تاجقلی فرهنگدوست روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تولید ۱.۵ میلیون نهال مرتعی و نهالکاری در ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار، مراقبت و آبیاری طرحهای مرتعداری و بیابانزدایی در ۲ هزار هکتار و کپهکاری و بذرپاشی در هزار و ۸۰۰ هکتار از جمله برنامههای اولویت دار این اداره کل در سال ۱۴۰۳ است.
وی گفت: سال قبل برای اجرای طرحهای مرتعداری و بیابانزدایی گلستان از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب ملی و استانی، ۲۵۰ میلیارد ریال در قالب اوراق اختصاص داده شد.
فرهنگدوست خاطرنشان کرد: با این اعتبار، تولید حدود سه میلیون نهال مرتعی (عملیات احیا و مقابله با بیابان در حدود سه هزار هکتار) و اجرای طرحهای مشارکت به ویژه در هزار و ۳۰۰ هکتار بوتهکاری و طرحهای ذخیره نزولات آسمانی، کپه کاری و بذرپاشی انجام شده است.
گلستان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که حدود یک سوم آن واقع در مناطق شمالی استان بهویژه در آق قلا، گمیشان و گنبدکاووس در معرض بیابانی شدن است که برای جلوگیری از پیامدهای ریزگردهای ناشی از آن باید تدابیر ویژهای اتخاذ شود.
تغییر اقلیم (افزایش میانگین دما و وقوع طولانی مدت خشکسالی)، دام مازاد و چرای بی رویه، نبود مدیریت صحیح اراضی زراعی، افزایش تقاضا و کافی نبودن میزان حق آبه به محیط زیست رودخانه اترک، مجاورت با صحرای «قره قوم» ترکمنستان، بستر قدیمی دریای خزر و بالا بودن سفره های آب شور و نوسانات شدید مویینگی از جمله عوامل مهم بیابانزایی و گرد و غبار در استان گلستان از سوی کارشناسان مرتبط اعلام میشود.