به گزارش خبرنگار ایرنا، مجدی میرمحمدخانی روز یکشنبه به رسانه ها افزود: بر اساس جدیدترین ارزیابی انجام شده توسط نظام رتبهبندی سایمگو در سال ۲۰۲۴، دانشگاه علوم پزشکی سمنان با ۲۴ پله صعود نسبت به سال گذشته، رتبه ۱۱۶ را در بین ۱۶۶ دانشگاه کشور به دست آورد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این گزارش، رتبه دانشگاه علومپزشکی سمنان در خاورمیانه ۴۷۲ در میان ۵۶۵ دانشگاه این منطقه و در جهان هشت هزار و ۳۶۹ است، گفت :این نظام با ۲۰ شاخص در سه حوزه پژوهشی با شاخص ۵۰ درصد، نوآوری با شاخص ۳۰ درصد و اجتماعی با شاخص ۲۰ درصد ارزیابی و رتبهبندی دانشگاهها و موسسه ها را انجام میدهد.
وی ادامه داد: در رتبهبندی سال ۲۰۲۴، اطلاعات مربوط به سالهای ۲۰۲۲-۲۰۱۸ مبنای بررسی حوزههای پژوهشی و نوآوری بود و اطلاعات سال ۲۰۲۳ نیز معیار بررسی حوزه اجتماعی است.
این مسوول افزود: شرط حضور در این رتبهبندی ثبت بیش از ۱۰۰ مقاله در پایگاه اسکوپوس تعیین شده و اطلاعات مربوطه به صورت مستقیم از طریق پایگاه های اطلاعاتی Ahrefs، Google، Patstat و Scopus دریافت می شود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه تصریح کرد: این دانشگاه در معیار پژوهش رتبه ۱۱۶ کشوری با ۳۸ پله صعود نسبت به سال گذشته، در معیار نوآوری رتبه ۱۴۲ کشوری با ۱۹ پله صعود نسبت به سال گذشته و در معیار تاثیر اجتماعی رتبه ۷۰ با ۲ پله صعود نسبت به سال گذشته در میان ۱۶۶ دانشگاه کشور در این نظام جهانی رتبه بندی را کسب کرد.
«سایمگو» یک نظام رتبهبندی جامع پژوهشی است که تعداد مقالات، مقالات برتر، مقالات ارجاعی، ایفای نقش راهبردی، مقالات آنلاین روی وب، تعداد پتنتها (پژوهشهای علمی معتبر)، انتشار اطلاعات پژوهشی در شبکههای اجتماعی و مواردی از این قبیل را مورد ارزیابی قرار میدهد.
ارتقای علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان
افزایش تعداد واحدهای فناور به ۵۴ عدد و اختراعات به ۳۰ فقره، توسعه تعداد رشتههای تحصیلی و دانشجویان، ارتقای ۱۹ درصدی بهرهوری و تاثیرگذاری علمی و سیر صعودی ۳۰ درصدی مقالات علمی، از دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در دولت سیزدهم است.
در دولت سیزدهم ارتقای شاخصهای علمی، بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی در این دانشگاه محقق شد، به طوری که تعداد واحدهای فناور دانشگاه از هشت واحد به ۵۴ واحد و اختراعات از ۲۰ مورد به ۳۰ مورد افزایش یافته است و افزایش ۱۹ درصدی بهرهوری و تاثیرگذاری علمی یا اچ ایندکس (h-index ) و ۳۰ درصدی تعداد مقالات ثبت شد.
در دومین سفر دولت سیزدهم نیز پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با ۱۰ شرکت که سه شرکت از آن ها دانش بنیان هستند، افتتاح شد که با این اقدام آیندهای روشنتر و مطلوبتر برای حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه پیشرو خواهیم داشت.
داروخانه های توزیع کننده داروهای خاص در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ۲ برابر شد. به ۲۰ داروخانه جدید در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه مجوز ارایه شد و تعداد داروخانه های ۲۵ درصد افزایش یافت. ۲ واحد تحقیق و توسعه دارویی در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه فعالیت دارند و تعدادی از داروهای کمیاب و مورد نیاز و تخصصی کشور در سمنان تولید میشود.