به گزارش روز یکشنبه ایرنا، امامعلی رحمان در جریان مذاکراتش با ولادیمیر پوتین در کاخ کرملین تصریح کرد: تاجیکها مردمی با قدمت باستانی، تاریخ، فرهنگ و تمدن کهن هستند اما آن حادثه که البته برای ما کاملا غیرقابل قبول است آسیب جدی به چهره، تاریخ، فرهنگ و سنت های ملت ما وارد کرد.
حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس در کراسنوگورسک در نزدیکی مسکو در شامگاه ۲۲ مارس (۳ فروردین) رخ داد. افراد مسلح قبل از شروع اجرای کنسرت تیراندازی کردند و پس از آن آتش سوزی آغاز شد. در نتیجه ۱۴۵ نفر جان باختند و بیش از ۵۵۰ نفر مجروح شدند. در این پرونده جنایی، تاکنون ۱۳ متهم دستگیر شده اند که ۱۲ تن آنها شهروندان تاجیکستان هستند.
امامعلی رحمان از استانداردهای دوگانه در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی سخن گفت و تاکید کرد که تروریسم ملیت و مذهب ندارد.
رئیس جمهور تاجیکستان افزود که باید با تروریسم «همه جا و همه جا» مبارزه شود و خاطرنشان کرد که مقامات این جمهوری به همکاری نزدیک با روسیه در این زمینه ادامه خواهند داد.
او گفت: مردم تاجیکستان این حمله تروریستی را محکوم کردند. ما خودمان بیش از ۳۰ سال است که با افراط گرایی و تروریسم مبارزه میکنیم و از نزدیک میدانیم که چیست. شما میدانید که تاجیکستان کجاست، بنابراین این یک مشکل جهانی است.
او تصریح کرد: من فکر می کنم که البته دشمنان ما میخواهند با ما نزاع کنند، ما را به طرق مختلف پراکنده کنند. اما من فکر می کنم که موضع ما روشن است: روسیه یک شریک راهبردی و متحد برای تاجیکستان است. ما در تمام این سال ها موضع خود را تغییر نداده ایم و قرار نیست آن را تغییر دهیم. بنابراین ما هنوز باید ادامه دهیم، باید کار کنیم، باید با هم با چالشهای جهانی و تهدیدات جهانی مبارزه کنیم.
ولادیمیر پوتین نیز از امامعلی رحمان برای آمدن به مسکو و ابراز تسلیت در جریان حمله تروریستی کروکوس تشکر کرد.
او گفت: از شما به خاطر ابراز همدردی به مناسبت حمله تروریستی در مسکو متشکرم - شما یکی از اولین کسانی بودید که این را بیان کردید. سرویس های ویژه ما فعالانه برای متوقف کردن تهدیدات مشترک کار می کنند، زیرا تروریسم تهدیدی برای همه کشورها از جمله روسیه و تاجیکستان است.
سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه پیشتر گفت که تحقیقات در مورد این حمله ادامه دارد. الکساندر بورتنیکوف، مدیر سرویس امنیت فدرال روسیه گفته بود که سازمان دهنده این حمله تروریستی در خارج از کشور بوده است.
یک هسته داعش در افغانستان مسئولیت این حادثه را برعهده گرفت، اما مقامات روسیه از احتمال دخالت اوکراین در این حمله سخن به میان آوردند.
پیشتر رئیسجمهوری تاجیکستان ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۲ از دست داشتن ۲۴ شهروند این کشور در اقدامات تروریستی و انتحاری خبر داده و گفته بود: این اقدام غیرانسانی آنها به اعتبار دولت و ملت تاجیک در جهان لطمه میزند.
به نوشته آسیاپلاس، امامعلی رحمان در دیدار با فعالان و مراجع دینی تاجیکستان به کشور یا حادثه خاصی اشاره نکرد و گفت: ۲۴ شهروند تاجیکستان در ۱۰ کشور دست به اقدامات تروریستی زدند و هم اکنون نیز بیش از چهار هزار نفر از شهروندان این کشور به دلیل ارتکاب اقدامات افراطی و تروریستی تحت تعقیب هستند.