیراهن تیم ملی را بر تن کنند، هرچند به گفته کارشناسان در صورت حمایت نشدن این قهرمانان آنها نیز در میانه راه به تحلیل می روند.
وجود این مشکلات به ویژه نبود حامی مالی در استان کرمانشاه باعث کوچ برخی از قهرمانان رشته های مختلف ورزشی از این استان شده است و گاه این قهرمانان نام آور به نام استان های دیگر به میدان می روند.
در دوره مدیریت جدید ورزش شهرستان کرمانشاه با اتخاذ راهبردی نو در تلاش است تا ورزش همگانی و قهرمانی را در این شهرستان توسعه و ارتقا ببخشد.
با توجه به اینکه توسعه ورزش هر استان با سیاست های مدون و برنامه ریزی کارشناسان و اجرای دقیق برنامه ها از سوی متولیان و هیات های ورزشی میسر می شود مدیریت جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان کرمانشاه در نخستین گام برای ایجاد تحرک بیشتر در این حوزه از روسای هیات های ورزشی این شهرستان دعوت کرد تا در نشستی با حضور مدیرکل ورزش و جوانان و معاون ورزش این اداره کل برای رونق بخشیدن و ایجاد تحرک در ورزش این شهرستان پای صحبت آنها بشیند.
قهرمانان رشته اتومبیل رانی و موتورسواری کرمانشاه گمنام ماندهاند
رییس هیات اتومبیل رانی و موتورسواری شهرستان کرمانشاه به عنوان نخستین فرد در زمینه مسایل و مشکلات و برنامه های این هیات گفت: وقتی از این رشته در جامعه صحبت می شود همه اذهان به طرف ناهنجاری هایی که برخی افراد در خیابان های با استفاده از خودرو و موتورسیکلت ایجاد می کنند جلب می شود.
حمید فرجامفر افزود: ولی ما معتقدیم از میان همین افرادی که به دلیل نداشتن فضای کافی در خیابان ها اقدام به این حرکات می کنند قهرمانانی را می شود شناسایی و پرورش داد.
وی با بیان اینکه کرمانشاه از قطب های مهم رشته اتومبیل رانی و موتورسواری کشور است یادآور شد: در این استان قهرمانان بسیار بزرگی که حتی برخی آنها در حد جهانی هستند در این رشته وجود دارد که متاسفانه گمنام مانده اند و نیاز است شناسایی شده و به آنها بها داده شود.
فرجامفر این رشته ورزش را یکی از رشته های پرهزینه عنوان کرد و گفت: برای ورزشکاران این رشته باید بستری فراهم شود که در آن به فعالیت بپردازند که متاسفانه تنها فضایی که در استان وجود دارد دهکده المپیک است که از آنجا نیز از ورود ورزشکاران این رشته جلوگیری می شود.
پرداخت اجاره ۱۰۰ میلیون تومانی استخرها خارج از توان هیات است
رییس هیات شنا شهرستان کرمانشاه نیز گفت: مهمترین مشکل ما برای تمرین ورزشکارانمان نبود زیر ساخت های لازم از جمله استخر است که متاسفانه هم اکنون به مهمترین چالش برای این هیات تبدیل شده است.
نیما ارشادی با بیان اینکه در این رشته، قهرمانان و رکورددارانی داریم که در حال از بین رفتن هستند افزود: ما برای تمرین ورزشکاران این رشته باید استخرهایی اجاره کنیم که اجاره آن برای تنها ۶ ماه حدود ۱۰۰ میلیون تومان است که از توان این هیات خارج است.
وی تاکید کرد: من به عنوان یک مربی هم اکنون باید هم و غم خود را برای شناسایی استعدادهای این رشته و پرورش آنها صرف کنم در حالی که بیشترین انرژی من صرف رایزنی با ادارات و افرادی می شود که باید با تعامل با آنها بتوانم استخری را برای تمرین شناگران تامین کنم.
هیات سوارکاری فاقد پیست تمرین است
مستانه کریمی از هیات سوارکاری شهرستان کرمانشاه نیز گفت: با توجه به اینکه اسب کُرد سال گذشته ثبت جهانی شد از این رو برای شناساندن آن به دنیا باید سازوکارهای ویژه ای در این زمینه توسط هیات سوارکاری استان و اداره کل ورزش و جوانان در استان پیش بینی شود.
وی افزود: هیات سوارکاری شهرستان حتی از یک میدان سوارکاری نیز محروم است که باید این مشکل با در اختیار قرار دادن مکانی برای آنها حل شود که این اقدام هم می تواند جنبه اشتغالزایی داشته باشد و هم موجب جذب جوانان به عنوان یک تفریح سالم به سوی این رشته شود.
