تهران- ایرنا- جایزه بین‌المللی بانوان تاثیرگذار در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در حالی رونمایی شد که حاضران در این رویداد، ارتقاء نقش زنان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در وهله نخست نیازمند خودباوری بیشتر بانوان، تلاش برای تغییر نگاه به توانمندی بانوان برای ورود هرچه بیشتر به حوزه نوآوری و البته تهیه یک اطلس جامع از وضعیت دقیق زیست بوم این حوزه عنوان کردند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران و کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران روز یکشنبه ششم خرداد ۱۴۰۳ میزبان جمعی از بانوان کارآفرین - تیم های استارتاپی و فعالان بخش های مختلف صنعت فناوری اطلاعات به منظور برگزاری رویداد «نقش رهبری دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات» به مناسبت ۲۵ آوریل(چهارم اردیبهشت) روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات بود.

این رویداد به منظور بحث و گفت وگو در خصوص مسائل و مشکلات و دغدغه های فعالان زیست بوم حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین چگونگی ارتقاء نقش زنان در این حوزه و تشویق دختران به رشد و توسعه در این زمینه با حمایت اتحادیه جهانی مخابرات(آژانس سازمان ملل متحد) برگزار شد.

رونمایی از دبیرخانه دائمی رویداد روزجهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین رونمایی از جایزه بین المللی بانوان تاثیرگذار در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله بخش های مهم این رویداد بود.

اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) با در نظر گرفتن نقش حیاتی فناوری‌های ارتباطات و اطلاعات در همه عرصه‌های اجتماعی و همچنین افزایش تخصص زنان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ۲۵ آوریل را به عنوان «روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات» با هدف افزایش آگاهی درمورد اهمیت افزایش حضور دختران و زنان در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) نامگذاری کرده است.

تهیه اطلس حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات یک ضرورت
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران در این رویداد ارتباط فعالان حوزه مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات با سازمان ها و انجمن های بین المللی را به منظور نزدیک تر شدن هرچه بیشتر به تغییر و تحولات و اتفاقات روز دنیا را یک ضرورت دانست.

سادینا آبایی با اشاره به اهمیت و نقش موثر اقتصاد دیجیتال در دنیای امروز که بواسطه پیشرفت های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اتفاق افتاده است، نقش آمار به روز را در تحلیل و یافتن راه حل مسائل موجود در این حوزه را بسیار حیاتی خواند و در ادامه یکی از مسائل کنونی این حوزه را نبود اطلاعات جامع از خانم های فعال در حوزه (ICT) عنوان کرد.

وی اذعان کرد: متاسفانه هیچ یک از سازمان ها از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و اتاق بازرگانی فاقد اطلاعات این فعالان هستند.

آبایی بزرگترین ضعف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را نبود یک اطلس و نقشه جامع از وضعیت این زیست بوم در بخش های مختلف به منظور گزارش گیری از جمله فعالان خانم اعم از اساتید این رشته، کارآفرینان و فارغ التحصیلان در این حوزه عنوان کرد.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران اظهار امیدواری کرد که این کمیسیون با کمک فعالان و ذینفعان این حوزه در رفع این ضعف اصلی تلاش کرده برای تهیه یک اطلس کامل از حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات همکاری لازم را تا حصول نتیجه با یکدیگر داشته باشند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر طبق آمار جهانی نسبت مردان در رشته های فنی، مهندسی و ریاضی سطح آقایان بالاتر است، افزود: این در حالیست که در ایران برعکس است اما آمار بانوان تحصیلکرده در رشته های فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیار بالاتر از سطح جهانی است و این یک مزیت بسیار خوب است که از آن استفاده نمی شود.

تشویق بانوان به حوزه نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
سرپرست تیم اختراعات ایران نیز در این رویداد در سخنانی ضمن تسلیت به مناسبت شهادت شهید جمهور و همراهان، هدف از برگزاری این رویداد را شناسایی و بهره برداری هرچه بیشتر از توان بانوان فعال و متخصص و تشویق بانوان به منظور ورود هرچه بیشتر به حوزه نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد.

امیرعباس کوشکی با بیان اینکه مجموعه در سال ۱۳۹۸ با راهبرد تسهیلگری در حوزه دیپلماسی نوآوری پایه گذاری شده است، افزود: این مجموعه با نظارت ارگان ها و دستگاه های مرتبط دولتی همچون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شورای دانشگاه ها و معاونت علمی تشکیل شد و از سال ۲۰۲۲ در سازمان ملل متحد به عنوان یک مجموعه مبتکرانه ماموریت رسمی نوآوری خود را در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل به پیش برده است.

وی با بیان اینکه اکنون تیم اختراعات ایران در همه آژانس های سازمان ملل دارای کرسی است، افزود: درکمیته نوآوری در همه بخش ها و کارگروه های تخصصی از حمل و نقل گرفته تا زیست محیطی صاحب نظر است و پیشنهادات تخصصی ارائه می کنیم.

کوشکی با اشاره به رویداد «نقش رهبری دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات» افزود: این رویداد در یکی از جلسات تخصصی آسیا توسط دبیر اجرایی دبیرخانه روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات به ما پیشنهاد شد و دوره های قبلی برگزارشده هیچیک در تقویم اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) نبوده است.

وی با بیان اینکه این رویداد برای نخستین بار در کشور ثبت رسمی شده است و دبیرخانه آن با هماهنگی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تاسیس شده است، افزود: ورود ما به این حوزه به دلیل مسوولیت اجتماعی و البته وجود مسائل و چالش های موجود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده است و تاسیس دبیرخانه نیز در این راستا است.

سرپرست تیم اختراعات ایران با بیان اینکه این رویداد دارای چارت، شورای سیاستگذاری و شورای اجرایی و ساختار رسمی در اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) گفت: در شورای سیاستگذاری از نمایندگان و البته پیشنهادات سازنده سازمان ها و ارگان های مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده خواهیم کرد.

ضرورت وحدت و هم افزایی هرچه بیشتر بانوان فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر، ضرورت شناسایی بانوان تاثیرگذار در حوزه نوآوری و فناوری و ضرورت همراهی هرچه بیشتر سازمان ها و نهادها برای حمایت و استفاده حداکثری از بانوان متخصص در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله مسائل مطرح شده از سوی حاضران بود.

در ادامه این مراسم از جایزه بین المللی بانوان تاثیرگذار در صنعت ICT رونمایی بعمل آمد، جایزه ای که قرار است از سال آینده به بانوان تاثیرگذار در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات اهداء شود.