تبریز-ایرنا- رییس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی پیشرفت فیزیکی طرح های آبرسانی به ۱۷۸ روستای استان را ۹۲ درصد اعلام کرد: این مجموعه در زمینه پیشرفت فیزیکی اجرای طرح های آبرسانی به روستاها رتبه نخست کشوری را دارد.

سرهنگ جواد ملک لو روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بسیج سازندگی آذربایجان شرقی در یک سال اخیر با تمام توان و بهره گیری از گروه های جهادی طرح های مربوط به آبرسانی را در شهرستان های خداآفرین، کلیبر، هشترود و ورزقان را اجرا کرده است و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تمامی این طرح ها امسال به پایان می رسد.

ملک لو با اشاره به اینکه طبق تفاهم نامه بین بسیج سازندگی و آبفای آذربایجان شرقی ابتدا تعداد ۱۲۱ طرح آبرسانی برای اجرا پیش بینی شده بود که سپس این تعداد به ۱۷۸ مورد افزایش پیدا کرد، گفت: تاکنون طرح های آبرسانی به تعداد ۹۱ روستا به اتمام رسیده و بقیه نیز در دست اجرا است.

وی یکی از نیازهای اصلی برای طرح های آبرسانی به روستاهای محروم و دورافتاده آذربایجان شرقی را تزریق اعتبارات لازم دانست و یادآور شد: چنانچه این اعتبارات در موعد مقرر و به میزان پیشرفت طرح ها به گروه های جهادی تخصیص داده شود، حتی می توان جلوتر از برنامه پیش بینی شده، آنها را به پایان رساند.

ملک لو از مرحله بندی طرح های آبرسانی روستایی توسط بسیج سازندگی استان خبر داد و اضافه کرد: مرحله دوم این طرح به استعداد ۲۳۰ روستا در تمام شهرستان هایی که دارای تنش آبی و چالش تامین آب هستند، اجرا می شود.

وی اعتبار مورد نیاز برای مرحله اول طرح های آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی را ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

ملک لو با اشاره به اینکه طرح جهاد آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی و محروم آذربایجان شرقی از ۲ سال قبل شروع شده است، اهتمام جدی به این طرح را یکی از اولویت های اصلی بسیج سازندگی عنوان و اظهار کرد: این طرح ها توسط گروه های جهادی استان بدون وقفه و در شرایط بسیار سخت کاری ادامه دارد و آذربایجان شرقی جزو استان های برتر در این حوزه به شمار می رود.

وی احیای تعداد ۲۷ رشته قنات در یک سال اخیر را یکی از مهمترین فعالیت های بسیج سازندگی آذربایجان شرقی بیان کرد و گفت: این اقدام در راستای تفاهم نامه با سازمان جهاد کشاورزی استان در قالب طرح های آبخیزداری جالیزی اجرا شد.

رییس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی ادامه داد: بر اساس همین تفاهم نامه قرار است تعداد ۹۰ عنوان طرح در حوزه کشاورزی استان توسط ۳۰ گروه جهادی اجرا شود که رقم اعتبار در نظر گرفته شده برای این تعداد طرح معادل ۵۴۵ میلیارد ریال است.

طرح جهاد آبرسانی به عنوان بزرگترین عملیات آبرسانی کشور ۱۶ هزار روستا در مناطق محروم و کم برخوردار کشور را تحت پوشش قرار داده است.