تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون کشتی گفت: حاصل کار ورزشکاران ما در یک سال گذشته کسب ۳۳۹ مدال شامل ۱۳۹ طلا، ۹۶ نقره و ۱۰۴ برنز بود. اما برای ما طلای المپیک بسیار اهمیت دارد و مدال طلا یعنی مدال طلای المپیک.

به گزارش ایرنا، مجمع عمومی سالیانه فدراسیون کشتی امروز یکشنبه (۶ خرداد) با حضور سیدمحمدشروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان و اعضای مجمع در محل فدراسیون کشتی برگزار شد.

علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در این مجمع اظهار داشت: ابتدا از اسبقیان معاون وزارت ورزش به جهت حمایت‌های ویژه از کشتی قدردانی می‌کنیم و همچنین از زحمات تمامی رؤسای هیات کشتی استان‌ها که پای کار کشتی بودند، تشکر می‌کنم. با همکاری این دوستان که هرکدام از افراد توانمند محسوب می‌شود، کشتی در حال رشد و پیشرفت است و قدردان زحمات آن‌ها هستیم.

دبیر در مورد اجرای برنامه‌های فنی سال ۱۴۰۲ گفت: تیم‌های ملی کشتی سال گذشته در رشته‌های آزاد و فرنگی در ۴ رده سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و تیم‌های ملی آلیش و ساحلی را به مسابقات مختلف جهانی، آسیایی و بین‌المللی اعزام کردیم که بیش از ۵۵ اعزام بود.

وی ادامه داد: حجم کار فدراسیون با توجه به پشتیبانی از چند رشته ورزشی بیش از چند فدراسیون است، ضمن اینکه کشتی به عنوان ورزش ملی، مذهبی و سنتی ما جزء ۳ قدرت برتر کشتی جهان محسوب می‌شود و تیم‌های ما همیشه در جهان بر روی سکو قرار می‌گیرند.

کسب ۳۳۹ مدال در سال گذشته

دبیر تصریح کرد: حاصل کار ورزشکاران ما در یک سال گذشته کسب ۳۳۹ مدال شامل ۱۳۹ طلا، ۹۶ نقره و ۱۰۴ برنز بود که نسبت به سال قبل از آن پیشرفت خوبی داشتیم. ضمن اینکه تلاش کشتی‌گیران برای کسب مدال طلا بیشتر شده است. اما برای ما طلای المپیک بسیار اهمیت دارد و مدال طلا یعنی مدال طلای المپیک.

قهرمانی نوجوانان و جوانان یک دستاورد بزرگ بود

رئیس فدراسیون کشتی اظهار داشت: برای اولین بار در تاریخ تیم‌های ما در کشتی آزاد و فرنگی و در دو رده سنی نوجوانان و جوانان به صورت همزمان قهرمان آسیا و جهان شدند که این یک دستاورد بی‌نظیر برای تیم های پایه است. همچنین تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان نیز سال گذشته نایب قهرمان جهان شدند که بسیار ارزشمند است.

دارنده نشان طلای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی در مورد عملکرد کشتی‌گیران در بازی‌های آسیایی هانگژو گفت: از ۱۲ کشتی‌گیر اعزامی، ۱۰ کشتی‌گیر در این بازی‌ها صاحب مدال شدند، که ۵ مدال آن طلا، ۴ نقره و یک مدال برنز بود و این عملکرد در بین کاروان ورزشی ایران بسیار عالی بود.

رئیس فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: البته هدف ما و آن چیزی که در سند راهبردی ۸ ساله فدراسیون بر آن تأکید شده، قهرمانی تیم‌های بزرگسالان ما در جهان و همچنین کسب چندین مدال طلا در المپیک است که امیدواریم با همکاری تمامی دست اندرکاران و لطف خدا بتوانیم در سال ۲۰۲۸ به آن برسیم.

دبیر همچنین اجرای چرخه انتخابی تیم ملی برای سومین سال متوالی را دستاورد بزرگی برای کشتی کشور دانست و گفت: هیچ کشتی‌گیری نمی‌تواند بگوید که حقم را نداده‌اند، هرکس به لحاظ فنی و جسمانی بر روی تشک آماده بوده و تمامی رقبای خود را شکست داده، ملی‌پوش می‌شود و معتقدیم که چرخه انتخابی به رشد کشتی کشور کمک می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه فنی کشتی در سال گذشته با برگزاری ۱۲۱ اردوی آماده‌سازی، ۱۲ رقابت بین‌المللی داخلی و همچنین ۲۱ رقابت داخلی، اعزام به ۵۵ رقابت برون مرزی و برگزاری مسابقات لیگ در ۴ رده‌ی سنی در کشور هزینه‌های بسیاری داشت که به لطف خدا توانستیم علیرغم تمامی مشکلات و با کمک برخی از هیات‌های کشتی به جهت میزبانی، آن را به خوبی اجرا کنیم.

