" فاطمه مجاهد " روز یکشنبه به مناسبت بزرگداشت روز جمعیت در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: سیاست های کنترل جمعیت تک عاملی نبوده است بلکه عوامل متعدد فرهنگی ،اقتصادی و روانی بصورت همبسته باعث شده است امروز موضوع جمعیت مساله اول کشور باشد.
وی افزود: رشد جمعیت ایران در دهه ۶۰ با وجود مشکلات متعدد از جمله جنگ تحمیلی بالاترین نرخ رشد در تاریخ این کشور بوده است .
مجاهد یادآورشد: دهه ۶۰ اوج اتفاقات انقلاب نوپا بوده است اما رشد جمعیت و زاد و ولد بیانگر این مهم است که فطرت انسانی دستکاری نشده است اما با اجرای سیاست های کنترل جمعیتی در مدت زمان بسیار کوتاه رشد موالید در کشور کنترل شد به گونه ای که صاحب امتیازات و رتبه های بین المللی دراین زمینه شدیم.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان بوشهر ادامه داد: با بررسی تاریخ و نگاه به دولتها و ملت ها با جهان بینی و ایدئولوژی های مختلف میبینیم که مساله تهدید نسل هیچگاه مورد قبول و پذیرش واقع نشده است و بالعکس فرمانروایان همواره به کثرت جمعیت بالاخص نیروی جوان و مولد بالیده اند و آن را مهمترین عامل قدرت و ثروت خود دانسته اند .
مجاهد با بیان اینکه مقوله جمعیت مولفه ای بدون جایگزین است اظهار داشت: در فرهنگ ایرانی _ اسلامی جمعیت و زاد و ولد همیشه مبارک و پسندیده بوده است طوریکه در ایران قبل از اسلام و حتی ایران قبل از انقلاب جمعیت همواره مولفه قدرت و مورد تایید حکام بوده است و تحدید نسل را هیچ گاه نپذیرفته اند .
مدرس مدرسه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: در نگاه حاکمیتی جمعیت مولفه قدرت است و زمینه بهره مندی از اندیشه های فکری و توان نیروی انسانی برای پیشبرد امور را در اختیار حاکمان قرار می دهد.
مجاهد افزود: پیشرفت ها و تولیدات علمی در تمام عرصه ها حاصل فکر ،اندیشه و نیروی یدی انسانها است قطعا در ابعاد گسترده جمعیتی نخبگان بیشتری در اختیار حاکمیت خواهند بود.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان بوشهر اظهار داشت: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سیاست های تشویقی و حمایتی بسیار خوبی برای خانواده ها در نطر گرفته شده و تا الان بنظر موفق بوده است و بدون شک اطلاع خانواده ها از این حمایت ها در تشویق آنها جهت فرزنداوری موثر است .
وی کاهش جمعیت در ابعاد مختلف را مورد تامل ،بررسی و نگرانی دانست و گفت: بدون شک کاهش جمعیت بر کاهش اقتدار حاکمیت موثر است و بسیاری از کشورها بواسطه جمعیت و نیروی کار جوان و بهره مندی از ظرفیت های نیروی انسانی توانسته اند مقتدر باشند طوریکه رابطه علت و معلولی مستقیم در ای رابطه وجود دارد.
فعال حوزه خانواده افزود: افزون بر اینکه مسولیت های اجتماعی و مناصب دولتی با نیروی انسانی کارآمد قابل تعریف است چرخ تولید و اقتصاد نیز بواسطه نیروی انسانی به گردش در میآید و انسان بواسطه تعاملات اجتماعی و بالاخص ارتباطات خانوادگی میتواند سلامت روان خود را حفظ کند بنابراین جمعیت بک خانواده در نوع سلامت افراد آن نیز موثر است.
وی چتر حمایتی خانواده برای برون رفت از مشکلات را یادآورشد و ادامه داد: برای شکل گیری ازدواج آسان مداخله دولت، حمایتها و تشویق ها موثر و ضروری است و باید وجود داشته باشد.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان بوشهر اظهار داشت: فراهم شدن زمینه اشتغال جوانان ،تسهیلات وام و مسکن از مکانیزم های تشویقی موثر در زمینه ازدواج است.
مجاهد گفت: جوانان با توکل به خداوند در سن مناسب اقدام به ازدواج کنند و خیلی از سخت گیریهایی که نتیجه عرف ناصحیح تجمل گرایی است را کنار بگذارند چرا که در اسلام ازدواجی با برکت است که آسان و مطابق حدود الهی شکل بگیرد.
وی افزود: سخت گیریها و قرار دادن مهریههای سنگین از طرف والدین بر کاهش ازدواج سایه انداخته است.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان بوشهر اظهارداشت: یکی از عوامل موثر در جمعیت آمار ناخوشایند و نگران کننده اسقاط جنین است که بسیاری از آنها بصورت غیر تخصصی و در مکانهای غیر استاندارد انجام میشود.
مجاهد گفت: این عمل خلاف شرع و عرف هم موجب مشکلات جسمی برای مادر میشود و هم مشکلات روانی را در پی دارد.