لندن – ایرنا – هم‌زمان با گسترش دامنه اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های انگلیس، «ریشی سوناک» نخست وزیر این کشور با روسای موسسات علمی و دانشگاهی این کشور جلسه اضطراری تشکیل داد.

به گزارش ایرنا، دفتر نخست وزیر انگلیس روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای افزود که این جلسه برای بررسی آنچه افزایش فضای یهودستیزی در دانشگاه‌ها و اخلال در روند یادگیری دانشجویان خوانده می‌شود، برگزار شد. در این جلسه علاوه بر سوناک، وزیر آموزش، جوامع و همچنین معاون امنیتی وزیر کشور انگلیس حضور داشتند تا درباره نحوه برخورد دانشگاه با دانشجویان حامی فلسطین برنامه‌ریزی شود.

دفتر نخست وزیر انگلیس، برگزاری این جلسه اضطراری را این‌طور توجیه کرد: بحث و تبادل نظر آزاد در دانشگاه ها ضروری است، اما این امر هرگز نمی تواند به سخنان نفرت انگیز، آزار و اذیت یا تحریک خشونت ختم شود.

این درحالیست که دانشجویان حامی فلسطین در انگلیس با الگو گرفتن از دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا از دو هفته پیش اقدام به برپایی چادرهایی در محوطه دانشگاه به منظور ابراز حمایت از فلسطینی ها کرده‌اند.

دانشجویان در شهرهای مختلف انگلیس از جمله لندن، منچستر، بریستول، نیوکاسل و لیدز از مسئولین دانشگاه‌های خود می‌خواهند که به روابط آکادمیک با موسسات اسرائیلی پایان دهند. آن‌ها همچنین خواهان قطع سرمایه‌گذاری دانشگاه‌های انگلیس در شرکت‌های تولید کننده سلاح برای رژیم صهیونیستی و یا کسب‌وکارهای اسرائیلی هستند که در سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری فعالیت تجاری می‌کنند.

دانشجویان معترض علاوه بر چادر زدن در محوطه دانشگاه، تلاش کرده‌اند مانع اجرای برنامه موسوم به «روزهای آزاد» شوند که طی آن امکان بازدید عمومی از فضای دانشگاه برای بررسی مناسب بودن تحصیل در آن برای والدین و دانشجویان فراهم می شود. معترضان به تازه واردها و والدین آنها گفتند که اگر برای تحصیل در آن دانشگاه تقاضا دهند «همدست نسل کشی اسرائیل خواهند بود».

سوناک که از ابتدای جنگ غزه حمایت تمام‌قد خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده است، مدعی شد: دانشگاه ها باید محل بحث های جدی و همچنین سنگرهای مدارا و احترام برای هر یک از اعضای جامعه خود باشند.

وی دانشجویان حامی فلسطین را یک «اقلیت پر سر و صدا» خواند که با رفتارهای یهودستیزانه،‌فعالیت دانشگاه را مختل کرده‌اند. وی افزود: این رویه باید متوقف شود.

گیلیان کیگان، وزیر آموزش انگلیس هم ادعا کرد: من تصریح کرده‌ام که دانشگاه‌ها باید یهودی‌ستیزی را سرکوب کنند و مطمئن شوند که اعتراضات فعالیت دانشگاه را مختل نکند.

این درحالیست که دامنه اعتراضات ضد صهیونیستی در انگلیس به رغم تمام محدودیت‌های دولت لندن، روز به روز در حال گسترش و به یک جنبش سیاسی تاثیرگذار تبدیل شده است. معترضان از اقشار و اقلیت‌های مختلف انگلیس از دولت این کشور می‌خواهند که با توقف حمایت از رژیم صهیونیستی، مانع از تداوم نسل‌کشی در فلسطین شوند.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی طی هفت ماه گذشته، کشتار گسترده‌ای را در غزه به راه‌ انداخته و ضمن بستن تمام گذرگاه‌ها و جلوگیری از ورود کمک‌های امدادی، این منطقه را به یک ویرانه تبدیل کرده است.

این رژیم همچنین به بهانه نابودی حماس قصد دارد تا به شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفته‌اند، حمله کند. این مساله نگرانی بین‌المللی را برانگیخته و به رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند که چنین اقدامی بحران انسانی در نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه پیش قطعنامه‌ای را در حمایت از برقراری آتش‌بس فوری در نوار غزه برای انتقال فوری کمک‌های بشردوستانه تصویب کرد؛ اما رژیم صهیونیستی با حمایت تمام‌قد واشنگتن این قطعنامه را نادیده گرفته است و به کشتار مردم فلسطین ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش‌ها، تاکنون افزون بر ۳۴ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۷ هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند.