تهران-ایرنا- معاون وزیر امور خارجه گفت: امیرعبداللهیان عنصری است که به این زودی‌ها فراموش نخواهد شد. مهمترین میراث وی سیاست همسایگی و دیپلماسی مقاومت است و می‌طلبد که در محافل علمی و دانشگاهی این موضوعات را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، حسن شیخ الاسلامی رئیس دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در مراسم بزرگداشت شهید حسین امیرعبداللهیان امروز (شنبه) که در دفتر مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور امور برگزار شد، اظهارداشت: سابقه آشنایی ما با شهید امیرعبداللهیان به دوران دانشکده وزارت امور خارجه برمیگردد و در دوران سخت انحلال دانشکده ایشان همیشه همراه و یار ما بودند و در دوره وزارت این شهید هم توفیق شد در خدمتشان باشم.

وی گفت: آقای امیرعبداللهیان چند ویژگی مهم داشت اول اینکه مسئولیتی را قبول کرد که دانش آن داشت و منظورم دانشکده آکادمیک هست. ایشان فارغ التحصیل دانشکده بود که بعد هم در دانشگاه تهران رشته روابط بین‌الملل خواند.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه نباید وقتی کسی دانش ندارد وارد کاری شود تصریح کرد: در تصمیم گیری‌های شهید امیرعبداللهیان به وضوح دیدیم که چقدر دانش آکادمیک تاثیرگذار است.

شیخ الاسلامی بیان داشت: ایشان به معنای واقعی کلمه مدیر بود. شهید خیلی دریا دل بود و ظرفیت وجودی و شخصیت ایشان خیلی بارز بود.

وی ادامه داد: نقش بسیار خاصی در هماهنگی دستگاه دیپلماسی با سایر دستگاه‌های دیگر داشت. دستگاه‌های مختلفی در سیاست خارجی دخیل بوده و هستند. آنچه بیش از همه ذهن شهید را اشغال کرده بود موضوع سیاست همسایگی و توسعه تبادلات تجاری بود.

رئیس دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رویکرد شهید امیرعبداللهیان در سیاست خارجی رویکرد دیپلماسی مقاومت بود، گفت: شهید امیرعبداللهیان از ظرفیت همه جریانات تلاش کرد استفاده کند و مستقیما از مسولین و کارشناسان سابق وزارت امور خارجه علی رغم تفکر متفاوت آنها مشورت می‌گرفت.

شیخ الاسلامی بیان کرد: شهید امیرعبداللهیان در حوزه خودش که منطقه بود کارشناسی برجسته بود و همه دیپلمات‌های منطقه ایشان را می‌شناختند. اینکه شهید پله پله در وزارت امور خارجه بالا آمده بود خیلی تاثیرگذار بود و باعث شناخت عمیقش از منطقه شد.

وی افزود: آقای امیرعبداللهیان کلاس درس خوبی داشت و دانشجویان وی یکی از پر طرفداران‌ترین کلاس‌های دانشکده بود.

معاون وزیر امور خارجه گفت: تواضع، احترام و رفتار بسیار مودبانه در کنار تدین عمیقی که داشت ترکیب بسیار جذابی از شخصیت وی ساخته بود. تا ثانیه آخر شهید امیرعبداللهیان اصرار بر رعایت حرمت افراد داشت و مثال‌های فراوانی دارم که به دلیلی به یکی از مدیران یا معاونین کم توجهی اگر شده بود شخصا پیگیری می‌کرد که چطور دلجویی کنیم و چه کارهایی باید انجام دهیم.

شیخ الاسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیرعبداللهیان عنصری است که به این زودی‌ها فراموش نخواهد شد. مهمترین میراث وی سیاست همسایگی و دیپلماسی مقاومت است و می‌طلبد که در محافل علمی و دانشگاهی این موضوعات را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.