به گزارش روز شنبه ایرنا، معاون شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه در این دوره آموزشی گفت: بیش از یک هزار و ۷۰۰ عامل بیماری زا در حوزه دامپزشکی شناخته شده است که حدود ۸۰۰ نوع آن قابل انتقال از دام به انسان است که این امر اهمیت رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی را برای افرادی که با دام در ارتباط هستند و یا از محصولات دامی استفاده می کنند را دو چندان می کند.
نگین کرمی افزود: با توجه به افزایش موارد بیماری تب مالت در سطح شهرستان باید همه شهروندان آگاه سازی شوند تا از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه جدا خودداری کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به شروع فصل گرما و ازدیاد فعالیت کنه ها خطر افزایش بیماری تب کریمه کنگو نیز دور از ذهن نیست از این رو رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی (ماسک، دستکش، عینک...) در زمان ذبح دام و گذراندن ۲۴ ساعت دوره پیش سرد برای لاشه دام های ذبح شده قبل از مصرف الزامی است.
معاون شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه با اشاره به اهمیت جلوگیری از شیوع این بیماری تاکید کرد: همه دامداران برای جلوگیری از شیوع آن باید اقدام به سمپاشی جایگاه و بدن دام ها به صورت دوره ای کنند.
کرمی افزود: شهروندان همچنین گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی تهیه و از خرید گوشت های کشتار غیرمجاز به ویژه در حاشیه جاده ها جدا خودداری کنند و هرگونه گزارش، پیشنهاد و انتقاد خود را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۲ یا پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ به شبکه دامپزشکی اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، در این دوره آموزشی یک روزه دامداران و روستاییان بخش ماهیدشت، در زمینه بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت، تب کریمه - کنگو و شاربن آموزش های لازم را فراگرفتند و در پایان ۲۰۰ عدد بروشور آموزشی نیز بین آنها توزیع شد.
با فرا رسیدن فصل گرما و تابستان بیماری های مشترک بین انسان و دام نیز بیشتر نمود پیدا می کند، براساس تحقیقات انجام شده بیش از ۶۰ درصد بیماری هایی که انسان درگیر می شود و همچنین بیشر بیماری های نوپدید، مشترک بین انسان و دام است که با توجه به این موضوع وظیفه اصلی دامپزشکی، کنترل این نوع بیماری هاست.
بروسلوز (تب مالت)، هاری، آنفلوانزای فوق حاد طیور، شاربن (سیاه زخم)، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است.