سهاد الخطیب، هنرمند و نقاش فلسطینی الاصل که به دعوت دومین رویداد بینالمللی رسانهای «صبح» به ایران آمده، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا بیان کرد: از پدر و مادری فلسطینی به دنیا آمدم و وطنی جز فلسطین ندارم، گرچه در اردن زندگی میکنم؛ اما قلبم برای وطنم میتپد و همیشه آثارم ردی از جنایاتی که در سرزمین من رخ میدهد، دارند.
وی درباره سبک هنریاش گفت: جوهر عنصر اصلی من در نقاشی است، جوهر نعمتی بود که باعث شد هنری که فقط دست نخبگان بود به دست مردم عام هم برسد. جوهر توانایی گفتوگو با آب را دارد و من از این ظرفیت بکر استفاده میکنم.
آثارم تصویری از وقایع شهر «لد» است
سهاد الخطیب افزود: امروز بیشتر مردم جهان غزه را میشناسند و نمیدانند که شهر «لد» کجاست، این شهر جایی است که در آن فرودگاه بوده و هست و به دلیل دارابودن فرودگاه، بزرگترین قتلعامها در این شهر اتفاق افتاده است. حال تصور کنید ترومایی (زخمی) را که ساکنان شهر لد با خود به همراه آوردند. من تلاش کردم در آثارم وقایع این شهر را به تصویر بکشم.
این هنرمند فلسطینی افزود: ما باید درباره مقاومت صحبت کنیم، به همین دلیل من تابلوی خطر در مسجدالاقصی را کشیدم. کسی که برای مسجدالاقصی خطر ایجاد میکند خودش هم در خطر است. در سرزمین من متجاوزان خانهها و بچههای ما را میدزدند. روایت چیز کم ارزشی نیست و تا وقتی که ما یک قصه داریم میتوانیم ادامه دهیم و باقی بمانیم.
وی افزود: اثر دیگرم درباره ناجدعلی هنرمند است. او مصیبتی برای اسرائیل بود؛ چون ایدئولوژی خود را پیچیده ارائه نمیداد. همچنین یکی دیگر از نقاشیهایم عشق و باروت است.
۷ اکتبر با نگرانی در حال کشیدن نقاشی بودم
سهاد الخطیب که همواره در پیوست نقاشیهایش متنی را مکتوب میکند توضیح داد: من نویسنده نیستم، اما مینویسم چون میخواهم معرفت نقاشیهایم برای دخترم بماند. به طور مثال در مورد یکی از نقاشیهایم خطاب به مرد مبارز فلسطینی نوشتم: «عزیزم گفتی ما نیاز به باروت داریم تا خود را نجات دهیم؛ اما من هیچوقت ندیدم از فشنگ برای زشتی استفاده کنی تو گفتی فشنگ را به عشق نزدیک کن تا مسیرهای ما به هم برسد»
وی توضیح داد: از من درباره فعالیت هنگام آزادی فلسطین میپرسند. من ۷ اکتبر با نگرانی در حال کشیدن نقاشی بودم؛ اما فردای آن روز با من تماس گرفتند که فلسطین آزاد شد البته بعد از آن قتلعامها شروع شد.
به گزارش ایرنا، دومین رویداد بینالمللی رسانهای «صبح» به دبیری محسن یزدی از ۳۰ اردیبهشت با نمایش آثار مستند، انیمیشن و فیلم کوتاه راهیافته به مسابقه، همراه با برگزاری کارگاههای تخصصی با موضوع رسانه، آغاز به کارکرد.
سهاد الخطیب، نقاش و گرافیست بینالمللی است که آثار او در مونترال، کانکتیکات، برکلی، نیویورک، سانفرانسیسکو و اَمان بهنمایشدرآمده است. سهاد خطیب در زمینه تصویرسازی و فیلم آثاری درباره مسایل فلسطین، الهیات و مسائل اجتماعی در کارنامه خود دارد. همچنین او از طراحان برجسته کمپینهای عدالت اجتماعی در جهان است.