به دنبال رساندن جمعیت کشتی‌گیر به یک میلیون نفر هستیم

رئیس فدراسیون کشتی گفت: سال ۹۸ جمعیت کشتی کشور به کمتر از ۴۰ هزار نفر رسید، اما تمام تلاش خود را کردیم که با اجرای برنامه‌های مختلف تعداد ورزشکاران در باشگاه‌های کشتی کشور را بالا بیاوریم که خوشبختانه پس از ۵ سال این جمعیت به بیش از ۴۰۰ هزار نفر رسید و امیدواریم که بر اساس سند راهبردی فدراسیون این جمعیت را تا چند سال آینده به یک میلیون نفر برسانیم.

دبیر افزود: اگر جمعیت کشتی‌گیر بالا برود، قطعا تعداد بیشتری استعداد و قهرمان به تیم‌های ملی تزریق می‌شود و این می‌تواند بر عملکرد کشتی‌گیران ما در مسابقات جهانی و المپیک تأثیر مستقیم بگذارد.

وی تصریح کرد: در کنار توجه به رشد جمعیت کشتی، دانش‌افزایی مربیان نیز در دستور کار بوده، معتقدیم که اگر می‌خواهیم در کشتی پیشرفت حاصل شود باید مربیان با دانش فنی بالا داشته باشیم تا کشتی‌گیران از رده‌ی پایه به صورت اصولی و درست بالا بیایند. انستیتو کشتی نیز با تدوین سرفصل‌های آموزشی و یکسان سازی تمرینات و همچنین برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی مدرسین و مربیان پایه استان‌ها گام‌هایی را برای تحقق این هدف برداشته است.

با وزن کم کردن در رده سنی پایه برخورد می‌کنیم

رئیس فدراسیون کشتی اظهار داشت: در کنار این اقدامات اردوهای بسترسازی در رده سنی نونهالان را برگزار کردیم و هیات‌های کشتی نیز موظف به برگزاری جشنواره‌های کشتی در رده‌ی سنی خردسالان و پهلوانک‌ها شدند. به شدت با وزن کم کردن در رده سنی پایه برخورد خواهیم کرد، چرا که وزن کم کردن در این سنین باعث می‌شود که کشتی‌گیران خیلی زود از دنیای قهرمانی کنار بروند.

راه‌اندازی ۲۷۷ خانه کشتی

دبیر گفت: یکی دیگر از اهداف راه‌اندازی سالن‌ها، باشگاه‌های ورزشی و خانه‌های کشتی در استان‌ها و شهرستان‌ها بوده و با جلساتی که با مسئولان ارشد استان‌ها برگزار کردیم و پیگیری هیات‌های کشتی در مورد مصوبات این جلسات، خوشبختانه در ۴ سال گذشته تعداد ۲۷۷ خانه کشتی به سالن‌های کشتی کشور اضافه شد که این امر می‌تواند به افزایش ورزشکاران این رشته کمک بسزایی داشته باشد و از همه مهمتر از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین جلساتی را با مسئولان رسانه ملی برگزار کردیم و شاهد این موضوع هستیم که مسابقات حتی مسابقات بین‌المللی نیز به صورت کامل از شبکه سه و ورزش سیما پخش می‌شود که تا به حال این‌چنین نبود. ضمن اینکه برنامه تخصصی کشتی دایره طلایی و همچنین برنامه استعدادیابی کشتی با نام «همه فن حریف» نیز از شبکه سه سیما برای علاقمندان به کشتی پخش می‌شود.

رئیس فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: همچنین تمام تلاش خود را کردیم که برخی از باشگاه‌ها در سراسر کشور را به تشک کشتی و تجهیزات ورزشی تجهیز کنیم و علاوه بر آن ۵ پایگاه قهرمانی را در کلانشهر تهران را بازسازی و تجهیز کامل کردیم تا کشتی تهران نیز به حرکت درآید. البته هیات‌های کشتی سایر شهرهای بزرگ کشور نیز باید از این حرکت الگوبرداری کنند تا کشتی در سراسر کشور هرچه بیشتر فعال شود.

