به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، سیدمجتبی خیامنکویی در نشست اعضای این کمیسیون که در محل مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، با بیان این که این کمیسیون فرادستگاهی است که با نقشآفرینی در مسایل کلان بخش کشاورزی میتواند تاثیرگذاری داشته باشد، اظهار داشت: تشکیل جلسات کمیسیون در دوره جدید باید در راستای ایجاد تحول در بخش کشاورزی باشد و در این راستا، تغییر نگاه اعضای کمیسیون از بخشینگری به کلاننگری به منظور انجام کارهای بزرگ در عرصه کشاورزی ضروری است.
وی این کمیسیون را به عنوان کمیسیونی راهبردی در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: این کمیسیون باید به بازوی مشورتی مسوولان ارشد کشور در حوزه امنیت غذایی تبدیل شود.
رئیس سازمان تات، بر نقش کمیسیون در ارائه راهبردی برای جلوگیری از تغییر اراضی کاربری زمینهای زراعی تاکید کرد و افزود: ۶۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی ناشی از کشت در زمینهای درجه ۳ و ۴ کشاورزی در کشور است .
وی ارائه راهبرد برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی و کاهش تراز منفی تجاری را یکی از ماموریتهای کمیسیون کشاورزی، امنیت غذایی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف عنوان کرد که در اتخاذ راهبردها باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
خیامنکویی بر اتخاذ راهبردهای کلان در راستای تراز شدن برخی از ناترازیهای بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: مطالبهگری از دستگاههای مرتبط باید در دستور کار این کمیسیون باشد.
به گفته وی، اجرای سند امنیت غذایی میتواند کشور را به یک نقطه پایدار و اقتدارآفرین در امنیت غذایی برساند و ایجاد سازوکارهای کلان، رصد و پایش نظارت و ارزیابی سند امنیت غذایی در این کمیسیون ضروری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که اعضای این کمیسیون باید نگاه اقتصادی در بخش کشاورزی داشته باشند، گفت: با توجه به این که ۹۸ درصد محصولات کشاورزی توسط بخش خصوصی تولید میشود، تصمیمهای اتخاذ شده در این کمیسیون باید در ظرف اقتصادی مورد عیارسنجی قرار گیرد.
وی افزود: وضعیت موجود کشاورزی در کشور ایران یک وضعیت معیشتی با ارزش افزوده کم است که باید به سمت اقتصادی سوق پیدا کند.
رئیس سازمان تات تاکید کرد: حضور اعضای کمیسیون در عرصه میدانی جز برنامههای جدید سال جاری است که موجب تصمیمات تحولآفرین در کشور خواهد شد.
محسن مردی مشاور عالی سازمان تات و عضو حقیقی کمیسیون تخصصی کشاورزی نیز گفت: اولویتهای پژوهشی و فناوری باید به صورت نقطهزن تعیین شود.
وی همچنین از تحلیل آمارها و دادههای پروژههای تحقیقاتی سه سال گذشته سازمان تات در راستای اتخاذ راهبردهای کلان در بخش کشاورزی خبر داد.
بنابر این گزارش، در این نشست محمدحسن عصاره، محمود بهمنی، محسن مردی از سازمان تات به عنوان اعضای جدید کمیسیون معارفه شدند.
گفتنی است؛ ارائه گزارش در خصوص وظایف و مأموریتهای شورای عالی عتف و کمیسیونهای تخصصی آن، معرفی اعضای حقیقی جدید کمیسیون و اهدای احکام و بررسی برنامه کاری پیشنهادی سال ۱۴۰۳ از دستورات یکصد و شصت و یکمین جلسه کمیسیون کشاورزی، امنیت غذایی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف بود.