کریمی در زمینه بیمه ورزشکاران نیز گفت: نحوه بیمه کردن ورزشکاران دارای سیکل خاصی است که ورزشکاران گاهی برای انجام آن با مشکلاتی مواجه می شوند که نیاز است برای آن راهکار مشخصی از سوی مسوولان ورزش و جوانان ارایه شود.
تنها پیست تمرین ورزشکاران دوومیدانی نیاز به تعمیر دارد
دبیر هیات دوومیدانی شهرستان کرمانشاه نیز با بیان اینکه تنها پیست مورد استفاده ورزشکاران دوومیدانی این شهر در مجموعه ورزشی آزادی تخریب شده و نیاز به تعمیر فوری دارد اظهار کرد: با وجود مکاتبات فراوان ولی هنوز اقدامی برای تعمیر آن صورت نگرفته است.
مرتضی خزایی افزود: تداخل مسابقات فوتبال در زمین چمن این مجموعه با تمرینات دوومیدانی کاران ملی پوش نیز از دیگر مشکلاتی است که تمرین آنها را با اختلال مواجه کرده است.
وی ادامه داد: به بانوان دوومیدانی کار نیز هفته ای تنها یک تایم در این ورزشگاه اختصاص یافته است که این تایم نیز جزو تایم های صبح است که کارایی چندانی برای ورزشکاران نداشته و باید ضمن افزایش تغییر نیز پیدا کند.
خزایی، با بیان اینکه دوومیدانی جزو رشته های پایه ورزشی است و باید مورد توجه ویژه مسوولان قرار گیرد گفت: تنها مکان دیگری که می شود ورزشکاران این رشته در آن به تمرین بپردازند ورزشگاه ۱۵ خرداد است که این مکان نیز اجاره داده شده است.
هندبال با مشکل سالن تمرین مواجه است
رییس هیات هندبال شهرستان کرمانشاه نیز گفت: بزرگترین مشکل ورزشکاران این رشته نبود سالن است که برای واگذاری یک تایم برای تمرین باید کلی خواهش و التماس کنند که گاهی آن هم بی نتیجه می شود.
سعید علی با انتقاد از واگذاری همه سالن ها به هیات استان افزود: متاسفانه این سالن ها یا همگی اجاره داده شده است و یا در اختیار سایر رشته های ورزشی قرار گرفته است.
تنها مکان تمرین قایقرانان در شهر بازی خشک شده است
مهتاب رشیدی رییس هیات قایقرانی شهرستان کرمانشاه نیز در این نشست اظهار کرد: تنها مکانی که در گذشته قایقرانان قادر بودند در آن به تمرین بپردازند دریاچه شهربازی کرمانشاه بود که آن هم بعد از خشک شدن آن دیگر مکانی در این شهر برای تمرین وجود ندارد که این امر در بحث استعدادیابی این رشته را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اظهار تاسف از اینکه قهرمانان خوبی در این رشته در کرمانشاه وجود دارد ولی بستری برای پرورش آنها نیست گفت: در گذشته چون مکان تمرین وجود داشت باشگاه ها نیز در این رشته فعال بودند ولی با نبود محل تمرین، این باشگاه ها نیز عملا غیرفعال شده اند که این امر به طور مستقیم برروی تعداد ورزشکاران بیمه شده قایقرانی نیز تاثیر گذاشته و موجب کاهش تعداد آنها شده است.
رشیدی افزود: درحال حاضر تنها مکانی که قایقرانان می توانند در آن به تمرین بپردازند دریاچه سراب نیلوفر است که این مکان نیز به دلیل آنکه در خارج از شهر قرار دارد تردد برای ورزشکاران آن مشکل است ضمن آنکه این دریاچه نیز فصلی بوده و تنها در فصول پرآب سال می شود از آن استفاده کرد.
فعالیت مالی هیات های ورزشی نیاز به بازنگری دارد
امید شیری از هیات انجمن های ورزشی شهرستان کرمانشاه نیز به بیان مشکلات مالی هیات ها پرداخت و گفت: نحوه بیمه کردن ورزشکاران و دریافت مبالغ آن و نیز پرداخت و محاسبه مالیات توسط دارایی دارای سیکل خاصی است که مشکلات عدیده ای را برای این هیات و شماری دیگری از هیات های ورزشی بوجود آورده است که نیاز است به خزانه داران در این رابطه آموزش های لازم ارایه شود.
