به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر حبیب غزنوی روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه ادغام واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس در برنامه ایمن سازی و رایگان شدن هزینه های بستری کودکان زیر هفت سال اظهار کرد: ایمن سازی یکی از شناخته شده ترین و موثرترین روش پیشگیری از بیماری های دوران کودکی است.
وی ادامه داد: ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سـبب ارتقاء سلامت کـودکان از طریق کاهـش میزان بروز پنومونی، مننژیت، باکتریمی، سپسیس و سایر عوارض شایع حاصله از پنوموکوک میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز رسمی تزریق واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک در هفت استان کشور از امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت خبر داد و گفت: این واکسنها در استانهای خراسان، رضوی، جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و ایلام برای کودکان تزریق میشود.
حسین فرشیدی در مراسم رونمایی از سند درمان رایگان کودکان زیر هفت سال افزودد: واکسن پنوموکوک می تواند منافع اقتصادی زیادی برای کشور داشته باشد.
وی اظهارکرد: تزریق واکسن روتاویروس سالانه از بستری بیش از ۵۰ هزار کودک ناشی از عفونتهای باکتری این بیماری جلوگیری می کند. این واکسن یکهزار و ۲۰۰ مرگ را کاهش می دهد زیرا روتاویروس شایعترین عامل اسهال منجر به بستری کودکان زیر یکسال است و ۵۰ درصد بستری را تشکیل می دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تامین واکسن روتاویروس از خارج، بر توان ایران در زمینه تولید داخلی این واکسن تاکید کرد و گفت: واکسن پنوموکوک نیز ارزش اقتصادی زیادی در حوزه سلامت دارد، و عمده کشورها از جمله کشورهای همسایه اقدام به تزریق آن می کنند.
به گفته فرشیدی، سال گذشته این واکسن ها بصورت آزمایشی در استانهای جنوبی برای کودکان تزریق شد و تا قبل از تابستان امسال همه شهرها درگیر این واکسیناسیون می شوند.