قم - ایرنا - نماینده منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که بحث نظارت در شوراها بسیار مهم است، گفت: شورا یعنی پارلمان شهری و در مجلس باید کاری کرد که شوراهای اسلامی به جایگاه اصلی خود که همان مدیریت واحد شهری است بازگردد.

به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام و المسلمین قاسم روان‌بخش روز پنجشنبه در آیین اختتامیه هفتاد و یکمین اجلاس مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان در قم بیان کرد: آنچه در قانون اساسی در مورد شوراهای اسلامی شهر آمده با آنچه ما در حال پیاده سازی آن هستیم بسیار متفاوت است و جایگاه شوراها تقلیل پیدا کرده به شوراهای شهرداری که این موضوع نیاز به توجه جدی دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه خدمت به مردم افتخار بزرگی است که نصیب مسئولان شده و باید قدر آن دانسته شود، گفت: بر اساس روایات وارد شده از اهل بیت(ع) کسی که برای رفع نیاز و حاجت مومنان تلاش می‌کند اجر و جایگاه بسیار مهمی دارد و این افتخار بزرگی برای مسئولان است که باید از آن برای خدمت هرچه بیشتر به مردم استفاده کنند.

نظام درآمد و هزینه از مهمترین موضوع‌های مدیریت شهری است

همچنین در این جلسه دیگر نماینده منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: از مهمترین مسائل حوزه مدیریت شهری، نظام درآمد و هزینه‌هاست،‌ الان بر خلاف اکثر کشورها سهم درآمدهای ناپایدار در شهرداری‌ها که متاثر از ساخت و سازها و همچنین سایر مجاری قانونی مرتبط با آن است، بسیار زیاد می‌باشد.

محمد منان رییسی بیان داشت: قانونی هم به عنوان قانون درآمد پایدار شهرداری‌ها در مجلس تصویب شد ، در مطالعات ما مشخص گردید تاثیر آن بسیار پایین می‌باشد و این موضوع نیازمند توجه هرچه بیشتر است.

وی با بیان اینکه در صورت عدم تغییر بسترها و شرایط خیلی فرقی نمی‌کند چه شخصی شهردار باشد، گفت: چرا امروز مساله آلودگی‌ هوا،‌ ترافیک و سایر مشکلات جاری شهرهای بزرگ حل نمی‌شود، چرا مساله هویت اسلامی در کلان شهرها حل نمی‌شود، چون بسترهای قانونی متناسب با هویت ایرانی و اسلامی وضع نشده‌است.

وی افزود: منابع هزینه‌های جاری شهرداری‌ها همچون حقوق و مزایا بسیار سنگین است در کنار آن بحث‌های عمرانی نیز وجود دارد و این درحالی است که شهرها نیازمند درآمدهای پایدار برای پرداختن به مباحث زیربنایی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی هستند.

منان رییسی گفت: شوراهای شهر و شهرداری‌ها ظرف زندگی مردم را در فضای شهرها ایجاد می‌کنند، اگر فضای شهر را متناسب با زیست تمدن اسلامی طراحی نکنیم، نتیجه‌اش همین می‌شود که امروز شاهد آن هستیم.

وی افزود: همه شرایط زندگی خود را در قالب طرحی که غربی‌ها برای ما ایجاد کردند، تنظیم می‌کنیم و بعد انتظار داریم چرا کف شهرها با این مشکلات رو به رو هستیم.

وی ادامه داد: شهرداری‌ها اگر بخواهند شهرها را در راستای سبک زندگی ایرانی اسلامی طراحی کنند به ابزارهایی نیاز دارند که مهمترین آن درآمد پایدار است.امیدواریم در مجلس شورای اسلامی آینده بتوانیم در این موضوع و همچنین بحث مدیریت واحد شهری گام‌های موثری برداریم.

هفتاد و یکمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مراکز استان های کشور، روز چهارشنبه در قم آغاز شد و امروز به کار خود پایان می دهد.

در ۲ روز برگزاری اجلاس کمیسیون‌های تخصصی که شامل کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی، حقوقی و اقتصادی، توسعه، عمران و خدمات شهری، محیط زیست، سلامت و بهداشت شهری بود، با حضور شرکت کنندگان تشکیل شد.

این اجلاس با هدف بهره‌گیری از نظرات کاربردی صاحب‌نظران و نخبگان جامعه شورایی کشور با نگاهی جامع به مسائل جاری شهرهای کشور و همچنین انتقال تجارب و توانمندی رؤسای شوراهای مراکز استان در تصمیم‌گیری‌های کلان در حوزه شهری و در نهایت توانمندی شهرداری‌ها برگزار گردید.