یزد- ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به راه اندازی سامانه یکپارچه بهداشت ( سیب ) از سال ۹۵ در استان گفت: اطلاعات ۹۰ درصد جمعیت این خطه در این سامانه ثبت شده است.

به گزارش ایرنا " دکتر محسن میرزایی " روز شنبه در بازدید خبرنگاران از چند مرکز جامع سلامت استان افزود: ۱۰ درصد افراد ثبت شده در سامانه سیب ،سالمند هستند و خدمات بهداشتی دریافت می‌کنند.

وی اظهار کرد: برخی از اطلاعات ثبت شده در سامانه یاد شده افراد غیر ایرانی هم هستند زیرا ارائه خدمات پیشگیرانه تفاوتی بین ایرانی و غیر ایرانی وجود ندارد.

میرزایی ادامه داد: سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) در راستای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب برنامه ها و پروژه های طرح تحول نظام سلامت شکل گرفته و همه اطلاعات جمعیتی، شاخص های بهداشتی، تعداد خانوار های تحت پوشش، تعداد مراقبت های نوزادان، کودکان، مادران و تعداد بیماران دیابتی، فشار خون و غیره بصورت الکترونیک در آن ثبت می شود.

وی از همه شهروندان استان خواست به نزدیکترین مراکز جامع سلامت یا خانه بهداشت مراحعه و اطلاعات خود را در سامانه یاد شده ثبت نام کنند.

وی سنجش قند و خون، تغذیه، کلاس‌های آموزشی شیوه زندگی سالم، مشاوره قبل ازدواج و غیره را از جمله خدمات مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و پایگاه‌های سلامت بیان کرد و گفت: به همه گروه های سنی از نوزادان تا سالمندان خدمات ارائه می شود.

وی به وضعیت بیماریهای واگیردار در استان اشاره کرد و گفت: تعداد افراد ابتلا به بیماری های سالک و تب مالت نسبت به سایر استانهای بالاتر است البته این بیماری های با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری می باشد.

رییس مرکز بهداشت استان یزد اضافه کرد: مابقی بیماری های واگیردارمانند سل آنفلونزا و کرونا متناسب به جمعیت استان در وضعیت مطلوب قرار دارد.

افزایش حیوان گزیدگی در استان

وی با اشاره به افزایش حیوان گزیدگی در استان گفت: در سال گذشته پنج هزار و ۶۰۰ مورد حیوان گزیدگی در استان ثبت شد که این تعداد نسبت به سال ما قبل از آن یکهزار مورد افزایش داشته است.

وی خاطر نشان کرد: این روند افزایشی نگران کننده است و بیشترین موارد حیوان گزیدگی در این استان مربوط به گربه است.

بیماری انگلی و روده ای شایع ترین بیماری تابستان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد افزود: عفونت روده ای و انگلی را مهمترین و شایع ترین بیماری های عفونی در فصول گرم است که سلامت انسان را بطور جدی تهدید و آن را به خطر می اندازد.

میرزایی با بیان اینکه عمده این بیماری های از طریق آب و مواد غذایی آلوده منتقل می شود گفت: با توجه به فصل تابستان مردم به مناطق ییلاقی می روند از آبی که اطمینان ندارد مصرف نکنند.

وی اضافه کرد: شهروندان از مراکز غذایی مطمئن و دارای کد بهداشتی مواد غذایی خود را تهیه کنند تا شاهد طغیان های بیماریهای انگلی و روده ای به ویژه بیماریهای اسهالی نباشیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته افراد محدودی به این بیماریها مبتلا شدند اما این نگرانی وجود دارد حتما آب مطمئن استفاده کند و اگر اطمینان ندارند آب را بجوشانند بعد مصرف کنند.

وجود ۳۶۰ واحد بهداشتی و درمانی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد مجموع واحدها بهداشتی و درمانی استان را ۳۶۰ واحد بیان کرد و گفت: این واحدها شامل ۹۰ مرکز خدمات جامع سلامت ، ۹۵پایگاه بهداشتی و ۱۷۵ خانه بهداشت است.

وی همچنین از فعال بودن ۲ مرکز تسهیلات زایمانی با هدف تسهیل دسترسی مادران باردار به زایمان ایمن خبر داد و گفت: در مراکز جامع سلامت و خانه بهداشت تمام خدمات رایگان است.

وی خاطرنشان کرد: در مراکز جامع سلامت علاوه بر حضور پزشک ، متناسب با جمعیت آن، پرستار و بهیار، مراقب سلامت ، کارشناس بهداشت محیط و حرفه ای ، کارشناس تغذیه و سلامت روان هم مشغول به فعالیت هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تعداد کارشناسان تغذیه و سلامت روان در استان را ۸۰ نفر بیان کرد و افزود: خدمات مشاوره و تغذیه در مراکز جامع سلامت رایگان است .

وی از وجود ۷۶ دندانپزشک در ۷۰ مراکز جامع سلامت استان خبر داد و گفت: تعرفه خدمات دندانپزشکی در این مراکز دولتی است البته در مراکز جامع روستایی برای گروه هدف شامل کودکان زیر ۱۴ سال ، زنان باردار و مادران شیرده این خدمات، بصورت رایگان ارائه می باشد.

خبرنگاران در این برنامه از خانه بهداشت فهرج ، مرکز جامع سلامت نیکوپور و مرکز خدمات جامع سلامت حاجی مقصودی یزد بازدید کردند و با بخش های مختلف این مراکز آشنا و در جریان روند خدمات آنها قرار گرفتند.

استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

،