تهران- ایرنا- مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده‌کاوی جمعیت هلال احمر با حضور معاون اول رئیس جمهور و رئیس جمعیت هلال احمر افتتاح شد.

به گزارش ایرنا از جمعیت هلال احمر؛ مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده‌کاوی جمعیت هلال احمر صبح امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت با حضور، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر و سایر مسئولان عالی رتبه جمعیت هلال احمر افتتاح شد.

مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده‌کاوی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، با هدف ایجاد مرکزی کاملا هوشمند و به‌روز که قادر است مدیریت شرایط عادی و اضطراری فعالیت‌های داوطلبانه، بشردوستانه و امدادی هلال احمر در سطح ملی و حتی ماموریت‌های برون مرزی را به صورت متمرکز، پایش، اطلاع‌رسانی و مدیریت کند، شکل گرفته است.

بهره گیری از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در این مرکز، به ویژه سامانه‌های برخط درون و برون سازمانی که در قالب یک داشبورد مدیریتی جامع و یکپارچه در اختیار مدیران و کارشناسان عملیاتی در شرایط عادی و اضطراری است، سبب می‌شود تمامی اطلاعات عملکردی تیم‌های داوطلبی، بشردوستانه و امدادی و گروه‌های پشتیبان هلال احمر در سطوح مختلف کشوری، استانی و محلی، توسط مدیران تصمیم‌گیر در ستاد مرکزی، رصد و پایش شده و بهترین و بهینه‌ترین تصمیمات برای اقدام موثر، ابلاغ شود.

مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده‌کاوی جمعیت هلال احمر،که طرح‌ریزی آن از سال ۱۴۰۱ آغاز شد، اکنون در فضایی به مساحت ۵۰۰ متر مربع احداث شده و از نظر استحکام سازه اصلی، استانداردهای لازم در پدافند غیرعامل را کسب کرده است.

راه‌اندازی مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده‌کاوی، براساس تجربه موفق هلال احمر در راه اندازی مراکز عملیات اضطراری (EOC) انجام شده است که مرکزی جامع، مجهز و به‌روز است و با تجمیع همه امکانات و دستورالعمل‌های اضطراری و تجربه‌های مدیریتی برای مواجهه با شرایط عادی و اضطراری، عملا یک (EOC) جامع و دائم برای کشور و برای رصد تمامی رخدادها و فعالیت های جمعیت هلال احمر در همه حوزه‌ها ایجاد شده است.

رصد و پایش هوشمند و متمرکز اطلاعات مرتبط با ماموریت‌های داوطلبانه، بشردوستانه و امدادی و مخاطرات غیر مترقبه در هلال احمر ایران، سبب خواهد شد، علاوه بر دسترسی به اطلاعات دقیق و درست از مبادی معتبر، هماهنگی‌های لازم با دیگر مراکز تصمیم‌گیری و عملیاتی کشور که در شرایط اضطراری و رخدادهای نیازمند خدمات داوطلبانه و اضطراری، وارد عمل می‌شوند، به سرعت و سهولت انجام شود.

تقویت آمادگی برای مقابله با حوادث و بحران‌ها

رئیس جمعیت هلال احمر، در آیین افتتاح مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده کاوی و همچنین افتتاح بیش از ۵۰ پروژه عمرانی این جمعیت به مناسبت هفته گرامیداشت هلال‌احمر افتتاح این مرکز را اقدامی در راستای هوشمندسازی تمام فعالیت‌ها و اقدامات امدادی و بشردوستانه این جمعیت به مردم معرفی کرد.

پیر حسین کولیوند در این آیین گفت: جمعیت هلال احمر یک نهاد عمومی و بشر دوستانه است. ۳ میلیون داوطلب جوان گام دومی داریم که در تلاش برای رساندن این داوطلبان به ۱۰ میلیون نفر هستیم تا در مواقع بروز بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی بتوانیم به همه مردم امداد رسانی کنیم.