وی افزود: با توجه به تعریف استفاده از دستگاه های کارتخوان برای هیات ها، جهت برداشت از حساب هیات ها باید یک راهکار مشخص برای خزانه داران مشخص شود تا گردش مالی آنها تداوم یافته و اسناد مالی آنها توسط اداره دارایی تایید گردد.
ورزش باستانی رشته درآمدزایی نبوده و باید مورد حمایت قرار گیرد
رییس هیات ورزش باستانی کرمانشاه در این نشست گفت: این رشته که با فرهنگ مردم عجین شده است متاسفانه به دست فراموشی سپرده شده است و مورد حمایت مسوولان ورزشی قرار نمی گیرد.
پیمان رحیمی افزود: در این رشته از ورزشکاران آن پول و یا شهریه ای دریافت نمی شود از اینرو برعکس سایر رشته های ورزشی درآمدزا نبوده و نیاز به حمایت مالی دارد.
وی با بیان اینکه تمام مبالغ بویژه خرید تجهیزات این رشته با هزینه های شخصی و کمک خیران انجام می شود یادآور شد: طی پنج سال گذشته تنها پنج میلیون تومان به حساب این هیات واریز شده است که این مبلغ نیز پس از یک گلریزان به حساب یک بیماری کلیوی واریز شد.
باشگاه های والیبال نیاز به ساماندهی و نظارت دارند
رییس هیات والیبال شهرستان کرمانشاه نیز اظهار کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از باشگاه های خصوصی این رشته که فاقد مجوز هستند با دریافت شهریه های زیاد و استفاده از مربیان نامجرب در حال فعالیت بوده و هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد.
شاپور کشتمند ادامه داد: شرایط به گونه ای شده است که حتی تعدادی از نوآموزان این رشته نیز اقدام به دایر کردن کلاس های آموزشی و تاسیس باشگاه کرده اند که باید این وضعیت ساماندهی شود.
وی با بیان اینکه باید برای ارتقای این رشته از مربیان آزموده و با تجربه استفاده شود گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از تحصیل کرده های رشته تربیت بدنی در مقطع دکترا در کرمانشاه وجود دارد که باید از دانش آنها در رشته والیبال بهره برد.
در ادامه این نشست محمدرضا اختیاری از هیات تیراندازی، احسان رستم پور از هیات کبدی، سارا صبوری از هیات جانبازان و معلولان و محمد امین اجدادی از هیات پرورش اندام نیز در سخنانی هرکدام خواستار تعیین سالن و مکانی برای تمرین و برگزاری مسابقات و تامین تجهیزات لازم شدند.
شمار ورزشکاران سازمان یافته به ۸ درصد از جمعیت کرمانشاه افزایش می یابد
رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به برنامهریزی مدونی که در این اداره برای توسعه ورزش در سطح شهرستان کرمانشاه پیش بینی شده است، اظهار کرد: طبق دستورالعملهای کشوری، امسال باید حدود هشت درصد از جمعیت این استان بیمه ورزشی داشته باشند.
بهمن اختیاری با بیان اینکه نشست با هیات های ورزشی این شهرستان پس از ۶ سال امروز برگزار شد افزود: شهرستان کرمانشاه بیش از یک میلیون و ۱۵۳ هزار نفر جمعیت دارد که سال گذشته حدود ۵۷ هزار بیمه شده ورزشی داشت، لذا این آمار باید امسال به حدود ۹۲ هزار نفر افزایش پیدا کند که حدود هشت درصد از کل جمیعت شهرستان را شامل می شود.
وی تاکید کرد: همه هیاتهای ورزشی باید کمیتههای ورزش همگانی خود را فعال کنند و رشتههای ورزشی خود را به دل جامعه ببرند تا ورزشکاران بیشتری جذب و از این طریق استعدادهایی که در جامعه ناشناخته باقی مانده اند جذب شوند.
اختیاری، همچنین با انتقاد از عملکرد برخی از هیاتهای شهرستان در جذب ورزشکاران بیمه شده، افزود: متاسفانه برخی از هیاتهای ما در این زمینه کم کار هستند، بگونهای یک هیات داریم که تنها سه ورزشکار بیمه شده دارد.
وی افزود: برخی از هیات ها بجای آنکه از امکانات و سالن های ورزشی که در اختیار آنها قرار داده شده است برای توسعه همان رشته استفاده کنند آن را به سایر رشته ها اجاره می دهند که این عمل به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان کرمانشاه با اشاره به مشکلات مطرح شده توسط هیات های ورزشی و قول مساعد برای رسیدگی به این مشکلات افزود: طی ۲ سال گذشته اعتبارات خوبی به همه هیاتهای ورزشی استانی و شهرستان ها داده شده و هر هیاتی که دارای برنامه همچون برگزاری رویدادها، مسابقات، میزبانی ها و ... باشد، اعتبارات بیشتری دریافت خواهد کرد.
