حسین امامی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پراکندگی روستاها یکی از عوامل مهم در افزایش هزینههای آبرسانی به ۲ هزار و ۲۷۴ روستای زیر پوشش با جمعیت یک میلیون و ۲۹۰ هزار نفر در استان خراسان رضوی است.
وی اضافه کرد: این چالش ها مربوط به حوزه های تامین، توزیع و مصرف آب است و عقد قرارداد با دارندگان تانکرهای بخش خصوصی و استفاده از منابع آبی در اختیار ارگان های اداری، نظامی و انتظامی همچنان در دستور کار این شرکت قرار دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی بیان کرد: محدودیت و کمبود شدید منابع آب زیر زمینی، افزایش چشمگیر هزینه های راهبری و اجرای پروژهها، فرسودگی شبکه ها و خطوط انتقال و عدم پاسخگویی زیرساخت ها به دلیل رشد جمعیت از دیگر مشکلات بخش آب استان است.
امامی گفت: حفر، تجهیز و جابجایی چاه، اجرا و بازسازی خطوط انتقال، ساخت مخزن و احداث و بازسازی ایستگاه های پمپاژ از اهداف و برنامه های تامین آب پایدار در استان خراسان رضوی است.
هم اینک یک میلیون و ٣٣٠ هزار مشترک در بخش آب و ٢۴۵ هزار مشترک در بخش فاضلاب استان به جز شهر مشهد تحت پوشش این شرکت هستند.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت "خشکسالی شدید" و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت "خشکسالی بسیار شدید" است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.