محمود صمد پور روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: سن گندم یکی از آفاتی است که می تواند به ۱۰۰ درصد محصولات یک مزرعه صدمه زده و آنها را نابود کند.
وی ادامه داد: ۷۰ تیم پایش اقدام به رصد سن گندم، این آفات خطرناک در مزارع استان همدان کردند به طوری که اولین ریزش این آفت در تاریخ ۲۳ اسفند سال گذشته گزارش شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه مبارزه با سن مادر در استان همدان به پایان رسیده است، همچنین یادآور شد: هم اکنون تیم های شبکه مراقبت، پایش در حال ردیابی پوره های احتمالی مزارع هستند.
وی تاکید کرد: مبارزه با آفت پوره سن مادر نیز از هفته آینده در استان همدان آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، آفت سن یک حشره قهوه ای غبارآلود است که در سرتاسر ایران به ویژه در محصولات گندم، جو و جو یافت می شود و از اینرو با نام سن گندم شناخته میشود.
این آفت پس از خروج از تخم، پنج مرحله رشد دارد و چهار مرحله از آن از گندم تغذیه می کند. تخم های آنها سبز رنگ و دسته دسته هستند. حشرات بالغ یک سر مثلثی معمولی دارند.
سن گندم به کل محصول صدمه می زند.محصولات گندم آلوده به آفات سن برای مصرف یا تهیه نان مناسب نیستند زیرا باعث کاهش کیفیت آرد می شوند.
آفات سن گندم بر روی قسمت های مختلف گیاه از جمله برگ و ساقه گیاهان میزبان و همچنین علف های هرز تخم می گذارند. تخمها پس از ۲ یا ۳ هفته از تخم خارج می شوند و سنهای جوانتر شروع به تغذیه از برگ، ساقه و خوشه گندم می کنند. آنها عمدتاً در لابه لای برگهای علوفه هرز زمستان گذرانی می کنند (پنهان می شوند) اما برخی از آنها در میان پوشش گیاهی خشن پناه می برند. با بهتر شدن شرایط، آفات بیرون می آیند و دوباره شروع به تغذیه از قسمت های مختلف محصول گندم می کنند.