به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از راشا تودی، نخستوزیر لهستان در جریان یک نشست خبری در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان ملل یا ناتو هنوز در اوکراین مداخله نکردهاند، اظهار کرد: ناتو امروز تا جایی که میتواند به اوکراین کمک میکند.
تاسک با بیان اینکه بدون کمک ناتو، اوکراین نمیتوانست برای مدت طولانی از خود در مقابل روسیه دفاع کند، افزود: البته تعدادی از نیروهای ناتو همین حالا هم در اوکراین حضور دارند که به عنوان نیروهای فنی به اوکراینیها کمک میکنند اما ناتو نمیخواهد مستقیماً در درگیری با روسیه دخالت کند.
نخستوزیر لهستان در ادامه، یادآور شد: همه جهانیان از این میترسند که در صورت رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه، جنگ هستهای آغاز شود.
به نوشته راشا تودی، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو پیش تر با بیان اینکه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نیروهای خود را به اوکراین اعزام نخواهد کرد، گفت: کییف هم تاکنون چنین درخواستی را مطرح نکرده است.
استولتنبرگ در ادامه افزود: اوکراینیها تا به حال درخواست حضور نیروهای ناتو در اوکراین را مطرح نکردهاند و آنچه که آنها میخواهند، حمایت بیشتر است.
به گزارش ایرنا، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه چندی پیش پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، اجماعی برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد.
وی افزود: اما هیچ چیزی را نمیشود رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد را انجام میدهیم تا روسیه پیروز نشود.
از سوی دیگر، استفان سژورنه وزیر خارجه فرانسه نیز گفت: در مورد احتمال حمایت طولانی مدت ما از اوکراین تردید وجود دارد.
سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه هم گفت که در حال حاضر هیچ طرحی برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین وجود ندارد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین درباره این اظهارات مکرون، گفت: تا زمانی که اوکراین مقاومت میکند، ارتش فرانسه میتواند در قلمرو فرانسه بماند.
کشورهای مختلف از جمله انگلیس، اسلواکی، رومانی و ایتالیا اعزام نیروی نظامی ناتو به اوکراین را رد کردهاند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.