تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: برای فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی نیازمند برنامه تحولی جدی و تغییر نگاه هستیم تا شرایط را عادی درک نکنیم.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، مالک رحمتی در جلسه نظارت ستادی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به تاکیدات موکد رهبر معظم انقلاب بر مسایل فرهنگی در طول دهه های گذشته افزود: اگر فرمایشات آقا را درک می کردیم، امروز با این شدت از جنگ ترکیبی و شناختی تمام عیار دشمن مواجه نبودیم.

وی با تاکید بر اینکه در کنار اولویت های اقتصادی نباید از مسایل فرهنگی غفلت کنیم، اضافه کرد: عقب ماندگی های تاریخی عرصه فرهنگ ضرورت نگاه عمیق به آن را می طلبد.

رحمتی با تقدیر از تلاش نهادهای فرهنگی استان گفت: با ابن وجود نمی توان در این عرصه به وضعیت موجود اکتفا کرد، بلکه باید به افق های دوردست توجه کرد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه هر گونه فعالیت فرهنگی با اتکای صرف به بودجه دولتی و بدون مشارکت مردم ابتر می ماند، گفت: فعالیت بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان به زودی رونق می گیرد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی جامعه، مدیران باید نگاه تحولی را جاری و ساری کنند و این روند را هم از خودشان شروع کنند، ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی بهترین ظرفیت برای تحقق نگاه تحولی در عرصه فرهنگ استان است.

وی اظهار کرد: مساجد استان با برخورداری از امکانات فیزیکی و فضای معنوی، بهترین بستر برای طراحی و اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، هنری، ادبی و معرفتی است.

رحمتی افزود: احیای طراحی لباس های سنتی و متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی یکی از مصادیق عینی نگاه تحولی در عرصه فرهنگی است.

وی تاکید کرد: امروز یکی از اولویت های اصلی کار فرهنگی، کودکان با محوریت بازی و سرگرمی و استفاده از زبان هنر است.

وی با اشاره به اینکه رفع مسایل و مشکلات فرهنگی زمانبر است، اضافه کرد: در حوزه جوانان باید توجه جدی به چاپ کتاب های متناسب با نیازهای جامعه داشته باشیم که فرمایشات رهبر معظم در این زمینه بسیار راهگشاست.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در حوزه کتاب بحث جدی در استان راه بیفتد و در این زمینه به سراغ نویسندگان برویم و به آنها سفارش نگارش کتاب بدهیم.

وی تشریح کرد: کتابخوانی همراه با در دسترس قرار دادن کتاب در اماکن عمومی از دیگر ضرورت های کار در عرصه جوانان برای مقابله با آسیب های فضای مجازی است.

وی با تاکید بر لزوم گسترش موسسات قرآنی در سطح استان به هر شکل ممکن برای ارایه خدمات به نوجوانان و جوانان و جاری کردن فرهنگ قرآنی در همه شئون زندگی ادامه داد: در حوزه رسانه نیز هر چقدر کار کنیم، جا دارد.

بازگرداندن مرجعیت به رسانه های شناسنامه دار ضروری است

رحمتی بیان کرد: تقویت رسانه های مرجع و بازگرداندن مرجعیت به رسانه های شناسنامه دار با هدف جلب اعتماد مردم از نیازهای رسانه ای استان است.

استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه همچنین در گفت و گو با مدیرکل راه و شهرسازی استان دستور داد زمین مورد نیاز مسکن هنرمندان جهت ارایه برای ساخت گروهی یا خودساخت واحدهای مسکونی تامین شود.

وی اظهار کرد: صندوق اعتباری هنر بستر خوبی برای حمایت از فعالان فرهنگی، هنری، قرآنی و رسانه ای استان است.



رحمتی قبل از این جلسه از بخش های مختلف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی بازدید کرد.

وی در این بازدید در جریان روند فعالیتهای صندوق اعتباری هنر و بیمه‌ هنرمندان، فعالیتهای بخش چاپ و نشر کتاب،‌ فعالیتهای بخش رسانه و فعالیتهای بخش‌های مختلف هنری و فرهنگی و قرآنی قرار گرفت.