به گزارش خبرنگار ایرنا، "اصغر باباخانی" روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام، اظهار کرد: سال گذشته با هدف تنظیم بازار ۲ هزار ۴۷۷ تن برنج و یک هزار و ۵۱۲ تن شکر با قیمت مصوب و براساس حواله های جهاد کشاورزی استان توزیع شد.
وی افزود: علاوه بر توزیع برنج و شکر در بازارهای مصرف و ایام مناسبتی از جمله اربعین، رمضان، محرم و صفر، ذخیره استراتژیک این کالاهای اساسی به اندازه کافی در انبارهای استان موجود است.
باباخانی یادآور شد: میزان ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی استان در سامانه سیفا برای مسئولان ذیربط کشور و استان قابل دسترسی است.
وی بیان کرد: استان ایلام باتوجه به ایام مناسبتی محرم و اربعین، افزون بر ذخایر موجود، هیچ مشکلی برای تامین این کالاها برای استان را ندارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام تصریح کرد: بخش دولتی برای برنج به میزان ۲۰ درصد و برای شکر ۱۰ درصد متولی خرید و تامین این کالاهای اساسی است و مابقی خرید و تامین این کالاها بر عهده حوزه بخش خصوصی است.
به گفته باباخانی، توزیع کالاهای اساسی طبق ابلاغیه ستاد تنطیم بازار کشور و حواله های صادر شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی و بنا بر سرانه استان در طول سال و ایام مناسبتی توزیع می شود.
وی در حوزه آرد هم گفت: استان دارای پنج کارخانه آسیابانی با ظرفیت تولید ۲۳۰ هزار تن آرد در سال است.
باباخانی ادامه داد: گندم مورد نیاز کارخانجات آرد بر اساس استانداردهای مشخص با رعایت استاندارد ۱۰۴ است و سلامت و کیفیت گندم، آرد و نان تولیدی توسط آزمایشگاه های مجهز مورد آزمایش قرار می گیرد.
وی به اجرای طرح نان کامل سبوس دار اشاره کرد و گفت: باید ذائقه مردم به سمت مصرف نان کامل و غنی شده تغییر کند و نانوایی ها نیز نان باکیفیت به مردم عرضه کنند.
باباخانی افزود: سرانه مصرف نان در کشور ۱۱۷ کیلو گرم در سال است و مصرف نان در ایلام ۱۲ کیلوگرم و کمتر از نرخ میانگین کشوری است.
وی نسبت به آموزش نانوایان در آموزشگاه های فنی و حرفه ای تاکید کرد و گفت: در این راستا با اداره کل فنی و حرفه ای قرارداد منعقد شده است.
به گزارش ایرنا، در سال زراعی جاری ۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۹۲ هزار هکتار از اراضی دیم استان به زیر کشت گندم معمولی و دوروم رفته است.
پیش بینی می شود در سال زراعی جاری ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ میزان ۴۰۰ هزارتن گندم از مزارع استان برداشت شود.
استان ایلام دارای ۳۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دیم و آبی است.
تقویم سال زراعی و سال آبی از اول مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد محاسبه می شود.