به گزارش جمعه شب ایرنا از "خبرگزاری فرانسه", اتحادیه اروپا که ۲۷ عضو دارد در سال ۲۰۰۵ مأموریتی را برای کمک به نظارت بر گذرگاه رفح تعیین کرد، اما دو سال بعد پس از پیروزی حماس در انتخابات و کنترل غزه، این مأموریت به حالت تعلیق درآمد.
یک مقام اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفت: برخی کشورها و گروه ها از جمله اسرائیل به نظارت اتحادیه اروپا بر گذرگاه رفح اعتراض کرده اند.
به گفته این مقام، جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا احتمالاً در نشست روز دوشنبه در بروکسل ,از وزرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد آغاز یک مأموریت جدید نظارت اتحادیه اروپا چراغ سبز دریافت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: بدیهی است که این امر در شرایط کنونی و جنگی نخواهد بود. این نظارت در آینده خواهد بود.
به گزارش ایرنا, معاون دبیرکل سازمان ملل در امور اضطراری و بشردوستانه امروز یکشنبه با توجه به بسته بودن گذرگاه های نوار غزه و ممانعت رژیم صهیونیستی از کمک رسانی بویژه به شمال این منطقه هشدار داد که قحطی در شمال نوار غزه نزدیک است.
مارتین گریفیتس در سخنانی در شهر دوحه قطر افزود: ساکنان نوار غزه با بحرانی غیر قابل تحمل در سایه بسته بودن گذرگاه ها و نبود کمک ها در شمال نوار غزه رو به رو هستند.
وی ادامه داد: ساکنان شهر رفح در جنوب نوار غزه نیز در جهنم به سرمی برند و ۶۰۰ هزار نفر از آنها در روزهای گذشته مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
گریفیتس تصریح کرد: آنچه در غزه روی می دهد، نقض قانون بشردوستانه بین المللی است.
این خبر در حالی منتشر می شود که کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز روز شنبه در سخنانی نسبت به وضعیت فاجعه بار شهر «رفح» در پی حملات رژیم صهیونیستی و خطر آوارگی برای ۸۰۰ هزار فلسطینی دیگر در این منطقه هشدار داد.
کابینه جنگ رژیم صهیونیستی ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ (۶ می ۲۰۲۴) نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح را تائید کرد.
ارتش رژیم اشغالگر، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است. به این ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.