تهران-ایرنا-یک هیات از قانونگذاران جمهوری خواه و دموکرات آمریکا، چند روز پس از آغاز به کار لای چینگ-ته، رئیس جدید جزیره تایوان, برای یک سفر رسمی چهار روزه وارد این جزیره شدند.

به گزارش یکشنبه شب ایرنا از "آناتولی" کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که مایکل مک کال، رئیس این کمیته به همراه هیئتی از کنگره برای دیدار با دولت جدید تایوان وارد تایپه شده است.

در بیانیه آمده است که این هیئت با مقامات تایوانی " در مورد امنیت منطقه ای، تجارت و سرمایه گذاری در زمینه های جدید همکاری آمریکا و تایوان" گفتگو خواهد کرد.

مک کال گفت؛ تایوان یک دموکراسی درحال رشد است. آمریکا در کنار شریک ثابت خود خواهد ایستاد و برای حفظ وضعیت موجود در سراسر تنگه تایوان تلاش خواهد کرد. من مشتاقانه منتظر دیدار با مقامات تایوان هستم تا درک بهتری از اقدامات آمریکا برای حفظ صلح در آسیا و ایجاد ارزش‌های دموکراتیک مشترک ارائه دهم.

لای از حزب دموکراتیک مترقی، روز دوشنبه دوره ریاست‌ خود را به عنوان هشتمین رئیس‌ تایوان آغاز کرد و جانشین تسای اینگ ون شد.

او از چین خواسته است تا فعالیت‌های نظامی خود در اطراف تنگه تایوان متوقف کند و وارد گفتگو شود.

لای روز یکشنبه پس از دو روز رزمایش های چین در نزدیکی جزیره تایوان, پیشنهاد همکاری با پکن را مطرح کرد.

به گزارش ایرنا, دولت مرکزی چین از زمان روی کار آمدن تسای اینگ ون از حزب دموکراتیک مترقی در سال ۲۰۱۶ از گفت‌وگو و ارتباط با تایپه خودداری کرد و سپس فشارهای اقتصادی و نظامی را بر روی این جزیره افزایش داد. پکن که تایوان را بخشی جدایی ناپذیر قلمرو خود می داند، تاکید کرده که در صورت لزوم این جزیره را با زور به دامان خود باز می‌گرداند.

تایوان در اوایل دوران جنگ سرد از سوی بسیاری از کشورهای غربی و سازمان ملل متحد تنها دولت مشروع چین شناخته می‌شد. این دولت از اعضای موسس سازمان ملل متحد و تا سال ۱۹۷۱ عضو آن بود اما در این سال از این سازمان اخراج شده و کرسی این کشور به دولت جمهوری خلق چین واگذار شد.

با وجود هشدارهای چین مبنی بر رای ندادن به وی، ویلیام لای چینگ ته از حزب حاکم دموکراتیک مترقی (DPP) در انتخابات ریاست جمهوری تایوان پیروز شد.

لای، در رقابتی سه جانبه با «هو یو ایه» از حزب محافظه‌کار کومینتانگ (KMT) و شهردار سابق تایپه، «کو ون‌جه»، از حزب مردم تایوان که در سال ۲۰۱۹ تأسیس شد، قرار گرفته بود.

نتایج جزئی کمیسیون مرکزی انتخابات نشان داد که لای ۴۰.۲ درصد از آرا را به دست آورده است. بر اساس آمار کمیسیون، نتایج از ۹۸ درصد شعب رای گیری در سراسر جزیره شمارش شد که نشان داد که هو با ۳۳.۴ درصد آرا از لای عقب افتاده است.

هو شکست را پذیرفت و پیروزی لای را تبریک گفت. وی همچنین از حامیان حزب خود به دلیل شکست عذرخواهی کرد. شهردار سابق تایپه و دیگر نامزد این انتخابات نیز شکست را پذیرفت.

انتخابات تایوان به دلیل وضعیت سیاسی مورد مناقشه این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است. این منطقه در حالی که از دهه ۱۹۴۰ به طور عملی مستقل بوده ولی چین همچنان خواستار پیوند آن با سرزمین اصلی است و استفاده احتمالی از زور برای دستیابی به هدف خود را رد نکرده است.

چین در آستانه انتخابات، لای را به عنوان یک جدایی طلب خطرناک محکوم کرد. پکن اعلام کرد که لای در صورت پیروزی، تهدیدی برای صلح در منطقه خواهد بود و انتخابات این جزیره را انتخابی بین جنگ و صلح خواند.