رییس موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این پروانه فعالیت پس از مستندسازی و ثبت اموال موزه و بررسی شاخصهایی مانند مبلمان و فضای موزه، نحوه بازدید، بخشهای موضوعی و نحوه حفاظت از آثار توسط وزارت میراث فرهنگی صادر شد.
سیدمسعود سید بنکدار با بیان اینکه کارهای مربوط به ثبت درخواست برای دریافت مجوز موزه دانشگاه اصفهان از وزارت میراث فرهنگی از یک سال گذشته با جدیت پیگیری شد، افزود: حدود یکهزار و ۱۲۰ نسخه خطی تاریخی،۲ هزار اثر میراثی و۳۰ هزار قطعه عکس از دانشگاه اصفهان از دوران پیش از انقلاب در این گنجینه نگهداری میشود.
وی با اشاره به جمعآوری و نگهداری حدود۵۰ هزار عکس، فیلم و نگاتیو از دانشگاه اصفهان در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این موزه ادامه داد: این مرکز بعنوان گنجینه دانشگاهی، نقش موثری در آموزش و پژوهش دارد.
سید بنکدار خاطرنشان کرد: امروزه در برخی از دانشگاههای بزرگ و معتبر دنیا مانند هاروارد، کمبریج و آکسفورد، موزههای متنوعی با هزاران اثر تاریخی و فرهنگی وجود دارد که در برخی از آنها آثاری از کشور ایران نیز به چشم میخورد.
این استاد گروه تاریخ دانشگاه اصفهان تصریح کرد: برخی مراکز آموزشی عالی در کشورمان مانند اصفهان و مشهد نیز برای ایجاد موزه دانشگاهی تلاش کردهاند که این کار میتواند توسعه یابد.
سید بنکدار افزود: برخی از آثار میراثی و نسخههای خطی که در موزه دانشگاه اصفهان نگهداری میشود توسط خیران یا دوستداران میراث فرهنگی هدیه شده است.
وی ادامه داد: با اعطای مجوز رسمی موزه به این مرکز میتوانیم آثار بیشتری از گنجینههای میراث فرهنگی و هنری کشور را به امانت بگیریم و در این مکان در معرض دید همگان قرار دهیم.
رییس موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان با تاکید براینکه این مرکز در جمعآوری آثار میراثی و نسخههای خطی بسیار فعال و پیشتاز است، خاطرنشان کرد: کمیته ملی موزهها(ایکوم ایران) موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان را در شاخص گردآوری و توسعه مدیریت بعنوان موزه برگزیده در سال ۱۴۰۱ انتخاب کرد.
سید بنکدار در باره چگونگی امکان بازدید از این مکان گفت: علاقهمندان به بازدید از موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان میتوانند با تماس با این مرکز برای بازدید هماهنگی لازم را انجام دهند.
موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در وسعت یکهزار و ۲۰۰ مترمربع در ساختمان مرکزی این موسسه آموزش عالی مستقر است.
دانشگاه اصفهان که از لحاظ قدمت و رشتههای تحصیلی بزرگترین دانشگاه در منطقه مرکز کشور محسوب میشود، دانشگاهی دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که پایههای نخستین آن از سال ۱۳۲۵ شمسی با ایجاد آموزشگاه عالی بهداری اصفهان گذاشته شد.
در سال ۱۳۶۵ دانشکدههای علوم پزشکی پس از سه دهه فعالیت مشترک، از دانشگاه اصفهان جدا و زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شدند.
این دانشگاه در زمان حاضر حدود ۱۷ هزار دانشجو و ۷۰۰ عضو هیات علمی دارد.