به گزارش خبرنگار ایرنا از شورای شهر، روز سهشنبه مهدی بابایی، رییس کمیته ایمنی شورا با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ ما تشکیل سازمان فناوری های نوین را با تاکید بر عدم ایجاد ساختار و نیروی انسانی جدید مصوب کردیم، گفت: در خصوص شرکت یادمان سازه نیز وقتی یک ریل گذاری انجام دادیم و درخواست داریم که کار امروز به فردا محول نشود.
معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران نیز با بیان اینکه این سازمان با سازمان فناوری اطلاعات متفاوت است، یادآور شد: اساسنامه شورا به وزارت کشور رفت و گفتند باید از سازمان امور اداری و استخدامی استعلام بگیرید که آیا تشکیل ساختار است یا نه. سازمان اداری و استخدامی خواست در صورت عدم ایجاد ساختار، پیشنهادات مطرح شود.
مجید باقری افزود: از آنجا که امسال برای سازمان فناوریهای نوین بودجه در نظر گرفتیم و تا اساسنامه تصویب نشود نمیتوانیم بودجه آن را عملیاتی کنیم، درخواست داریم یک فوریت به تصویب برسد برای اینکه بتوانیم اساسنامه مصوب داشته باشیم تا بودجه را عملیاتی کنیم لذا درخواست داریم یک فوریت تصویب شود.
در ادامه یک فوریت لایحه انحلال شرکت یادمان سازه با ۱۱ رای موافق در شورای اسلامی شهر تهران تصویب شد.
تغییر نام ۱۸ معبر در پایتخت
در ادامه جلسه شورا، تغییر نام ۱۸ معبر در مناطق ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۲۲ به نام شهدا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معابر منطقه ۱۰ شامل کوچه هاشمی در خیابان قزوین به نام شهید رضا غلامرضازاده، کوچه شجاعی در خیابان مرتضوی به نام شهید حبیب اله کندوانی، کوچه رضایی در خیابان حسام الدین به نام شهید عباس علی صیدآبادی، کوچه لاله در بریانک به نام شهید مسعود ثقفی، کوچه پرستو در خیابان شهید محبوب مجاز به نام شهید امیرحسین چرتابی، کوچه رویا در خیابان کمیل به نام شهید مهدی آیین پرست و کوچه مظفری در خیابان شهید محبوب مجاز به نام شهید صابر شاطری نامگذاری شدند.
در منطقه ۱۲ کوچه حمام حوری در بلوار آیت الله علم الهدی به نام شهید محمد کامران، کوچه ماهور در خیابان ۱۷ شهریور به نام شهید محسن توکلی و کوچه فرخی در خیابان ایران به نام شهیدان محمدعلی و مجید قربانی و در منطقه ۱۴ کوچه چهارم غربی در خیابان پیروزی به نام شهید محمد تقی امامی پور و کوچه ژاله در خیابان ۱۷ شهریور به نام شهید داوود احمدی تغییر نام دادند.
همچنین در منطقه ۲۲ نامگذاری معابر با حفظ شماره تغییر نام دادند که شامل کوچه بنفشه پنجم در شهرک گلستان به نام شهید امیرحسین همتی روزبهانی، کوچه لاله اول دهکده المپیک به نام شهید بهرام خرم قهفرخی، کوچه بنفشه هفتم شهرک گلستان به نام شهید حسن وفایی، کوچه یاس هشتم در شهرک گلستان به نام شهید حسین عزتی، خیابان دوم بلوار پرویز دهداری به نام شهید رمضان پناهی و خیابان سما ۱ در شهرک شهید باقری به نام شهید محمود مسعودی پور است.
تغییر نام این معابر با حداکثر آرای اعضای موافق به تصویب رسید.
پیشبینی بودجه سنواتی برای مجمع شهرداران آسیایی
در ادامه، رییس کمیته برنامه و بودجه شورا در جریان بررسی لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی توسط شهرداری تهران با بیان اینکه یک فوریت این لایحه در دوره پنجم به تصویب رسیده بود، اظهار کرد: شهرداری تهران و مرکز ارتباطات و امور بین الملل میتواند در صورت عدم ایجاد ساختار جدید، عدم وجود رابط استخدامی و بر اساس اساسنامه، از این مجمع حمایت کند.
محمد آخوندی، ادامه داد: شهرداری در کمیسیونهای مشترک بحثی روی اینکه لایحه ارائه دهد، نداشت، میتوان این را در متن لایحه قرار داد که به منظور برگزاری رویدادهای بین المللی همه ساله ردیف بودجهای برای کمک به مجمع شهرداران آسیایی اضافه شود.
وی افزود: به شهرداری اجازه داده میشود از ظرفیت نیروی انسانی موجود به عنوان مامور در این مجمع استفاده شود و مجمع هیچگونه رابطه استخدامی با شهرداری نداشته باشد و تنها شهرداری از این مجمع حمایت کند.
میثم مظفر، رییس کمیته بودجه شورا نیز با بیان اینکه پیش فرض مجمع استقلال از شهرداریهاست، یادآور شد: این نهاد مستقل از شهرداری است و تنها میتوانیم بگوییم که شهرداری در چارچوب بودجه سالیانه به مجمع کمک کند.