وی با گلایه از کم کاری برخی دیگر از هیاتهای ورزشی در اجرای برنامههای استعدادیابی، عنوان کرد: متاسفانه برخی از اماکن و سالنهای ما که در اختیار برخی رشتهها قرار گرفته به دلیل عدم استعدادیابیها تعطیل شده، لذا از همه هیاتها میخواهیم که استعدادیابی را جزو اولویتهای خود قرار دهند.
اختیاری با تاکید بر توجه بیشتر هیاتهای ورزشی نسبت به اجرای برنامههای فرهنگی نیز گفت: در هر برنامهای که اجرا میشود، یک پیوست فرهنگی مثل آشناسازی ورزشکاران با شهدای شاخص نیز گنجانده شود تا ورزشکاران با اخلاق و منش این شهدا بیشتر آشنا شوند.
بخاطر مسایل قهرمانی نباید اخلاق به فراموشی سپرده شود
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه با تاکید بر توجه بیشتر به اخلاق در فعالیت های ورزشی گفت: ورزشکاران و مسوولان ورزشی باید دقت کنند هرگز بخاطر مسایل قهرمانی اخلاق را فراموشی نکنند.
منوچهر حاتمی افزود: اگر تنها به فکر قهرمان پروری باشیم و قهرمانانی هم تربیت کنیم، اما اصول اخلاقی، جوانمردی و پهلوان منشی را به آنها آموزش ندهیم، ارزشی نخواهد داشت.
وی یادآور شد: هرچند در تاریخ ورزش کشورمان افراد زیادی بودهاند که در میادین ورزشی المپیک و جهانی مدالآوری داشته اند، اما در میان همه آنها مردم تختی را می شناسند و هیچگاه او را از یاد و خاطره خود فراموش نمی کنند، چرا که او در کنار قهرمان بودن، اخلاقمدار و پهلوان منش بود و همین هم باعث شده تا نامش جاودانه شود.
حاتمی تاکید کرد: هر چند ما متولی امر ورزش برای توسعه سلامت و شادی و نشاط در بین مردم هستیم، اما هر اقدامی که در حوزه ورزش قهرمانی و همگانی شکل می گیرد، باید همراه با کار فرهنگی باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در ادامه از هیات های ورزشی به عنوان اصلی ترین نهادهای اجرایی در ورزش نام برد و گفت: مسوولان همه هیاتهای ورزشی تلاش کنند تا کمیتههای ورزش همگانی و روستایی را در زیرمجموعه هیاتهای خود راه اندازی کنند.
وی تاکید کرد: تمام هیاتهای ورزشی موظف هستند ۲ کمیته تخصصی همگانی و روستایی را در هیات های خود تشکیل دهند.
حاتمی با بیان اینکه بیشترین برنامهریزیها در حوزه ورزش توسط هیاتهای ورزشی انجام میگیرد که نشان از اهمیت جایگاه آنها دارد افزود: هر کدام از هیاتهای ورزشی که برنامههای بیشتری داشته باشد، میزان اعتباراتی که به آن هیات هم تعلق میگیرد، بالاتر خواهد بود.
مدیرکل ورزش و جوانان استان با تاکید براینکه هیات های ورزشی باید توجه ویژه ای به شهرستانها داشته باشند، عنوان کرد: با توجه به نقشی که هیات های شهرستانی می توانند در توسعه ورزش و کشف قهرمانان از دل مناطق محروم و دور افتاده داشته باشند، باید توجه به آنها بیشتر شود و هیاتهای استانی از اعتباراتی که می گیرند، سهم مناسبی به شهرستانها بدهند.
حاتمی در ادامه به گلایه ها و مشکلات همه هیات ها پرداخت و اضافه کرد: همه هیاتهای ورزشی شهرستانی باید تلاش کنند تا آمار ورزشکاران بیمه شده خود را افزایش دهند که در این راستا می توانند برگزاری مسابقات ورزشی را در دستور کار خود قرار دهند که هم آمار بیمه شده را افزایش دهند و هم باعث رشد فنی ورزشکاران شوند.
براساس آمارهای موجود از جمعیت حدود ۲ میلیون نفری استان کرمانشاه بیش از یک میلون نفر در مرکز استان زندگی می کنند.