تبریز - ایرنا - رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: از روز یکشنبه تا شب چهارشنبه، رگبار متناوب باران و در نواحی مستعد تگرگ موجب سیلابی شدن رودحانه ها می شود .

«محمد امیدفر»، روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: نقشه های پیش‌یابی هواشناسی نشان می دهد که سامانه بارشی در اثر شرایط فصلی و محلی تقویت می شود و احتمال غرش آذرخش، وزش باد گاهی به نسبت شدید و خیزش گرد و خاک وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه شدت بارش ها در نواحی شمالی و مرکزی استان بیشتر خواهد بود، اظهار کرد: با توجه به شدت بارش ها، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن رواناب، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها وجود دارد بنابراین مردم از اتراق در حریم رودخانه ها و مسیل ها و فعالیت های کوهنوردی خودداری کنند.

رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی با اشاره به شدت غرش آذرخش در برخی مناطق، گفت: برای پیشگیری از برخورد آذرخش، مردم در روزهای بارانی از رفتن به ارتفاعات و قرار گرفتن زیر درختان در فضای باز خودداری کنند.

امیدفر، ادامه داد: با توجه به رخداد تندبادهای لحظه ای، احتمال سقوط یا پرتاب اجسام و خسارت به سازه های سبک و در برخی نواحی به ویژه نیمه جنوبی استان احتمال خیزش و یا نفوذ گرد و خاک وجود دارد.

وی خواستار انجام اقدامات لازم در خصوص مهار آبگرفتگی و سیلاب های احتمالی، احتیاط در ترددهای جاده ای، لغو سفرهای غیرضروری و فعالیت های کوهنوردی، محکم کردن سازه های سبک، تابلوهای تبلیغاتی و سقف گلخانه ها، عدم پارک خودروها در کنار درختان و توجه کشاورزان به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی استان شد.

سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز با هشدار به کشاورزان نسبت به بارش‌های سنگین و وقوع سیل های مهیب در برخی از مناطق استان مانند سراب، از آنان خواسته است اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از بروز خسارت به محصولات کشاورزی انجام دهند.

هشدار دامپزشکی آذربایجان شرقی در خصوص وقوع سیل به روستائیان دامداران، مرغداران و آبزی پروران

به دنبال هشدار جوی سازمان هواشناسی در خصوص احتمال توفان و وقوع پدیده سیل ، مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی هم به روستائیان، دامداران، مرغداران و آبزی پروران هشدار داد.

یحیی شیری پور از دامداران صنعتی و مرغداران استان خواست تا با توجه به هشدار جوی اداره کل هواشناسی نسبت به ایجاد "سیل بند" در اطراف دامداری ها و مرغداری ها به منظور جلوگیری از ورود آب به واحد پرورش اقدام نمایند وی همچنین از دامداران خواست از چرای دامها در مسیل ها و داخل رودخانه های فصلی خودداری کرده و از روستاها فاصله زیادی نگیرند تا در صورت بروز مشکل سریع امداد رسانی انجام شود.

وی همچنین از متصدیان واحد های آبزی پروری استان خواست تا با در نظر گرفتن تمهیدات لازم از ورود سیلاب به مزارع پرورش ماهیان خود جلوگیری کرده در زمان بارندگی و گل آلوده شدن آب استخر های پرورشی، نسبت به قطع غذادهی و استفاده از نمک به منظور کاهش استرس (بسته به گونه پرورشی و با توصیه دامپزشک فارم) اقدام و در صورت ایجاد تلفات نسبت به جمع آوری و دفن بهداشتی با نظارت گروه های دامپزشکی اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

آذربایجان شرقی همواره زیر تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.