به گزارش ایرنا، ماجرای استقرار دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران به مرکزیت تنکابن از ۲ سال گذشته تا امروز به محل اختلاف میان بخشی از افکارعمومی به ویژه در رامسر تبدیل شده است. به طوریکه چهرههای شاخص و شناخته شده مردمی در حمایت از استقرار دانشکده در رامسر و اینکه حقِ مردم رامسر است وارد میدان شدند و کمپینهای اعتراضی برگزار کردند. اکنون که دور دوم سفر رییس جمهور به مازندرن است نیز خواهان آن هستند که رئیس جمهور و هیات دولت به این ماجرا ورود و به زعمِ خودشان در شرایطی که رامسر شاخصهای بیشتری نسبت به تنکابن برای استقرار این مرکزیت دارد استقرار دانشکده در رامسر را تصویب کنند.
رامسر زیرساخت دارد، بیتالمال را تنکابن تباه نکنید
چهرههای شاخص معترض به استقرار دانشکده در تنکابن میگویند: این مرکزیت درحالی به یکباره برای تنکابن در نظر گرفته شده که تاسیس آن در رامسر، مطالبه و درخواستی ۱۴ ساله بهشمار میرود و مستندات آن نیز موجود است. به علاوه اینکه رامسر امتیاز زیرساختی و فضای فیزیکی لازم برای استقرار دانشکده را نیز در اختیار دارد. از سوی دیگر به واسطه بیش از ۴۰ سال سابقه آموزشی و برخورداری از دانشکده پرستاری زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بابل و دانشکده پردیس بینالملل زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بهترین گزینه برای مرکزیت دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران محسوب میشود. امتیازهایی که به زعمِ آنها برای مرکزیت دانشکده در رامسر کفایت میکند. به گفته آنها مجموعه مدیریت در تنکابن نه تنها تا به امروز مطالبهای برای ایجاد این مرکز نداشتهاند، بلکه زیرساختهای مورد نیاز را هم ندارد، به این معنی که دولت میبایست با هزینه گزاف از بیتالمال و صرفِ زمانِ زیاد این زیرساخت را تامین کند.
رامسر بیشترین شاخص لازم برای استقرار دانشکده را دارد
البته آن سوی ماجرا نیز معتقد هستند وزارت بهداشت و درمان همچنین شورای گسترش این نهاد، بر اساس شاخص جمعیت، تنکابن را به مرکزیت دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران انتخاب کرده است. موضوعی که حامیان استقرار دانشکده آن را رد کردهاند و در دفاع از مطالبه خود میگویند: بر اساس قانون، جمعیت شهر مورد نظر می بایست ۵۰۰ هزار نفر باشد و این در حالی است که جمعیت تنکابن کمتر از این میزان است و رامسر بر اساس دیگر شاخصها نظیر سابقه آموزشی، مطالبه۱۴ ساله و برخورداری از زیرساخت بهترین و کمهزینهترین گزینه برای در اختیار داشتن این زیرساخت است.
ابهام برای افکار عمومی رامسر!
هرچند این اختلافنظرها سبب شد که شورای گسترش پس از مدتی در متن موافقت اصولی خود، نام تنکابن را حذف و به ایجاد دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران بسنده کند، اما این ماجرا کماکان به محل اختلاف و مناقشه میان ۲ شهرستان تبدیل شده است. ماجرایی که حتی سبب شد سید محمود حسینیپور نماینده عالی پیشین دولت در استان نیز به ماجرا ورود و همگان را به تفاهم و رفعِ اختلاف نظرها دعوت کند. و اکنون دورِ دوم سفرِ رئیس جمهور به مازندران است، خواهان توجه ویژه آیت الله رئیسی و هیات دولت به این مطالبه هستند.
فارغ از دلایل مطرح شده از سوی چهرههای شاخص حامی دانشکده، نقطه ابهام ماجرا برای افکار عمومی رامسر به مصاحبه فرهاد غلامی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با خبرگزاری صدا و سیما در سال ۱۴۰۰ بازمیگردد، مصاحبهای که در آن از استقرار دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران در این شهرستان به عنوان خبری خوش برای رامسری یاد شد، گفت وگویی که پس از انتشار خبر استقرار دانشکده در تنکابن به سرعت در فضای مجازی بازنشر شد به نقطهای ابهام و پرسش در افکار عمومی بدل شد. او حتی در نشستی دیگر اعلام کرد، ایجاد دانشکده مستقل پزشکی غرب مازندران به مرکزیت رامسر تحولی بزرگ در ارتقا حوزه سلامت منطقه برشمرد.
شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر با افزون بر یک میلیون نفر جمعیت واقع در غرب مازندران سالانه میلیون ها مسافر و گردشگر را خدمات می دهند که احداث این دانشکده می تواند بسیاری از نیازهای حوزه بهداشت و درمان این منطقه که با اکنون با کمبود مواجه است، برطرف کند.
به اعتقاد مسوولان و کارشناسان امر تاسیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در غرب مازندران هدیه دولت سیزدهم به مردم این منطقه است که باید آن را به فال نیک گرفت.
طبق آمار هم اکنون در مازندران ۲ دانشگاه علوم پزشکی داریم که در شرق مازندران قرار دارند و ساخت این دانشکده بسیار ضروری است.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری - ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت - همراه با تعدادی از اعضای هیات دولت برای دومین بار در قالب سفر استانی مهمان مازندرانیها است.
بهرهبرداری از طرحهای جدید نهضت ملی مسکن، چندین طرح درمانی، سد گلورد، طرح تکمیل آبرسانی به شهر ساری، پارک جنگلی ۵۰۰ هکتاری ساری و چند طرح عمرانی دیگر و همچنین حضور در نشست شورای اداری، دیدار با علما، نخبگان و خانواده شهدا و مردم استان بخشی از برنامههای هفدهمین سفر رئیس دولت سیزدهم در دور دوم سفرهای استانی است.
سفر نخست آیتالله رئیسی همراه با تعدادی از وزرا و اعضای هیات دولت سیزدهم به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که افزون بر دیدار با اقشار مختلف مردم و بازدید از برخی طرحهای زیرساختی، بهرهبرداری از چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژههای نیمهکاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرحهای مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.
از پایان سال ۱۴۰۰ تا کنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای مصوب سفر نخست رئیسجمهور به مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرحها است.
به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاههای اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیسجمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی میشود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال انجام است و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.