تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸

تهران- ایرنا- وزیر امور اقتصادی و دارایی در یادداشتی نوشت: امروز از میراث گفتمانی و سیره سیاست‌ورزی آیت‌الله رئیسی، می‌توان به مثابه شاخص و سنگ نشانه‌ای برای رهروان این راه پر فراز و نشیب یاد کرد که در سختی‌ها و مشکلات از مسیر گام دوم انقلاب دور نشوند و راه را گم نکنند.

به گزارش ایرنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی در یادداشتی با تشریح الگوی گفتمانی شهید آیت‌الله رئیسی نوشت: هنگامی که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۹۷ منتشر شد بسیاری از نیروهای سیاسی متولد سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در خصوص یافتن شخصیتی که بتواند در جایگاه عامل و کارگزار پیاده کردن چنین چشم‌انداز سترگی به سمت «قله» برای چله دوم جمهوری اسلامی نقش مؤثر ایفا کند، دچار شک و تردید بودند؛ نه‌تنها از این جهت که دولت وقت تناسب سیاسی با مؤلفه‌های گام دوم نداشت بلکه از بین نیروهای شناخته شده در دولت و مجلس، کمتر شخصیتی را می‌شد ذکر کرد که انطباقی چنان که باید با بیانیه گام دوم داشته باشد و بتواند چنین بار بزرگی را از زمین بردارد و کارگزاری در تراز گام دوم انقلاب شناخته شود.

امروز می‌توان دید که آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در دوران کمتر از سه سال دولت خود توانست این نقش گفتمانی و جریان‌ساز را برای چله دوم انقلاب پیاده‌سازی کند و انگشت اشاره را از گذشته (شهید رجایی) به حال (شهید رئیسی) بازگرداند.

جوان‌های انقلاب توانستند رئیس‌جمهور در قامت و تراز گام دوم را به چشم ببینند و این خودباوری مجدد به جریان انقلاب بازگشت که ما می‌توانیم هم‌زمان آینده حکمرانی در جمهوری اسلامی را بر ریل انقلابی‌گری، مردمی‌بودن و عدالت خواهی با عنصر عقلانیت، کارآمدی و پیشرفت جمع کنیم (رنگ باختن دوگانه انقلابی هیاتی یا کارگزاران سازندگی). می‌توان چتری همگرا بر سر نیروهای انقلاب برافراشت که همه ظرفیت‌ها و سرمایه انسانی جبهه انقلاب را زیر آن چتر گرد آورد و از رقابت‌های مخرب و تفرقه افکن دور ساخت.

دولت سید ابراهیم رئیسی نه‌تنها یکی از بالاترین نقاط رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و صادرات غیرنفتی و یکی از پایین‌ترین نقاط بیکاری و مساعدترین محیط کسب‌وکار و مجوزها در تمام سال‌های تحریم را از خود به جا گذاشت، بلکه همزمان درد محرومان در دورترین نقاط کشور را از نزدیک معاینه و معالجه کرد و هم‌زمان حداکثر شفافیت صورت‌های مالی و مقابله با فرار مالیاتی و باندهای سوداگری را محقق کرد.

دولت آیت‌الله رئیسی همزمان با رویکرد برون‌گرای سازنده از طریق احیای دیپلماسی اقتصادی بین‌المللی و منطقه‌ای برای پیوست به شانگهای و بریکس و اصلاح روابط با کشورهای همجوار از جمله عربستان سعودی، توأمان جلوه صلابت و اقتدار خارجی هم بود چه در نطق‌های سازمان ملل متحد و دعوت کشورهای اسلامی به دفاع از غزه مظلوم چه در غرورانگیزترین پاسخ عملی به تجاوز رژیم اشغالگر قدس با موشک‌باران پایگاه‌های نظامی رژیم اشغالگر.

امروز از میراث گفتمانی و سیره سیاست‌ورزی آیت‌الله رئیسی، می‌توان به مثابه شاخص و سنگ نشانه‌ای برای رهروان این راه پر فراز و نشیب یاد کرد که در سختی‌ها و مشکلات از مسیر گام دوم انقلاب دور نشوند و راه را گم نکنند: لقد کان لکم اسوه حسنه فی ابراهیم والذین معه.