به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاج الدینی در گفت و گوی تلویزیونی با تسلیت مصیبت بزرگ و جانکاه شهادت رئیس جمهور و هیأت همراه، درباره شخصیت آیتالله آل هاشم گفت: ۴۵ سال است که ایشان را میشناسم و در یک مدرسه درس خواندیم و بعد به قم آمدیم اگرچه برخی فرازها با هم نبودیم اما همچنان ارتباط داشتیم و این اواخر خیلی زیاد شده بود.
وی افزود: ایشان از دوران جوانی و طلبگی فردی خوش مشرب و محبوب در میان طلاب و فضلا بود و ارتباطات خیلی قوی با علما و مردم داشت.
نماینده مردم تبریز در مجلس بیان کرد: در دورانی که آیتالله آل هاشم نماینده مقام معظم رهبری و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی کل ارتش و سپس در ستاد مشترک بودند، ارتباطاتشان خیلی صمیمی بود. ایشان در عین حال که مدیری توانمند و فردی بسیار متواضع و فروتن بود.
حجت الاسلام میرتاجالدینی عنوان کرد: آیتالله آل هاشم روابط عمومی خیلی صمیمی با همه داشت و ارتباطشان با فرماندهان و افسران ارتش حتی بعد از دوران مسئولیتشان حفظ شده بود. افراد عادی و سربازان هم با ایشان رابطه صمیمی داشتند و در دفترشان همواره روی همه باز بود و آنها نزد ایشان میآمدند و مسائل مشکلاتشان را بیان میکردند و ایشان به آنها کمک میکرد.
وی تصریح کرد: از زمانی هم که به عنوان نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز به استان آذربایجان شرقی آمدند یک مشی جدیدی را در امامت جمعه آغاز کردند و سلوک مردمی را به اوج خود رساندند و تبدیل یک الگو شدند.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس ادامه داد: با عنایت به اینکه ما در گذشته خاطرات تلخی در ارتباط با امامان جمعه در تبریز داشتیم که جزو شهدای محراب ما هستند، از جمله آیتالله قاضی طباطبایی و شهید آیتالله مدنی و این عزیزان در مسند امامت جمعه و در محراب نماز جمعه به شهادت رسیده بودند، به طور طبیعی محافظتها و برنامههای حفاظتی دیده شده و به تدریج ماندگار شده بود.
حجت الاسلام میرتاجالدینی بیان کرد: به عنوان مثال در مصلای نماز بین مردم و افرادی که پشت سر امام جمعه بودند نرده کشیده بود. زمانی که آیتالله آل هاشم به عنوان امام جمعه به استان آمد همه اینها را کنار گذاشت و خطرات را به جان خرید و گفت که نردهها را بردارند و این اولین قدم ایشان بود.
وی عنوان کرد: اکنون هم هر وقت به مصلا میرفتیم در صف اول کسانی که پشت سر ایشان قرار گرفته بودند از همه نوع شهروندان تبریز بودند، از افراد نامدار، مدیران، خانواده شهدا و حتی افراد عادی که زودتر آمده و در صف نشسته بودند را مشاهده میکردیم. ارتباط ایشان با مردم اینگونه بود و واقعا محبوبالقلوب بود.
نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: جلسات مختلفی که مردم ایشان را دعوت میکردند اگر وقت داشت به کسی «نه» نمیگفت و میرفت و اگر افراد معروف از یکی از مناطق شهر تبریز در مسجدی در هر خیابانی مراسم ختم یا جلسهای داشتند و یا یک فرد عادی در محلات محروم و شهرهای مختلف و روستاها نیز ایشان را دعوت میکردند، حضور می یافت و تفاوتی قائل نبود.
میرتاجالدینی خاطرنشان کرد: آیتالله آل هاشم در انتخابات جدید مجلس خبرگان رهبری هم بالاترین رای را به لحاظ نسبی در کل کشور آورد یعنی از یک میلیون و ۲۰۰ هزار شرکتکننده در انتخابات، حدود ۸۵۰ هزار رای آورد که بالای ۷۵ درصد بود. این نشان میداد که در دل مردم جای گرفته و ارتباط وی با همه مردمی بود.