وی در توضیح اقدامات هلال احمر گفت: تیم‌های سحر (سفیران حمایت روانی هلال احمر در بحران‌ها) برای افزایش تاب آوری تلاش می‌کنند و به عنوان الگوی موفقی در صلیب سرخ جهانی شناخته شده اند، برای زنان بالای ۳۰ سال در طرح یاس هلال احمر اشتغال زایی شده است، برای ارائه آموزش امدادی به مردم و توانمندسازی در دورافتاده ترین نقاط کشور، خانه‌های هلال را در اقصی نقاط کشور تاسیس کرده ایم.

کولیوند در ادامه بیان کرد: کاشت ۵ میلیون نهال، فعالیت ۱۴۰ هزار نخبه در هلال احمر، استفاده از توان خیرین برای کمک به مردم، ارائه خدمات توانبخشی رایگان در بیمارستان نورافشار به کودکان دارای کم توان جسمی، تولید داروهای نوترکیب، تولید داروهای گیاهی، افزوده شدن بسته خدمات دارویی گیاهی، تولید اعضای مصنوعی هوشمند بدن انسان قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی، فعالیت مراکز درمانی هلال احمر در ۱۵ کشور از جمله سایر فعالیت های هلال احمر است.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به نیاز به تقویت انبارهای امداد و نجات هلال احمر گفت: نیازمند کمک برای بهبود وضعیت انبارهای هلال احمر هستیم و برای تقویت امدادرسانی در نقاط صعب العبور، نیازمند واردات بالگرد دید در شب هستیم.

کولیوند با اشاره به جایگاه بین المللی هلال احمر گفت: به گفته روسای کمیته صلیب سرخ جز ۵ کشور برتر هستیم و در تدوین استراتژی‌های راهبردی صلیب سرخ از هلال احمر طرح و برنامه گرفته می‌شود.

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: عالی ترین نشان صلیب سرخ بین ۱۹۱ کشور جهان به هلال احمر ایران اعطا شده است. در حوزه اقدامات امداد و نجات در سطح ملی محلی و منطقه ای بسیار موفق عمل کرده ایم و هلال احمر ایران مورد تقدیر دولت ترکیه قرار گرفت.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه هلال احمر ایران اقدامات زیادی برای کمک به مردم غزه انجام داده است افزود: کنگره بین المللی اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین الملل بشردوستانه در غزه برگزار شد و ۱۹۰ مورد مصادیق نقض حقوق بشر دوستانه در غزه استخراج شد و این کنگره مورد توجه صلیب سرخ هم قرار گرفت.

کولیوند گفت: در طول سال ۲۲ هزار و ۴۰۰ مورد عملیات جاده‌ای، ۲ هزار و ۷۰۰ مورد عملیات کوهستان و بیش از ۴۴ هزار مورد عملیات انجام شده است. مهمترین عملیات ما امدادرسانی در سیل سیستان و بلوچستان بود.

وی در ادامه بیان کرد: امروز ۵۸ طرح در هلال‌احمر با حضور معاون اول رئیس جمهوری افتتاح می‌شود که شامل ۲۵ طرح امدادی، ۱۰ طرح بهداشتی درمانی ملی و بین‌المللی، ۲۰ طرح آموزشی و پژوهشی، یک طرح نیز افتتاح مرکز رصد و پایش هلال احمر است، ۳ طرح عمرانی شرکت سرمایه‌گذاری هلال‌احمر و ۳۳۵ خانه هلال نیز افتتاح می‌شود.

کولیوند گفت: ۱۱۰ سامانه جمعیت هلال احمر در مرکز رصد هوشمند اطلاعات و داده کاوی جمع می‌شود و حوادث و بحران‌ها در این مرکز رصد می‌شود. سیل، آتش سوزی، آلودگی هوا و سایر مخاطرات و همچنین فعالیت‌ها و اقدامات هلال‌احمر را در مرکز رصد و پایش، پیش بینی و اقدامات لازم را مد نظر قرار دهیم.

وی ادامه داد: سایر دستگاه‌ها نیز می‌توانند از این مرکز رصد و پایش هلال احمر بهره برداری و استفاده کنند. هدف از راه اندازی این مرکز هوشمندسازی تمام اقدامات هلال احمر و امدادرسانی‌ها است.