به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، احمد حمزه زاده اظهار کرد: آثار جدیدی که توسط باستان شناسان در محوطه تاریخی تپه چمن شهرستان لیلان کشف و تایید شده است، به مناسبت روز جهانی موزهها به نمایش گذاشته میشود
وی خاطرنشان کرد: یافتههای مسی جدید باستانشناسی در تپه چمن شهرستان لیلان که تاریخ استفاده از مس را در سرزمین ایران به ۹ هزار سال قبل منتقل میکنند، از جمله اشیای ذی قیمت متعلق به دوره نوسنگی هستند که منجر به تغییرات عظیم در علم باستان شناسی ایران می شوند.
حمزه زاده با اشاره به اینکه در کاوشهای جدید باستانشناسان زیورآلات سنگی، گچی، ابزارآلات باستانی، صفحات مسی و همچنین آثار سفالی متعلق به دوره نوسنگی از محوطه تپه چمن لیلان به دست آمدهاست، گفت: صفحات مسی که از قبور و اسکلتها به دست آمدهاند گویای شواهدی تاریخی مبنی بر سکونت انسان در این محوطه است.
به گزارش ایرنا، تپه چمنلیلان یکی از قدیمی ترین محوطههای نوسنگی با سفال شمالغرب ایران در حال حاضر با وسعت تقریبی سه هزار و ۶۰۰ متر مربع به فاصلۀ ۲۰۰-۳۰۰ متری ضلع شرقی لیلان واقع شده است.
این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۰۸۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهر «لیلان»، جنوبیترین شهر آذربایجان شرقی و مرکز اداری بخش لیلان از توابع شهرستان ملکان است که در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب شرق ملکان، ۱۶۳ کیلومتری جنوب غرب تبریز و ۶۷۸ کیلومتری شمالغرب تهران واقع شده است.