وی یادآور شد: آیتالله آل هاشم نماینده ولی فقیه در میان مردم بود و خاندان ایشان هم یک چنین خاندانی هستند و به معنای واقعی آل هاشم بودند و خداوند حفظ شان کند. بیت پدر ایشان آیتالله سیدمهدی تقی آل هاشمی در تبریز محل رفت و آمد مردم است. ظهرها در مسجد بازار و شبها در مسجد سید حمزه نماز میخواند و همیشه خانه ایشان به روی مردم باز است.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس ادامه داد: پدر ایشان همواره در عید غدیر در همان خانه قدیمی خودشان که خانه سادهای هم هست جلوس دارد و هزاران نفر از مردم به آنجا میآیند به طوری که حیات خانه را مفروش میکنند.
میرتاجالدینی گفت: آیتالله سید محمدعلی آل هاشم هم وقتی به تبریز آمد همان سبک پدر را ادامه داد و در دفتر امام جمعه جلوس نداشت و در این ایام نزد پدرشان میماندند و همه جا قدر و جایگاه پدر را رعایت میکرد.
وی اظهار کرد: پدر آیتالله آل هاشم، ایشان را خیلی دوست داشت و اکنون هم در قید حیات هستند. نماهنگی از پدرشان بیرون آمده که همیشه به نماز جمعه میآمد و پشت سر فرزندشان نماز میخواند و بعد به بیرون مصلا میآمد و در دفترشان پذیرای مردم بود.
وی ادامه داد: پدر آیتالله آل هاشم به فرزندشان هم خیلی علاقه داشت و هم به ایشان احترام میگذاشت و میگفت این فرزند من نیست بلکه پدر من است و برای من پدری میکند و وصیت کرد که نماز مرا ایشان بخواند اما تقدیر این نبود و گویا نماز فرزند را باید پدر بخواند.
نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: من دو روز قبل روز جمعه و قبل از آمدن به تهران، خدمت آیتالله آل هاشم رفتم و یک مدتی در دفتر ایشان بودم و قدری با هم گفت و گو داشتیم ایشان میخواست برای مجلس خبرگان که فردا افتتاحیه آن است به تهران بیاید اما تقدیر این نبود که به اینجا برسد.
میرتاجالدینی بیان کرد: ایشان همواره به فکر خدمت به مردم بود، زمانی هم که رئیس جمهور به تبریز آمد و بنا بود با هم برای افتتاح سد قیز قلعهسی بروند این گفت و گوها و صحبتها مطرح بود. آیتالله محمدعلی آل هاشم برای مردم تبریز خاطره تاثیرگذار و عجیبی شد.
وی در توصیف شخصیت رحمتی استاندار تبریز هم گفت: ایشان مدیری جوان، پرتلاش، هوشمند، برنامهریز و طراحی بود و مدتی کمی بود که به تبریز آمدند و بعد از درگذشت استاندار فقید سردار خرم جایگزین وی شد و ارتباطات مردمی گسترده پیدا کرد و با جوانان خیلی خوب ارتباط برقرار کرد و همه کارهای استان را به سرعت سر و سامان می داد و پیگیری میکرد.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس افزود: ارتباط ایشان با دولت آیتالله رئیسی از همان خادمالرضایی در مشهد مقدس بود و در دولت هم آمده و برخی مسئولیتها را پذیرفته بود از جمله سازمان خصوصیسازی اما وقتی استان ما نیاز پیدا کرد وی را انتخاب کردند و ایشان به تبریز آمد.
میرتاجالدینی اظهار کرد: ما آذربایجانیها عزایمان مضاعف شد زیرا هم رئیس جمهور عزیز و هم وزیر امور خارجه جهادی و انقلابی را هم از دست دادیم. من با وزیر خارجه هم در مجلس شورای اسلامی در ارتباط بودم و زمانی که ایشان مسئول دبیرخانه کنفرانس بینالمللی فلسطین و رئیس اداره کل ارتباطات خارجی مجلس بود، کمیته یمن را به من سپرده بود و من پیگیری میکردم.
وی افزود: درباره بحثهای فلسطین با هم ارتباط داشتیم و پیشبینی میکردیم که ایشان یک زمانی وزیر خارجه کشورمان شود و به آنجا هم رسید و ایشان واقعا یک وزیر جهادی بود و در این دوران هم سیاست توسعه روابطمان با کشورهای مختلف را به خوبی انجام داد. در جبهه مقاومت هم خوب ظاهر شد و محور مقاومت را در نقاط مختلف دنیا به خوبی تبیین کرد.