به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای خبری یورومیدن، پاول که پیشتر در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ قول داده بود در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز، ارسال ۵۰۰ هزار گلوله توپ ۱۵۵ میلیمتری و ۳۰۰ هزار گلوله توپ ۱۲۲ میلیمتری به اوکراین را در عرض چند هفته سازماندهی کند، گفت: یکی از دلایل تاخیر در تهیه این گلولههای توپ این بود که شرکای اوکراین باید آشکارا درباره این ابتکار رایزنی کرده تا کشورهای بیشتری را تشویق به مشارکت در آن کنند.
وی در ادامه افزود: اما درحالیکه شرکای اوکراین مشغول به رایزنی با کشورهای دیگر بودند روسیه از این فرصت استفاده کرد و در تامین این گلولههای توپ از کشورهای ثالث با ما به رقابت پرداخت و همین موضوع یکی از دلایل تاخیر به وجود آمده در برنامه تهیه و ارسال این مهمات توپخانه به اوکراین بود.
پاول در ادامه با اذعان به اینکه در حال حاضر روسیه بسیار قویتر از اوکراین است، اظهار کرد: با وجود حمایت غرب، اکنون به مقطعی نزدیک میشویم که از یک سو شاهد کاهش تعداد اوکراینیهایی هستیم که توانایی جنگیدن دارند و از سوی دیگر شاهد کاهش روز افزون حمایت مردم اوکراین از ادامه جنگ با روسیه هستیم و این دو به طور فزایندهای توان دفاعی اوکراین را محدود خواهد کرد.
رئیس جمهور جمهوری چک که از مدتها پیش درباره رسیدن به این وضعیت هشدار داده بود، در ادامه گفت: بسیار اهمیت دارد که در حال حاضر به هر طریق ممکن از اوکراین حمایت کنیم تا روسیه متوجه شود که ادامه جنگ بی معنی است زیرا تا هنگامی که مسکو در میدان جنگ به موفقیتهای نظامی بیشتری دست پیدا میکند و به پیروزی امیدوار است، زمینه برای انجام مذاکرات صلح فراهم نخواهد شد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.