به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز پنجشنبه در سومین جشن نفس و بزرگداشت روز اهدای عضو در فرهنگسرای شهر اراک، افزود: اهدای عضو یکی از کارهای پسندیده اخلاقی و دینی و فرصتی دوباره برای زیستن است که با کار فرهنگی باید گسترش یابد.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی در رابطه با عدم امکان بازگشت بیماران مرگ مغزی و توجیه باورهای مذهبی آنها توسط مسئولان و بزرگان، نقش موثری در گسترش این فرهنگ خواهد داشت.
استاندار مرکزی اظهار کرد: امید است هیچ فرد و عضو خانواده ایی در شرایط اهدای عضو قرار نگیرد اما باید فرهنگ اهدای در جامعه گسترش یابد.
مخلصالائمه به توسعه مراکز درمانی استان در راستای عدالت رفاهی اشاره کرد و افزود: یک هزار و ۵۰۰ تخت بستری تا پایان امسال به مجموعه درمانی استان اضافه میشود که در نوع خود کار بزرگی است.
وی بیان کرد: مجموعه اقدامات جمهوری اسلامی در حوزه سلامت بسیار چشمگیر و قابل مقایسه با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیست.
۲۹۰ بیمار در استان مرکزی نیازمند پیوند عضو هستند
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی هم در این مراسم گفت: ۳۰ نفر از این تعداد به کبد،۱۰ نفر به قلب و شماری به سایر بخشهای اهدایی نیاز دارند.
«زهرا کمالآرا »افزود: بیشتر خانوادههایی که عزیزانشان به هر دلیلی دچار مرگ مغزی میشوند از اهدای عضو استقبال نمیکنند.
وی بیان کرد: این انجمن در گرفتن رضایت خانوادها، کمتر موفقیت داشته که این مهم نیازمند فرهنگسازی است.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی گفت: ۷۰ خانواده طی ۱۳ سال گذشته با هدایت عضو عزیزان خود، جانبخش شدند که در تاریخچه اهدای عضو استان، ثبت شده است.
کمالآرا افزود: استان مرکزی در اهدای عضو رتبه مطلوبی ندارد که باید در این حوزه فرهنگ سازی جدی صورت بگیرد.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی گفت:
اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده(پانکراس) و کلیهها است، علاوه براین، برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
در پایان این آیین از خانوادههایی که با اهدای اعضای عزیزانشان جانبخش بودهاند، تقدیر شد.