تعامل خوبی با اتحادیه جهانی کشتی داریم

دبیر تصریح کرد: وقتی به فدراسیون کشتی آمدیم به اتحادیه جهانی بدهکار بدیم اما با توجه به وجود شرایط تحریمی، تمام بدهی‌ها را تسویه کردیم و دیگر مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی ادامه داد: ۵ داور کشورمان درجه المپیکی دارند و یک داور عضو کمیسیون داوران و یک داور نیز کمک مدرس شده‌اند که این نیز دستاورد بزرگی محسوب می‌شود.

رئیس فدراسیون کشتی گفت: با نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی چندین جلسه برگزار کردیم که یک جلسه نیز با حضور وزیر ورزش و جوانان کشورمان برگزار شد، با تورلیخانوف رئیس شورای کشتی آسیا نیز جلساتی را برگزار کردیم، ضمن اینکه جلسات خوبی را نیز با تعدادی از روسای فدراسیون‌های کشتی کشورها داشتیم.

آلبانی قول صدور روادید را داد

دبیر با اشاره به حضور تیم‌های کشتی ایران در مسابقات قهرمانی جهان در اوزان غیرالمپیکی و قهرمانی جهان در رده سنی زیر ۲۳ سال در کشور آلبانی تصریح کرد: سال گذشته آلبانی روادید را برای تیم امید ما به جهت حضور در مسابقات جهانی صادر نکرد، در این مورد هم با لالوویچ و هم با رئیس فدراسیون کشتی آلبانی جلسه داشتیم و تأکید کردیم که کشتی ایران بعنوان یکی از تأثیرگذارترین کشورهای جهان می‌بایست در این مسابقات حضور داشته باشد و رئیس فدراسیون کشتی آلبانی نیز به نقل از نخست وزیر این کشور، قول صدور روادید برای ملی‌پوشان ما را داد.

رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: به لطف خدا کشتی کشور از لحاظ امکانات اردویی و اداری شرایط خوبی را دارد، چندین وزیر ورزش و رئیس فدراسیون کشتی کشورهای خارجی از امکانات ما بازدید کرده‌اند و ما میزبان کشتی‌گیران کشورهای زیادی در کمپ تیم‌های ملی کشتی بودیم.

زیرساخت‌های خوبی برای کشتی کشور فراهم شده است

علیرضا دبیر اظهار داشت: کشتی پرافتخارترین ورزش ایران در بازی‌های المپیک، آسیایی و مسابقات قهرمانی جهان بوده و بیش از ۶۳ درصد مدال‌های المپیک برای کشتی است. معتقدیم که زیرساخت‌ها و اماکن این رشته پرافتخار باید در خور شأن این رشته باشد و به همین منظور تمام تلاش خود را کردیم تا نسبت به بازسازی، تجهیز و ساخت و ساز این اماکن گام برداریم. به لطف خدا کمپ تیم‌های ملی کشتی شهید حاج قاسم سلیمانی و خانه‌های کشتی شهید ابراهیم هادی و شهید مصطفی صدرزاده می‌تواند همزمان میزبان ۳۰۰ ورزشکار باشد و می‌توانیم چندین اردوی تیم‌های ملی را در این کمپ برگزار کنیم.

رئیس فدراسیون کشتی گفت: یک ورزشکار باید استراحت، تغذیه و تجهیزات ورزشی خوب داشته باشد تا بتواند ۲ ساعت در روز تمرین مطلوب داشته باشد و خدا را شکر ورزشکاران ما از این جهت دغدغه ندارند، ضمن اینکه به فکر مسائل روحی و روانی آن‌ها هستیم و امکانات تفریحی و فرهنگی مناسبی را در نظر گرفته‌ایم که از جمله آن می‌توان به کتابخانه، استخر روباز، بازی‌های کامپیوتری، بیلیارد، پینگ‌پنگ، سینما، زمین ورزشی چند منظوره اشاره کرد.

خانه کشتی در گذشته در شان ورزش ملی نبود

دبیر با اشاره به اینکه تیم‌های ملی دیگر نیازی به حضور در فضای بیرون از کمپ تیم‌های ملی کشتی ندارند، تصریح کرد: پیست دوومیدانی استاندارد، سالن بدنسازی با امکانات کامل، سالن تمرین با ۸ و ۱۰ تشک یک تکه، فضای سبز گسترده، رستوران با روف گاردن، سینما، زمین فوتبال، تمامی این‌ها در کمپ تیم‌های ملی وجود دارد و ملی‌پوشان می‌توانند از آن استفاده کنند.

رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به ساخت ساختمان اداری فدراسیون گفت: مکان‌های قبلی به هیچ وجه در شأن ورزش ملی کشور نبود، اما به اندازه توان خود فضای خوبی را برای محل اداری فدراسیون ساختیم که تمامی نیازهای ما را برطرف می‌کند از جمله سالن کنفرانس که می‌توانیم جلسات و مجامع خود را در آن برگزار کنیم.

در حال ساخته موزه کشتی هستیم

دبیر با اشاره به ساخت سالن همایش‌های شهید ضرغام گفت: این سالن هم می‌تواند در خدمت جامعه کشتی باشد و هم درآمدزا است و با ساخت این سالن یک درآمد پایدار برای کشتی کشور به وجود آمده است، ضمن اینکه رستوران سالن همایش‌ها نیز در ماه‌های آینده آماده بهره‌برداری است. افتخارات کشتی بسیار زیاد است اما فضایی نبود که بتوانیم آن را در دید عموم بگذاریم و کاپ‌های قهرمانی داخل انبارها قرار داشت. به همین جهت در حال ساخت موزه کشتی هستیم تا بتوانیم دستاوردهای فراوان کشتی کشور را برای عموم به نمایش بگذاریم.

دبیر با اشاره به ساخت پایگاه‌های قهرمانی در کلانشهر تهران گفت: تهران موتور محرک ورزش کشور است، اگر تهران حرکت کند، سایر شهرها و استان‌ها هم حرکت می‌کند، به همین منظور با مساعدت شهرداری تهران ۵ سالن در اختیار فدراسیون کشتی قرار گرفته و فدراسیون نیز با بازسازی و تجهیز کامل آن را در اختیار هیات کشتی استان تهران گذاشت تا مورد بهره‌برداری قرار گیرد و امیدواریم که این حرکت الگویی برای سایر استان‌ها نیز شود. بهره‌برداری از تمامی اماکن فدراسیون کشتی از جمله سالن شهدای هفتم تیر، سالن توفیق جهانبخت، کمپ تیم‌های ملی کشتی و مجموعه‌های اداری، فرهنگی و ورزشی فدراسیون در قرارداد BOT برای ۲۵ سال رایگان است و کشتی کشور از این جهت بسیار منتفع شده است.

راه‌اندازی سامانه جامع کشتی

رئیس فدراسیون کشتی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اموراداری و اجرایی این فدراسیون گفت: بر اساس سند راهبردی بخش اداری و اجرایی نیز باید متحول شود و ما باید به سمت دولت الکترونیک پیش برویم. در این راستا سامانع جامع کشتی کشور راه‌اندازی شد که در آن اطلاعات کشتی‌گیران، مربیان، داوران و سایر دست‌اندرکاران کشتی کشور به صورت کامل ثبت می‌شود.

وی افزود: همچنین سامانه مسابقات راه‌اندازی شد تا کشتی‌گیران به صورت آنلاین در آن ثبت نام کنند، آیدی کارت حضور در مسابقه دریافت و حکم قهرمانی نیز به صورت سیستمی صادر شود.

برای سومین سال متوالی مربیان کشور بیمه شدند

دبیر با اشاره به اهمیت نقش مربیان در کشتی کشور گفت: کشتی‌گیر را مربی می‌سازد و اگر مربی خوب کار نکند، کشتی نیز افت خواهد کرد. تا جایی که بتوانیم به این قشر زحمتکش کمک می‌کنیم و برای سومین سال متوالی است که طرح بیمه مربیان کشتی کشور را اجرایی کرده‌ایم و نزدیک به ۱۲۰۰ مربی بیمه شده‌اند. از طرفی کارگاه‌های دانش‌افزایی را برای مربیان استان‌ها برگزار می‌کنیم و صدور کارت مربیان نیز به صورت سیستمی انجام خواهد شد.

دبیر یادآور شد: صندوق قرض‌الحسنه با ظرفیت اهدای ۴۰۰ میلیون تومان وام به هر نفر از پرسنل راه‌اندازی شده است، ضمن اینکه تمامی پرسنل به سفر زیارتی اعزام شدند.

وی به اهمیت نقش مسئولان ارشد استانی در حمایت از کشتی کشور اشاره کرد و گفت: گفت: معتقدیم اگر مسئولان ارشد استانی حمایت ویژه از کشتی نداشته باشند، کشتی در آن استان پیشرفت محسوسی نخواهد کرد و به همین منظور با انجام سفرهای استانی و برگزاری جلسات متعدد فضایی را ایجاد کردیم که هیات‌ها بتوانند کار خود را بهتر پیش ببرند. از طرفی جلسات مختلفی را برای جذب حامیان مالی بخش خصوصی و دولتی به انجام رساندیم و همه این‌ها می‌تواند به رشد کشتی در کشور کمک کند. موضوع استخدام قهرمانان کشتی در دستگاه‌های دولتی نیز در دستور کار بوده، یک قهرمان باید بتواند بدون دغدغه تمرین کند و آینده و زندگی وی نیز تأمین شود و خوشبختانه تعداد زیادی از قهرمانان ما استخدام شده‌اند. ضمن اینکه در مراحل مختلف پاداش به آن ها اهداء شده است.