سید جعفر تشکری هاشمی، رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا هم با بیان اینکه هر کارمند شهرداری و مامور آن که میخواهد سفر خارجی داشته باشد باید از کمیته سفرهای خارجی مجوز بگیرد، گفت: مجمع شهرداران آسیایی با کمیته متفاوت است و شان مستقلی دارد و طبیعتا اگر قرار باشد کارمندی از شهرداری به ماموریت برود میتواند از کمیته مجوز بگیرد.
معاون امور بین الملل مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران نیز گفت: مجمع شهرداران آسیایی به عنوان یکی از دستاوردها و فعالیتهای شهرداری در حوزه بین الملل از ۱۶ سال پیش فعال است و بر اساس بیانات مقام معظم رهبری تک تک کرسیهای بین المللی برای ما اهمیت دارد و باید برای آنها تلاش کنیم.
حمیدرضا غلامزاده اضافه کرد: تفاهم نامهای در زمان مدیریت آقای قالیباف در این خصوص منعقد شد و شورا نیز تفاهم نامهای با مجمع داشت ولی آنچه اهمیت دارد اینکه جایگاه و شان مجمع شهرداران آسیایی حفظ شود البته اختلالی وجود داشت و با تغییرات مدیریتی نسبت شهرداری و مجمع مشخص نبود لذا لایحهای در این زمینه ارائه شد.
وی با بیان اینکه بودجه مجمع از حق عضویت شهرهای ایرانی تامین میشود، ادامه داد: شهرداری تهران به دلیل اینکه ساختمان تحویل داده حق عضویت نمیپردازد و تلاش میکنیم حق عضویت شهرهای خارجی نیز اضافه شود پیش از تحریمها این حق عضویت توسط شهرهای خارجی نیز پرداخت میشد.
غلامزاده افزود: بودجهای در مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری و در معاونت امور بین الملل برای مجمع پیش بینی شده بود اما به دلیل اینکه بودجه برای مرکز است باید پرداخت آن حتما نسبت اداری داشته باشد تامین بودجه کمکی و تامین نیروی آن میتواند به مجمع کمک کند نیروها با شهرداری قرارداد نمیبندند و تنها چند نیروی حامیان و معاونت امور بین الملل در مجمع فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه ما از ردیف بودجه استقبال میکنیم، یادآور شد: ما گزارشات رویدادهای مجمع را به شورا ارسال کردیم؛ لذا فرآیند گزارش دهی مورد استقبال ما نیز هست.
وی با بیان اینکه طبق آیین نامه سفر خارجی اعضای مجمع نیاز به مجوز شهرداری و کمیته سفرهای خارجی ندارد، اظهار کرد: تا امروز هیچ سفری در مجمع از بودجه شهرداری انجام نشده و یا میزبان تقبل کرده یا از حق عضویت بوده است.
مهدی عباسی، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با بیان اینکه مجمع شهرداران آسیایی یکی از مجموعههای مهم است، افزود: پیشنهادم این است که به لحاظ ساختاری به این مجمع انضباط دهیم و شهرداری را ملزم کنیم که شرایط و ضوابط و ساختار اداری مجمع را در شورا بررسی کند و مصوبه بگیرد و بر مبنای بودجهای که تخصیص داده میشود، اختیار عمل نیز داده شود.
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه مجمع یک نهاد مستقل است و آیین نامه اجرایی شهرداری تهران اجازه ایجاد ساختار این مجمع را به ما نمیدهد، تاکید کرد: اگر مجمع وابسته به شهرداری تهران باشد نمیتواند از دیگر شهرها پول بگیرد؛ لذا باید استقلال آن حفظ شود و شهرداری در حد مشخصی کمک سالانهای به این مجمع داشته باشد.
سیداحمد علوی، رییس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه اگر مجمع نهادی غیردولتی باشد و امکان ماموریت پرسنل شهرداری را نداشته باشد کار سخت تر میشود، اظهار کرد: ما صرفا میتوانیم کمک کنیم و به هیچ عنوان نمیتوانیم نیرویی از شهرداری مامور کنیم اما ساختار فعلی چنین نیست لذا پیشنهاد من این است که لایحه برگردد و یکبار دیگر مورد بحث قرار بگیرد تا تکلیف حقوقی آن روشن شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه این مجموعه به عنوان یک موسسه غیرتجاری ثبت شده و ارتباطی به شهرداری ندارد، تاکید کرد: با این وجود مدیریت شهری از این مجموعه همواره حمایت کرده است شهرداری با کمکهای خود مجمع را جلو میبرد ما شهرداری را ملزم کردیم که لایحهای در خصوص مجمع ارائه دهد یکی از پیشنهادات من این بود که لایحه رد شود؛ چرا که شهرداری ۱۶ سال با حمایتها کار خود را پیش میبرد.
محمد آخوندی گفت: این نهاد مجوز گرفته و فعالیت میکند و حتی اگر ما هم کمک نکنیم فعالیت میکند یک راه اینکه لایحه را تصویب نکنیم و مجمع کار خود را همچون گذشته ادامه دهد لایحه شورا لایحه نحوه حمایت و مشارکت بوده است این ساختار در شهرداری نیست که بخواهیم آن را تغییر دهیم اما با توجه به اینکه شهرداری در این سالها حمایت داشته، قابل کنترل است.
با تصویب این لایحه با ۲۰ رای موافق مقرر شد که بودجه سنواتی برای مجمع شهرداران آسیایی پیش بینی و گزارشات دوره ای از عملکرد مجمع به شورا ارائه شود.