شهرکرد – ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: براساس تمهیدات انجام شده تاکنون ۳۰ هکتار زمین به ارزش ۱۴۰ هزار میلیارد ریال برای خانواده‌های دارای سه فرزند و چهار فرزندی که در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند، اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خدایار باقری هارونی روز شنبه در نشست قرارگاه جوانی جمعیت چهارمحال و بختیاری افزود: روند واگذاری زمین به خانواده‌های سه و چهار فرزندی همچنان ادامه دارد.

وی اظهار داشت: تاکنون ۱۳هزار و ۶۳۱ خانوار سه و چهار فرزند استان برای دریافت زمین در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که از این شمار ۱۳هزار و ۱۹۸ خانوار شهری و ۴۳۳خانوار روستایی بوده است.

باقری هارونی افزود: از این تعداد هفت هزار و ۷۲۵ نفر دارای فرزند سوم و پنج هزار و ۴۷۳ نفر دارای فرزند چهارم هستند.

وی اظهار داشت: تا این لحظه ۶ هزار و ۳۸۲ نفر تشکیل پرونده داده و از این میزان با توجه به واگذاری‌هایی که انجام شده به ۲۸ درصد این جمعیت زمین تخصیص و قرارداد تحویل شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: این تعداد افراد ثبت‌نام شده در سامانه از کل ۴۳ شهر استان هستند که تاکنون در ۲۲ شهر این استان زمین تخصیص داده شده است.

وی یادآور شد: بیشترین جمعیت متقاضی در شهر لردگان با چهار هزار و ۱۶۸ نفر است که به دلیل محدودیت زمین تاکنون توانسته‌ایم پنج درصد را توانسته‌ایم پوشش بدهیم.

باقری در خصوص پرداخت هزینه‌های آماده‌سازی زمین گفت: خانواده‌های سه فرزندی طبق قانون باید هزینه‌های آماده‌سازی را به صورت اقساط در مدت هشت سال بپردازند.

وی یادآور شد: با توجه به میزان زمین تامین شده برای پوشش جمعیت ثبت‌نامی حدود ۳۹۰ هکتار دیگر زمین نیاز است.

یک‌هزار و ۵۸۸ بیمار نابارور نشان‌دار در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری با اشاره به تاکید مجلس شورای اسلامی و دولت بر اجرای قانون جوانی جمعیت و درمان ناباروری گفت: در این ارتباط تلاش شده جمعیت بیشتری از مردم و مراکز درمانی بیشتری زیر پوشش بیمه قرار گیرند.

علیرضا اصغرزاده افزود: سیاست دولت سیزدهم براساس مصوبه هیات وزیران در خصوص جوانی جمعیت پرداختن به مسائل ناباروری و باروری و ارائه خدمات مناسب به جامعه هدف است.

وی با اشاره به تعریف پنج بسته‌ بیمه سلامت در راستای ارتقای سطح بیمه همگانی افزود: حمایت مالی و پوشش خدمات ناباروری، روان‌سازی فرایند ارائه خدمات درمان ناباروری، افزایش رضایت‌مندی، دسترسی عادلانه به خدمات درمان ناباروری و کاهش پرداختی‌ها از جیب مردم از جمله هدف‌های بسته‌های تعریف شده بیمه سلامت است.

اصغرزاده اضافه کرد: در این ارتباط با تاسیس مرکز درمان ناباروری شهرستان لردگان شمار این مراکز در چهارمحال و بختیاری به ۲ مرکز و شمار فوق تخصص زنان و زایمان در بحث ناباروری نیز از یک به سه نفر افزایش پیدا کرده است.

مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری با اشاره به نشان‌دار کردن زوجین نابارور برای دریافت خدمات درمانی گفت: تاکنون یک‌هزار و ۵۸۱ نفر در استان نشان‌دار و از خدمات و درمان‌های ناباروری بهره‌مند هستند.

وی صدور بیمه‌نامه برای زوجین نابارور فاقد هرگونه پوشش بیمه پایه با انجام آزمون وسع، عقد قرارداد با مراکز ناباوری مرکز حضرت زهرا (س) شهرکرد و مرکز لردگان، ارائه خدمات دارویی و پاراکلینکی ۱۰۰ درصد برای زایمان‌ طبیعی و ۹۰ درصد در زایمان سزارین را از خدمات ارائه شده از سوی بیمه سلامت برای درمان‌های باروری و ناباروری عنوان کرد.

اصغرزاده بر ضرورت تامین هزینه‌ها در بخش درمان ناباروری برای شخص ثالث مانند رحم اجاره‌ای و جنین اهدایی که در زمان حاضر جزء تعهدات بیمه‌ای نیستند با هدف کاهش پرداختی از جیب مردم تاکید کرد.

وی یادآور شد: با تصویب قانون جوانی جمعیت از سال ۱۴۰۰ شمار پرونده‌های درمان ناباروری از هشت به ۳۶ پرونده در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

اصغرزاده افزود: پارسال بابت ۴۷۶ مورد بار مراجعه به مرکز ناباروری حضرت زهرا (س) ۱۴ میلیارد ریال و بابت پرونده‌هایی که افراد به خارج از استان مراجعه کرده‌اند نیز یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

وی یادآور شد: سرجمع بیمه سلامت بابت درمان‌های ناباروری و باروری در استان ۵۵۶ میلیارد ریال پرداخت کرده است.

مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری گفت: بیمه سلامت آماده است به زوجین ناباروری که زیر پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند براساس آزمون وسع خدمات ارائه کند.

ضرورت تغییر گره ذهنی جمعیت

رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه هنوز تغییر ذهنیت در خصوص جمعیت و ضرورت جوانی جمعیت ایجاد نشده است، گفت: با توجه به اهمیت بحث جوانی جمعیت باز کردن این گره ذهنیتی از جمله ضرورت‌هایی است که باید به آن پرداخته شود.

محمد حسین اعرابی افزود: مردم باید این اصل را که جوانی جمعیت یک ذهنیت اجتماعی است و تنها مربوط به دولت نیست را بپذیرند.

رییس شبکه بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص جوانی جمعیت گفت: ۳۰ اردیبهشت روز ملی جوانی جمعیت است که رویدادی با این موضوع و با همکاری استانداری و دانشگاه علوم‌پزشکی برگزار می‌شود.

علی‌ضامن صالحی‌فرد افزود: در سال ۱۴۰۰ قانون جوانی جمعیت شامل ۷۳ ماده، ۸۱ تبصره و ۲۳۶ تکلیف قانونی مصوب شد.

وی اظهار داشت: امید می‌رود با تصویب قانون جوانی جمعیت و ابلاغ به دستگاه‌های دولتی، غیردولتی و بخش خصوصی با بسیج همگانی تحول بسیار خوبی در راستای ازدواج و فرزندآوری اتفاق بیفتد.

به گزارش ایرنا، ۳۰ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی جوانی جمعیت در تقویم رسمی کشور نامگذاری شده است.