مهدی خانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این میزان تخصیص جوابگوی جبران خسارت وارد شده به راه های عشایری نیست اظهار کرد: سرعت دادن به کار مرمت و تیغ زنی راه های عشایری نیازند مساعدت و همراهی دستگاه های مختلف است.
وی افزود: اداره کل امور عشایر خراسان شمالی برای مرمت و نگهداری راه های عشایری نیازمند کمک سایر دستگاه ها برابر وظایف آیین نامه ساماندهی عشایر است.
خانی گفت: اکنون عشایر استان در حال کوچ به مناطق ییلاقی هستند از این رو تلاش داریم تا مرمت و تیغ زنی ایلراه ها سرعت گیرد.
آغاز مرمت راه های ییلاقی عشایر
معاون توسعه و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسان شمالی گفت: مرمت و تیغزنی راه های ییلاقی عشایری استان که در بارندگیها دچار آسیب شده بود با تاخیر ۲۰ روزه آغاز شد.
وی افزود: بارندگی های اخیر سبب آسیب به راه های عشایری و تخریب راه های عشایری استان شد و اکنون با مساعد شدن شرایط آب و هوایی، مرمت و تیغ زنی این ایلراها آغاز شد.
خانی خاطرنشان کرد: ۵۰۰ کیلومتر از راه های ییلاقی عشایر در مرحله اول مرمت و تیغ زنی می شود و برای مابقی کار در صورت تامین اعتبار در فاز دوم انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، براساس اعلام اداره کل امور عشایری خراسان شمالی بارندگیهای سیل آسای اخیر ۲۵۰ میلیارد ریال به ایلراههای عشایری استان خسارت وارد کرد و در این حادثه طبیعی بیش از ۷۰ درصد از راههای ارتباطی عشایر به مناطق ییلاقی بر اثر باران دچار خسارت شد.
طول ایلراه های ییلاقی استان یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر است که در بارندگی اخیر، ۷۰۰ کیلومتر دچار تخریب و خسارت شد.
عشایر خراسان شمالی ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر که شامل سه درصد جمعیت استان می شود در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می کنند.
مسیرهای کوچ عشایر این استان شامل سه ایلراه اصلی شمالی، جنوبی و میانی است.