علی دیانتی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۲۴ هکتار از مزارع گل محمدی استان، بارور و مابقی به صورت نهال بوده و بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای خوی و ارومیه است.
وی با بیان اینکه سالانه ۹۰۰ هزار لیتر گلاب در استان استحصال میشود، اضافه کرد: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در آذربایجان غربی بیش از ۷۵۰ تن است.
وی ادامه داد: ۸۰ درصد گلهای تر برای عرق گیری و بقیه به صورت گل برگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک با اهداف صادراتی استفاده میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان بیشتر گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده میشود.
دیانتی با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی گفت: متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار سه هزار و ۲۰۰ کیلوگرم است و ما از افزایش سطح زیر کشت این محصول با همراهی بهره برداران استقبال می کنیم.
وی افزود: در سالجاری و در جهت حمایت از کشت گیاهان کم آب بر تاکنون در سطح ۳۲ هکتار گل محمدی نهال با یارانه برای کشاورزان استان توزیع شده است.
به گفته وی ویژگی های این محصول کم توقع بودن در نیاز آبی و سازگاری در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده بوده و گل محمدی قادر است خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی تا اواخر خرداد ادامه دارد، اظهار کرد: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد و تأخیر در زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.