اصفهان - ایرنا - رییس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اعلام کرد: درهای کارخانه تاریخی «ریسباف» از روز شنبه پنجم خرداد امسال به روی شهروندان و گردشگران باز می‌شود تا از این میراث ارزشمند بازدید کنند.

به گزارش ایرنا، اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان روز پنجشنبه به نقل از علیرضا مساح افزود: بازگشایی درهای این مجموعه همزمان با هفتمین دوره از سلسله رویدادهای «نیمرخ» با هدف بازدید از گنجینه‌های کمتر دیده شده اصفهان صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به زمان‌بندی جدید بازدید عموم مردم از این مجموعه تاریخی تصریح کرد: ریسباف از پنجم تا دهم خرداد میزبان بازدیدکنندگان است و علاقه‌مندانی که برای روزهای اول تا چهارم این ماه اقدام به تهیه بلیت کردند، می‌توانند از شنبه تا پنجشنبه ( پنجم تا دهم خرداد) در همان ساعت مورد نظر از این مکان دیدن کنند.

مساح افزود: ریسباف در سال ۱۳۱۱ و دومین کارخانه‌ صنعت نساجی بود که در اصفهان راه اندازی شد و پس از آن سایر کارخانه‌ها در شهرضا و دیگر شهرهای استان فعالیت خود را آغاز کردند، این کارخانه به مساحت ۷۰ هزار متر مربع از امکاناتی مانند نانوایی و بهداری برخوردار بود تا کارکنان با آسودگی خاطر به فعالیت مشغول باشند.

وی با بیان اینکه چرخ‌های ریسندگی در ریسباف پس از سال‌ها فعالیت از کار افتاد و درهای این کارخانه بسته بود، گفت: ریسباف از قدیمی‌ترین کارخانه‌های اصفهان است که با تصمیم اداره کل میراث فرهنگی به شهرداری اصفهان واگذار شد و مرمت و به موزه بزرگ اصفهان تبدیل می‌شود.

رییس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اضافه کرد: بلیت‌ اینترنتی بازدید از ریسباف به‌صورت کامل فروخته شده اما شهروندان می‌توانند با مراجعه به این مکان به‌صورت حضوری هزینه بازدید را پرداخت و در این رویداد شرکت کنند.

به گزارش ایرنا، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف از جمله آخرین بازمانده‌های کارخانه‌های ریسندگی پشم اصفهان در محور تاریخی چهارباغ بالای اصفهان واقع شده است.

این بنا که در سال ۸۱ به ثبت آثار ملی ایران رسید، در اختیار بانک ملی قرار داشت و از دوران دولت دهم به این سو تصمیم بر آن شد که مالکیت آن با رعایت قوانین برای ایجاد موزه منطقه‌ای اصفهان به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتقل شود؛ اما این اتفاق بدلیل آنچه که تحت عنوان «تعلق سرمایه مالی کارخانه ریسباف به سهامداران بانک ملی» خوانده‌ می‌شد، معطل ماند تا اینکه در آذر سال گذشته(۱۴۰۲) برای نجات این کارخانه تاریخی، ریسباف بطور رسمی به اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تحویل داده شد.

این بنا برای احیا و نجات بخشی در اختیار شهرداری قرار گرفته و مراسمی در اواخر اردیبهشت امسال برای آغازِ مرمت آن به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی در اصفهان برگزار شد.