به گزارش خبرنگار ایرنا،حجت الاسلام علی خاتمی روز دوشنبه در جمع دستاندرکاران جوانی جمعیت مرکز بهداشت شهرستان زنجان به مناسبت هفته ملی جوانی جمعیت، افزود: دشمن با جنگ نظامی موفق به شکست ایران نشد و اکنون در تلاش است با جنگ فرهنگی و نرم به ما حمله کند و در این راستا، جایگاه و حرمت مادران را نشانه گرفته است تا انسجام خانوادهها را تحت تاثیر قرار دهد.
امام جمعه زنجان با بیان اینکه مسئولیت دستاندرکاران جوانی جمعیت در این زمینه سنگین است، گفت: اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سالم از سقط) باید به صورت جدی ادامه داشته باشد ولی اصل آن است که تشویق و ترغیب به فرزندآوری در جامعه بیشتر شود.
وی تصریح کرد: لازم است از آزمایشها و تصویربرداریهای غیرضروری دوران بارداری اجتناب شود و حمایتهای بیشتری از مادران بارداری که نیاز به خدمات و مراقبتهای بیشتری دارند صورت گیرد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان نیز در این دیدار، افزود: از زمان ابلاغ قانون جوانی جمعیت، هفته جوانی جمعیت هرساله در اردیبهشت ماه برگزار میشود و همه تلاش ما این است که جمعیت هدف را در جهت افزایش فرزندآوری اقناع کنیم.
محمدرضا سراج صادقی با بیان اینکه جلب اقبال عمومی به فرزندآوری و افزایش جمعیت نیازمند فرهنگسازی و کار مداوم است، افزود: نهایت تلاش خود را به کار میگیریم تا به سلامت از این بحران عبور کنیم و نرخ فرزندآوری را به عدد قابل قبولی برسانیم.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان با بیان اینکه برای رسیدن به جمعیت مطلوب لازم است حداقل به ازای هر زوج، ۲ فرزند جایگزین شود، خاطرنشان کرد: نگاهی به آینده نشان میدهد که چه مسئولیت سنگینی بر دوش ما قرار دارد و باید همه توان خود را به کار بگیریم تا این مسئولیت را به درستی به انجام برسانیم و مورد مذمت آیندگان قرار نگیریم.
شیرین بخشی، مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز در این جلسه به بیان آماری از اجرای طرح نفس در استان پرداخت و گفت: از ابتدای اجرای این طرح تا پایان سال گذشته یک هزار و ۱۹ مادر باردار مصمم به سقط در سطح استان شناسایی و از این تعداد با مداخلات صورت گرفته، ۹۹۱ مورد از سقط جنین، منصرف شدند.
وی با بیان اینکه ۵۲۸ نوزاد تا پایان سال گذشته با اجرای طرح نفس متولد شدند، افزود: طی اجرای این طرح، ۲۷۱ مورد از مادرانی که به دلیل مشکلات مالی تصمیم به سقط جنین داشتند، مورد حمایت قرار گرفتند.
مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خاطرنشان کرد: علاوه بر پیشگیری از سقطهای عمدی، مشاورههای فرزندآوری، مراقبتهای مادران باردار، کمک به زایمان، مراقبتهای بهداشتی از نوزادان و مراقبت از میانسالان به عنوان ارکان اصلی خانوادهها از جمله اقداماتی است که در حوزه جوانی جمعیت در سطح استان انجام میشود.
وی اظهار کرد: از ۷۳ ماده قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ۴۳ مورد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی است و مابقی به عهده سازمانهای دیگر قرار دارد از همین رو پیشبرد مطلوب این موضوع با کمک و مشارکت سایر سازمانها، امکانپذیر خواهد بود.
در پایان این جلسه از کارکنانی که بیشترین آمار مشاورههای موثر به منظور فرزندآوری و پیشگیری از سقط عمدی را داشتند قدردانی شد.