کار فرهنگی تأثیر خود را در درازمدت می گذارد

رئیس فدراسیون کشتی در ادامه تصریح کرد: معتقدیم که کار فرهنگی تأثیر خود را در درازمدت می‌گذارد. چاپ کتاب سرگذشت شهدا یکی از کارهایی است که پیگیر آن هستیم. کشتی قهرمانان بزرگی داشته که خارج از تشک نیز رشادت‌های زیادی را برای ایران داشتند و نسل آینده باید نسبت به آن آگاهی پیدا کند.

دبیر تصریح کرد: تصاویر ۱۵۰۰ کشتی‌گیر شهید بر روی دیوارهای خانه‌های کشتی نصب شده است. ملی‌پوشان هم می‌دانند کار بزرگی بر دوش آن‌ها است و باید بعنوان نماینده یک ملت به روی تشک بروند. از سوی دیگر به برکت شهدا کار کشتی پیش می‌رود و خدا را شکر که تا به امروز تمامی مشکلات از پیش رو برداشته شده و مسیر حرکت کشتی کشور شتاب گرفته است.

وی یادآور شد: کشورهای دیگر قهرمانان خیالی را به صورت فیلم و سریال در می‌آورند و این‌ها بر روی ذهن مردم تأثیر می‌گذارد. ما بسیاری از این قهرمانان را به صورت واقعی داریم اما در معرفی آن‌ها کم کاری کرده‌ایم. ایران اسلامی مدیون خون شهدا است و احترام به خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران یک وظیفه است که ما تا حد توان به این وظیفه عمل کرده‌ایم. چاپ کتاب سرگذشت قهرمانان کشتی کشور نیز در دستور کار است. نگارش چاپ کتاب‌های فدراسیون به زبان کشتی‌گیری است تا مخاطب ارتباط بهتری را با آن برقرار کند و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

عملکرد مالی فدراسیون بیش از ۴۲۳ میلیارد تومان بوده است

رئیس فدراسیون کشتی گفت: به لطف خدا عملکرد مالی ما در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۲۳ میلیارد تومان بوده که بیشترین عملکرد مالی در بین فدراسیون‌ها محسوب می‌شود و بی‌سابقه است. نسبت به سال ۱۴۰۱ ما ۷۵ درصد رشد داشتیم که این یک دستاورد بزرگ برای کشتی کشور محسوب می‌شود. بخش مهم دستاورد این بوده که تنها یک چهارم بودجه فدراسیون در سال ۱۴۰۲ از طریق وزارت ورزش و جوانان بوده است. عملکرد همکاری استانی در مجموع ۱۴۰ میلیارد تومان بوده که این نیز یک رکورد محسوب می‌شود.

رئیس فدراسیون کشتی در مورد عملکرد مالی لیگ کشتی نیز گفت: عملکرد سازمان لیگ ۱۳۳ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال‌های اخیر پیشرفت بسیار زیادی داشته است. سال ۹۸ به اتحادیه جهانی بدهکار بودیم اما در حال حاضر از این اتحادیه پیش هستیم.

وی اظهار داشت: برای دومین سال متوالی برای قهرمانان کشتی در رقابت‌های جهانی پاداش و حقوق ماهیانه در نظر گرفتیم که این مبلغ در سال ۱۴۰۲ رشد داشت و ما به ترتیب به مدال‌آوران طلا، نقره و برنز ۵۰۰، ۳۰۰ و ۱۰۰ میلیون تومان پاداش نقدی و ۳۰، ۱۵ و ۱۰ میلیون تومان حقوق ماهیانه پرداخت کردیم. ضمن اینکه در نوبت‌های مختلف نیز پاداش‌های چند صد میلیون تومانی به آن ها اهداء شد. عملکرد مالی فدراسیون با دوره گذشته قابل مقایسه نیست و ما پیشرفت بسیار زیادی داشتیم، هرچند که معتقدیم در بودجه‌بندی به کشتی با توجه به قهرمانی‌ها و مدال‌آوری‌هایش نگاه لازم نشده است.