به گزارش ایرنا از ۱۲ تا ۱۷ مهر سال ۱۴۰۰، پنج زلزله بزرگ که بزرگترین آن ۵.۷ ریشتر بود در مرز استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری حوالی چلگرد رخ داد و اندیکا را لرزاند که به گفته استاندار وقت خوزستان، این زمین لرزهها بیش از پنج هزار میلیارد ریال به اندیکا خسارت وارد کرد.
۱۳۰ روستای شهرستان اندیکا که در شمال شرق خوزستان واقع شده بر اثر این زمین لرزهها دچار خسارت شدند.
شدت این زلزلهها و خسارتهای وارد شده در شهرستان اندیکا با جمعیت حدود ۸۰ هزار نفر است باعث شد در ماههای ابتدایی آغاز به کار دولت سیزدهم مناطق زلزله زده اندیکا میزبان شهید جمهور در ۲۴۰ کیلومتری مرکز استان خوزستان شود.
گزارشهای دریافتی از اندیکا دل آیتالله رییسی را آرام نکرد به طوری که در دومین سفر استانی خود به صورت سرزده در بین عشایر اندیکا حاضر شد و گفت: شبی نبود که بخواهم در بستر بروم که دغدغه اندیکا را نداشته باشم.
شهید جمهور در بین عشایر اندیکا ادامه داد: دولت تمام توان خود را برای کاهش مشکلات شهرستان اندیکا انجام خواهد داد.
به گفته یکی دیگر از عشایر منطقه، رییسجمهور پنج ساعت با حوصله سخنان مردم روستای سرشط اندیکا را گوش داد و قولهایی که داد را عملی کرد.
جادهسازی، خانه بهداشت، حل مشکل برق و مدرسهسازی از جمله وعدههایی است که به گفته اهالی پس از حضور آیتالله رییسی در اندیکا محقق شده است.
یکی دیگر از عشایر نیز گفت: وقتی رییسجمهور به اینجا آمد اولین مطالبه اهالی نداشتن جاده بود که رییسجمهور به وزارت راه، بنیاد مسکن و دیگر متولیان دستور داد هرچه سریعتر این جاده ساخته شود هزینه آن هم تامین میشود که ساخت آن به صورت ضرب الاجل آغاز و کمتر از ۶ ماه بعد در اختیار اهالی قرار گرفت.
فرماندار اندیکا نیز گفت: سند توسعه اندیکا با اعتباری افزون بر هفت هزار میلیارد تومان با دستور ایشان توسط معاون اجرایی وقت تدوین شد.
به گفته امرالله نوذری، مصوباتی که در دوره ریاست جمهوری آیتالله رییسی در اندیکا اجرا شد با ۲ دهه قبل قابل قیاس نیست.
یکی دیگر از اهالی نیز گفت: آیت الله رییسی تنها رییسجمهوری بود که به درد و دل مردم گوش فراداد و به درد مردم خورد.
به گفته عشایر بازفت، داغ آدم خوب هیچ وقت فراموش نمی شود ما نیز تا ابد داغش را فراموش نخواهیم کرد.
گامهای بلند دولت سیزدهم برای رفع محرومیت از چهره اندیکا در تاریخ این دیار ماندگار خواهد بود
روشن شدن چراغ برق در دورترین روستاها، آبرسانی به مناطق مختلف عشایری و روستایی، گازرسانی، ساخت مسکن، عمران و توسعه روستاها، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش وتوسعه راههای ارتباطی از مهمترین خدمات دولت سیزدهم در اندیکا است و در بیشتر مناطق این شهرستان همچنان روند خدماترسانی ادامه دارد و گامهای بلند دولت سیزدهم برای رفع محرومیت از چهره اندیکا در تاریخ این دیار ماندگار خواهد بود.
آیت الله سیدابراهیم رییسی برای حل مشکلات خوزستان در دوره خدمتش هشت بار به این استان سفر کرد و اعلام کرد اگر نیاز باشد ۷۰ بار نیز به این استان سفر خواهم کرد.
به گزارش ایرنا در تداوم خط خدمت، آیتالله سیدابراهیم رئیسی خادمالرضا (ع) و هشتمین رییس جمهور اسلامی ایران عصر یکشنبه -۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳- در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به همراه تمام همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نائل آمد.
حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم، نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور و تعدادی از محافظان و خدمه بالگرد، از سرنشینان بالگرد حامل رییسجمهور بودند.
مراسم تشییع پیکر شهید رئیسی و همراهان شهیدشان روز سه شنبه -اول خرداد- در تبریز و قم و روز چهارشنبه -دوم خرداد- در تهران برگزار شد و آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب بر پیکر این شهیدان خدمت نماز خواندند؛ تشییع پیکر این شهدای والامقام در ادامه روز پنجشنبه -سوم خرداد- در بیرجند و مشهد برگزار و پیکر شهید رئیسی در حرم مقدس امام هشتم (ع) به خاک سپرده شد.